Långhelg
Söndag kväll och ännu är inte helgen slut. Skönt.
Det har varit en arbetsam, trevlig, händelserik och skön helg. Jag tror jag fått med alla delar.

Började på Onsdag kväll med en trevlig middag på Stationsgatan 1 tillsammans med mina arbetskamrater. Maten var god, vädret på vår sida och jag avnjöt en oxfilé på uteserveringen nersköljd med ett glas rött. Trevligt hade vi och helgen hade inte kunnat få en bättre start.

Torsdagen startade lite trögt med en lite för morgonpigg son. Med trötta föräldrar som inte riktigt var i fas var inte inspirationen och humöret på topp. Halv 6 tyckte han nämligen att det var dags att hoppa upp ur lopporna.
Efter ett par timmars cykeltur på förmiddagen återinfann sig inspirationen och med hjälp av lite kaffe tog sig mungiporna ändå uppåt igen. Vi fick ny energi och röjde garaget på skräp och for till soptippen.
Nu känns det ändå som att det finns hopp för garaget, då vi faktiskt kommer in där utan att behöva hoppa över både det ena och det andra.
Vi grillade på kvällen och avslutningen blev bättre än starten skulle man kunna säga.

Fredag förmiddag åkte vi och hämtade singel som vi lagt runt huset närmast grunden. På framsidan ´har jag lagt en ganska bred kant där jag har ställt blomkrukor. Är ingen vän av rabatter då de mest brukar innehålla ogräs men krukväxter skulle jag väl kunna sträcka mig till att vattna.
Det blev bra och bilder ska komma bara kameran får nytt batteri.
Stenskottningen tog hela dagen. For sen till blomsterlandet och köpte lite blomster som planterades i mina ommålade terrakottakrukor.





Pappan hade en liten hjälpreda bland stenarna.

 

Agnes grundmålade Gottfrids garage och han ville såklart också hjälpa till. Tröttnade dock efter en kvart




Avslutade dagen med trevligt altanhäng hos grannarna.
Jag vet inte vem av oss som vann priset som den lortigaste men jag är helt säker på att jag låg på topplats där. Det är verkligen inget renlighetsgöra att försöka få ordning på och anlägga en trädgård. Man är jordig ända in på bara skinnet och lägg sedan till en värmebölja så....ja, som sagt, inget renlighetsgöra!

Lördage strtades också i ottan då Agnes for till Hallsberg på cup och vi lämnade Julia hemma och åkte till mormor och morfar där det vankades Cruising till Gottfrids förtjusning.
Julia skulle få göra premiär hemma ensam över natten. Jag mnå vara fånig osv men jag tycker inte om att lämna tonåringar hemma ensamma. Man har ju hört om alla möjliga hemskeheter som kan hända. Jag har dock aldrig haft anledning att misstro Julia. Hon är en skötsam dam så vitt jag vet och hon har inte gett mig ett skäl att inte våga lämna henne hemma själv.
Med tusen förmaningar så åkte vi ifrån henne.
Det visade sig gå jättebra och trots 5 övernattande kompisar såg huset renare och finare ut när vi kom hem än när vi åkte. Grannarna hade heller inga klagomål så hon skötte sig tydligen galant.
Det är mammas flicka det :))

Gottfrid har tillbringat senaste dygnet på och i  fordon av olika slag
Han är helt uppslukad och fashinerad av motorfordon. Han har lärt sig köra fyrhjuling själv på den lilla blå men fattade också tycke för den stora fyrhjulingen där han gasade tillsammans med morfar och fick åka fort. Trots träningsvärk i gastummen så har han åkt och åkt och åkt....
Idag parkerade han husvagnen tillsammans med morfar

 

Vi övernattade i husvagnen och jag längtar tills vi kan ta hem den och dra ut på lite semester. Det ska inte dröja.

Men den här vändan var det gräsklipparen och studsmattan och lite smått och gott som fick följa med hem från Faster Brittas lada där det varit magasinerat.

Cruisingen höll vi inte på att få honom ifrån. HAn var helt lyrisk och fick till och med ragga en runda med min Morbror Carl-Erik i hans fina raggarbil



Man kan skymta en stolt pojke med keps i baksätet.

Han somnade trött och lycklig i bilen på väg hem.

Idag har vi inte gjort så mycket. Vattnat gräset, satt ner torkvindan och planterat en pelargon.
Nu är det kväller.





Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress