Tomtar på loftet

Har haft några tunga dagar då huvudet mitt varit attackerat av en hop med smådjävlar (migrän). Nu är jag på banan igen och tänkte uppdatera lite vad som hänt i huset.

Vi hade vissa problem med takpålåtarna då det inte fanns någon monteringsanvisning över huvud taget. Micke hittade en på nätet men den kändes ändå fel. Tur att vi inte gick efter den, man skulle klippa plåtar osv. Vi väntade in Måndagen och snickarn och det visade sig att plåtarna skulle absolut inte klippas.
Lite irriteraande att det inte fanns någon aktuell anvisning på detta i pärmen vi fått. Där sitter anvisningar på ALLT annat utom vindskiveplåtarna.

Nåväl vi insåg att innan vi sätter upp plåtarna så ska vindskivorna ändå målas två gånger så de får bero ett tag. Micke har börjat i garaget istället. Taket måste upp där så att lösullen kan sprutas in samtidigt som vi lösullsisolerar hustaket. Min uppgift blir att försöka klura på vad vi ska ha för färg på huset så att vi kan börja måla.
Förslag mottages tacksamt!

Inne har FTX ventilationen monterats och väggarna isolerats. Igår hade två sovrum kommit på plats också och man kan få en liten hint om hur vårt lilla allrum med ryggåstak kommer att bli och jag tror det kommer att bli kanoners. Trots att rummet är relativt litet, 15 kvm, så blir det ganska rymligt tack vare ryggåstaket och den rymliga hallen utanför sovrummen. Vi har sneddat många av hörnen på rummen för att åstadkomma rymlighet trots många sovrum. Vi får ryggåstak även i vårt sovrum.

Jag läger ut lite bilder men får återkomma med bilder på de senaste två dagarnas utveckling då vi glömt kameran när vi var till huset igår.

Micke snyggar till vindskivorna:

 

Två husbyggare som tar vara på solen.


Väggarna isolerade:


Här blir allrummet med ryggåstak:


Majsan

Beige m gråa knutar.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress