tapeter
Jodå, bygget löper på bra. Huset är spacklat och klart, bara tvättstugan och köket kvar. Slipas och kan sedan börja beklädas i finfina tapeter. Under flera dagar har jag burit tapetböcker till och från färgaffär´n. Vi har bestämt vardagsrumstapet och tapet i hallen fram till allrummet. Det extra sovrummet ärockså färdigplanerat, jag tror Agnes bestämt sig också. Värre är det med Julia som inte lyckas släppa tanken om en fototapet. Mamsen ligger inte på plus där just för tillfället då det är ALLDELEST för dyrt.

Det är roligt men svårt och kommer nig bli mycket ljust, vita och beigea tapeter med  någon fondvägg någonstans. Det finns så otroligt mycket snygga tapeter som är helt vita men med fina mönster som kan anas i en skimrande vit färg. Hittat en sån till köket som jag tror blir bra.

Vardagsrummet får en vit tapet som är lite spräcklig i beige och en fondvägg i brunt med samma mönster. Den vita får sedan fortsätta i hallen mot allrummet.

I entrén blir det troligtvis pärlspontpanel och en randig tapet.

Blir nog bra till slut.

Att ta dit hjälp med spackling var det bästa vi kunde gjort, det spacklades under två dagar. Eller rättare sagt en dag och en kväll. Äppelbo tak och fasad får en stjärna i himlen.

Idag har jag målat färdigt ena gavlen och hann nästan hela innan ovädret kom. Hoppas på bättre målarväder imorgon- Pappa och Micke har börjat med panelen på garaget och det går som en dans.

Just nu känns det som ett privilegium att bygga hus. Det är roligt och man börjar se hur det växer fram till det fina hem man fantiserat om. Jag har svårt att förstå att vi ska flytta in där ganska snart.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress