Höstdag
Idag har det varit en härlig höstdag. Det är den här årstiden jag tycker bäst om. Hög och klar luft, man kan andas. Solsken och vackra färger. Gärna varvat med en och annan ruskdag då man får kura inne med en kopp kaffe, en brasa och lite innepyssel.

Allt blir enklare på hösten, allt förutom klädseln.
Man kan släppa kraven lite, behöver inte jaga solen varje minut den visar sig och känna att, Nej man hann inte allt man ville den här sommaren heller.
Så är det alltid. Sommaren känns oändlig när vi närmar oss Maj. Vi har all tid i världen att umgås, grilla, plantera, påta, semestra, snickra, pyssla och dona. Men riktigt så är det inte. Dels är veckorna för få, de soliga dagarna för få och dessutom är plånboken oftast för liten för att hänge sig åt allt man vill.

Började dagen med en promenad. Agnes följde med och promenerade. Gottfrid åkte på sin Motorcykel. Med tanke på pojkens små ben så var rundan verkligt lång. Dessutom inträffade en liten olycka. I hög fart störtade han i marken och flög över styret. Hjälmen gjorde nytta och ögat klarade sig precis. Han fick styret i magen också och tappade luften. Men, som den lilla tuffing han är skakade han snabbt av sig blessyrerna efter lite tröst hos mor. Sparkade sedan vidare runt hela sportfältet.



Hemma blev det välförtjänt vila och så småningom lunch. Pannkaka med hjortronsylt och grädde. Det är ju så fantastiskt gott med hjortronsylt, himmelskt rentav.

Efter en tupplur för både mor och son så for vi iväg till blomsterlandet och inhandlade 3 bollkryss. Vidare iväg till godisaffärre för lördagsgodis.
en åkte mina utblommade pelargoner i soptunnan och ersattes av bollkryss. Ganska skönt faktist. Ja har slutat vattna mina pelargoner för länge sen. Jag tröttnar på slutet av sommaren.

Eftersom krukorna var den enda växtlighet jag införskaffat till trädgården så har ja härmed höststädat densamma.



Nu ska jag gå ut och tända lyktorna och plocka ihop efter den 4-årige tromben.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress