fler val som måste göras
Dålig uppdatering men vi har haft häcken full och inte heller så mycket att förtälja.
Förra veckan var en vecka då mängder av saker levererades. Det kom dörrar, golv, diskbänk, kamin osv. Inga snickare var på plats så Micke fick åka som en jojo fram och tillbaka och plocka in grejerna. Det var inga lätta pjäser och vi kunde känna en liten irritation över mängden saker.
Snickarna ska sätta in allt utom golvet och vem mer än dom vet vart de vill ha resten av grejerna. Nu ligger dom både här och där i huset och man kan ju alltid hoppas att de inte är i vägen.

I morgon bitti anländer lastbilen från Ballingslöv med vårt fina kök också. Det ska bli verkligt spännande att få se det uppsatt. Visst det kommer kanske att dröja men vi är en liten bit närmare i alla fall.



Men vi valde dessa handtag på lådorna:

och knoppar på skåpen.


Vi har haft lite bryderier om kakel och klinkers. Ett besök hos M och P tidigare gjorde oss helt sålda på den klinker de lagt i hallen. Det lutar åt att det blir likadant i vår hall. Jag tror inte det gör något eftersom vi har helt olika hus för övrigt.

I lilla toan blir det med all sannolikhet vita, lite större plattor på väggarna med en röd mosaikpelare vid duschen och mörkgrått golv. Vi har vit inredning för övrigt där.

Ungefär så här:


I det lite större badrummet lutar det åt en mörkt grå/brun platta med lite metalliska inslag som fondvägg och golv. För övrigt vita eller ljust beige lite större plattor på väggarna. Vi har ekinredning i det badrummet.



I tvättstugan vet vi inte riktigt men kanske grått golv i en inte alltför ljus nyans.

Sen är det kaklet i köket och där är vi inte riktigt överrens. Jag skulle vilja ha en vit blank fasad platta men Micke tycker att vi ska ha en lite mer rektangulär slät blank platta. Färgen är vi inte heller riktigt klara med. Köket är vitt med svarta vitvaror, valnötsparkett på golvet och valnötslaminat bänkskiva. Vitt kakel?? eller beige?? eller kanske grått??
Det lutar åt vitt.

Fasad platta:


slät:


Ja som sagt lite att fundera på har vi och sen gäller det att se om budgeten håller eller om den barkar åt skogen.
Fler sömnlösa nätter och magknip.
Fakturorna dimper ner regelbundet men än har vi inte fått någon otrevlig överraskning utan har rätt bra koll.

Något kostar mer och något kostar mindre (jo det har faktiskt hänt att det kostat mindre än vi räknat med).

Vi väntar bara ut regnet nu så blir det gavelspetsar som ska snickras i helgen.
Ställning ska fixas och helst ska det målas när vi har ställningen hemma också.









Eva B

Hej på er.

Det är så kul att följa er byggkarusell, och Frida att du inte har blivit författare,sån skrivar humor, tror att du skulle bli framför allt rikare än det jobb du har idag. Jag måste säga att jag håller på Micke vad gäller kakelvalet i köket (förlåt;). Ha en skön sommar, vi ses åtminstone till hösten. Hör av dig om du skjutsar neråt här nån dag. Soliga hälsn. Eva B.

frida

hmm, Eva, du ska ju vara på min sida ;)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress