Hur ska huset stå??
Inte trodde jag det skulle vara sånt bestyr med att placera huset på tomten!!

Vi vill lämna in bygglovsansökan så fort som möjligt för att få komma igång med själva bygget. Men först ska huset placeras på tomten och det var ingen lätt uppgift.

Huset vi ska bygga är ganska stort, 17,5 meter långt. Vi ska ha ett enkelgarage som är 4 meter. Tomten är 34 meter och det borde ju räcka tycker man. Men icke!!
Vi måste räkna bort 4,5 meter på ena sidan mot grannen och 6 meter från vägen, detta gör att tomten plötsligt krymt med 10,5 meter. Vi kan klämma in hus och garage på de metrarna men det blir bara 1,9 meter emellan.
Att bygga ihop hus och garage verkar krångligt och det vill vi helst inte men det är kanske det vi måste göra.
Att förkorta huset är inget alternativ.

Det lutar ändå åt att vi ställer hus och garage bredvid varann med ett mellanrum på 1,9 m. Om man räknar bort överhängen på taken så blir det ändå 0,5 meter emellan och det borde inte se alltför konstigt ut. Vi tänkte skjuta bak garaget lite också så det blir nog bra till slut.

Många val ska göras och med tanke på att huset inte direkt kan flyttas om det skulle visa sig att vi tänkt fel så måste det bli rätt från början.

Våra blivande grannar på kumminet bloggar om sitt bygge ockå och jag har länkat till deras blogg här till höger. Världen är allt bra liten. Det visade sig att våra föräldrar också bott grannar, när dom var små, i Äppelbo!! Lustigt sammanträffande. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress