en vecka i huset
Jag förundras över Telia. När vi flyttade från vårt förra hus till lägenheten tog det över en månad innan vi fick internet inkopplat. Det var väldigt krångligt tydligen. Vi gjorde oss inga större förhoppningar när vi nu flyttade in i ett helt nytt hus på en helt ny adress. Förberedde oss på en lång tid utan internet. HA, för en gångs skull hade vi fel. Dagen innan vi flyttade in i huset blåste de in fibern och installerade den. Några dagar senare hade vi TV och i förra veckan fick jag ett sms från Telia att bredbandet slulle levereras idag. Jag kopplade på routern utifallatt det skulle hoppa igång (vilket jag antog att inte skulle ske). MEN plötsligt händer det och de levererade internet den dagen de utlovat.
Jag är imponerad!

Vad mner har hänt då?

Faktiskt har det hänt en del även om vi inte fått undan alla lådor eller ens gardiner i fönstren. Vi är dock rätt så insynsskyddade ändå då fönstren är allt annat än rena.

Kaminen blev ju inmonterad och takhuvarna monterade förra veckan. Ventilationen är i full gång och verkar fungera klockrent. Om en vecka kommer sotaren och besiktar imkanal och kamin så då kan vi börja elda förhoppningsvis.
Kaminen ska ju målas också då den nu är tråkigt cementfärgad.

Lilla badrummet är snart färdigt. Listerna och fodret är på plats och duschväggen monterad. Vi väntar på att silikonet ska torka så att dörrarna kan hängas på och duschen användas. Men sen är det helt klart därinne.

Julias rum är också helt klart. Hennes garderob är på plats och den blev jättebra därinne. Älskar ikeas garderober som bara har ett djup på 37 cm.
De tar liten plats men rymmer massor av förvaring.

Igår stod plötsligt stora traktorn på gården. Härligt med människor som är på hugget. Micke ringde förra veckan och tänkte att han kanske skulle få påminna traktorn med förare denna vecka. Men det behövdes inte. På ett par timmar var våra stora jordhögar på baksidan ett minne blott och Gottfrid hade plötsligt fått områdets i särklass största sandlåda. Matjorden räckte runtom hela huset och grovplaneringen är klar. Tidigt i vår kommer traktorn tillbaka och kör finplanering och uppfarten.

Micke har varit så inkörd på högt tempo, tidspress och hårt arbete senaste halvåret att jag har haft fullt sjå att dämpa aktiviteten. (Det brukar ju inte vara vanligt när det gäller karlar..hihi). Vi bor här nu och får acceptera att slutförandet kommer att ta lite tid. Vi siktar in oss på ett rum i taget och blir färdiga när vi blir färdiga. Mycket annat praktiskt måste ordnas och ett nytt hus innebär att man måste fylla det med praktiska lösningar själv, de finns inte där i det ögonblick man flyttar in. I alla fall inte allt.

Jag ska lägga upp lite bilder senare.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress