Trevlig helg
Snart är vi i mål!
Imorgon flyttar vi ihop  igen och Gottfrid får bo tillsammans med pappa i "pappas hus".

Jag kan säga som så att om man väljer att bygga hus och gör en del själv samtidigt som man har barn s¨å vill det till att man har ett stabilt förhållande, en ocean av tålamod och självdiciplin.
Vi har ägnat i stort ett varje vaken stund åt bygget. Micke har ägnat sig åt det praktiska och byggt och byggt och byggt! Vi har haft EN enda ledig helg sedan i April óch det var när vi for på kryssning.
Jag har haft hand om målningen utvändigt och allt pappersarbete. Det blir mycket papper och är riktigt kontorsjobb flera kvällar i veckan. Fakturor och kontrakt som det ska hållas reda på. Hantverkare och diverse somska samordnas. Bankärenden och bankpapper. Ja jisses!

Sen måste man äta, handla maten och tvätta och städa och gå på föräldramöten och engagera sig i barnens aktiviteter, konfirmationer och annat (vilket ju såklart är roligt, tro inte annat).

Sen ska ju härligheten betalas och då måste man ju jobba också. Micke har dessutom jobbat en del extra för att vi ska kunna sätta lite guldkant på tillvaron (läs: huset).

Barnen har fått alldelest för lite tid under detta halvår men jag hoppas att dom också tycker att det är värt slitet nu när vi kommer på plats. De får lite nya möbler, TV-uttag och dimmers på rummen och de har fått välja tapet osv. Jag hoppas verkligen att de kan känna glädje trots den långa jobbiga period vi haft under byggtiden.

Senaste veckan har varit kaotisk. För precis en vecka sedan var huset belamrat av verktyg, golvpapp, damm, skräp. Det saknades golv i vardagsrummet, badrummen var inte klara osv.
Men efter en stenhård arbetsinsats och duktiga hantverkare så har det blivit beboeligt.
Micke klev upp halv två i går natt och kom hem från jobbet vid 09. Han bytte om och åkte till huset och kom inte hem därifrån förrän vid 20.

MEN, huset är ju inte riktigt klart. Det ska listas osv. På Måndag kommer snickarna och sätter in kaminen och på Måndag kommer leverans från IKEA till tvättstugan och tjejerna samt dushväggen till badrummet.
Vi fortsätter arbetet, men tillsammans!


Maria

Att bygga hus är mer än ett heltidsjobb även om man köper ett nyckelfärdigt, tro mig.... Håller med dig om att man bör ha ett stabilt förhållande för det sätts på prov oavsett om man vill det eller inte..

Eva B

Vad skönt för er att ni är "hemma" igen. Ni får det så fint. Saknat dig på jobbet i slutet av veckan, (du vet nog varför ;)) Kommer nån dag på "öppet hus" för en kopp kaffe. Ses Kram Eva

Caroline

Måste vara underbart för er att vara på samma ställe efter att ni varit isär så mycket! Ha en underbar första helg hemma!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress