Nu pinkar hundarna på oss

Det blev en heldag på det fantastiska varuhuset igår. In gick vi med stora plånboken och ut fick vi nästan städa oss. Barnen är överlyckliga av vetskapen att det blir havregrynsgröt x 3 i en vecka nu.

Nej då, så illa är det inte. Men visst drar det iväg när man plockar vagnen full av "måste-ha-saker".
Nu är det ju faktiskt så att vi i stort sett tömde vårt hem när vi flyttade från förra huset, vi hade båda en massa gammalt skräp från tidigare liv som fick gå hädan, så det är nu lite som att flytta hemifrån och börja från noll. Nya bestick, nya glas, nya kuddar, lampor av alla de slag, de obligatoriska ljusen, påsklämmor, skohylla, barnmöbler, stolsdynor, krokar, mm, mm
Ändå är det en hel massa saker som fattas fortfarande.

Micke, som ju varit lite sliten ett tag nu, fick tillbringa vilodagen på Ikea med familjen. Det kan ju låta gemytligt. Men betänk då att familjen består av en vanligtvis sparsam sambo (som nu gått och blivit köpgalen), en 3 åring som bubblar i colaglaset med sugrör i resturangen så det stänker till grannen, klättrar upp barfota bland kuddarna och kryper ner i varje bäddad utställningssäng och låtsassnarkar, provar kvalitén i varje öppningsbar lucka osv. 3-åringens pappa (som ju är Micke på rekreationsresa) får till slut skäll av en personaltant för att han inte ser till att pojken har skor på sig!
Utöver denna trio har vi då 2 tonåringar, 13 och 15 år. Tjejer som för det mesta är som hund och katt och gårdagen var inte direkt något undantag!!

Vi kom hem utan att få ett nervöst sammanbrott och jag tycker att vi hade trevligt. Kan dock förstå om Micke inte känner sig direkt utvilad.

Väl hemma gjorde vi klar bänken i tvättstugen och idag har den fått taklist och rent fönster med en gardin. Tjoho! Första gardinen uppe alltså och tvättstugan betraktas härmed som klar.
Vi skruvade ihop grejer vi köpt, satte upp lampor och pysslade lite hela kvällen faktiskt.
Idag har alltså tvättstugan färdigställts och i Agnes rum har listningen påbörjats.

Jag plockade in handdukar och diverse i skåpet i tvättstugan och hittade i linneskåpet en hel hög med slätstrukna, jättefina kökshanddukar med min farmors initialer broderade på. Så fina och så roligt att få. Stort tack till Faster Britta. Mamma måste ha plockat in dom i linneskåpet precis när vi flyttat in. Så mycket arbete det lades ner förr på att brodera initialer på handdukar och örngott. 

Först nu känns det som att vi flyttat in i huset och kan börja njuta. Micke har äntligen också insett att huset numera är ett hem och ingen byggarbetsplats.