2013-Nyårskrönika
Januari
 
Bytte jobb, från Vårdcentralen där jag jobbat i 8 år till ögonmottagningen i Borlänge. 
Tillbringade en helg på tu man hand i Eskilstuna med maken, blandade upp det med lite handboll. Sverigecupen i Katrineholm. Kallt var det men rätt trivsamt.
Blev sjuk, både jag och Gottfrid åkte på nån envis luftvägsinfektion.
 
Februari
 
Tog in på hotell även denna månade, men den här gången var det "Hotell Norrgården" i Vallentuna. Bror var inte hemma men vi övernattade där och pendlade till Huddinge för SM steg i handboll.
Gottfrid blev sjuk även denna månad, Halsfluss, öroninflammation och lunginflammation löd diagnosen. Full pott och vi tillbringade en del tid som Vabbande föräldrar. 
Mellan sjukdomarna tillbringadesw en del tid i pulkabacken då den vitern bjöd på snö och solsken. Fick även Julia med oss vid nåt tillfälle, kul!
Tränade en del och köpte nya träningskläder.
 
Mars
 

Packade väskan och flög till solen. Jag, Micke och Gottfrid en vecka på Lanzarote. Ungen blev plötsligt helt frisk, värmen var den bästa medicinen. Landade hemma i kalla sverige och fick bryta oss in i en igloo (läs:bilen) på Arlanda.
Påsken kom och med den en 18-åring i huset. Kalas för familjen på påskafton, finaste Julia har blivit Myndig.
 
April
 
Hade bästa Marie på besök en kväll tillsammans med Berlina och Robert Pettersson. Trevligt trevligt. 
Firade min 40-års dag, usch vad det lät ålderdomligt. Firade enkelt med lite smörgåstårta tillsammans med närmast sörjande. Fina presenter hade jag tydligen gjort mig förtjänt av. Tack!
Besökte Ikea i gävle tillsammans med Louise och Julia, Gottfrid fick ny säng då han bestämt deklarerat att han minsann inte var bäbis längre. Jag tillbringade några dagar på ögonmottagningen i Falun samt på ögonpå, blev minst sagt avskräckt!
Julia tog sitt efterlängtade körkort och tillgången till bilen blev plötsligt väldigt begränsad.
 
Maj
 
Finaste Agnes fyller år, 16 st närmare bestämt. Gottfrid hade inte födelsedag men fick sig en ny cykel, en riktig scott mountainbike med växlar. Lycklig pojke. 
Finaste arbetskollegor från Jax bjöd på mat och festligheter och dessutom 40-års present. Dagen efter for jag och ungarna till Karlsbyheden på kosläpp (Julia körde så ingen rattfylla riskerades). Intressant upplevelse. Maken han tillbringade helgen i Vallentuna på det tidigare omnämnda hotellet Norrgården. Denna gången fanns hotellägaren på plats.
Det repades hemma i vardagsrummet, Live på stan stod på programmet för mannen och bror. 
 
Juni
 
Gottfrid firade 6 års dag med kalas och blixtentårta som duktiga Louise tillverkat. Han tränade också Crossåkning i sandtaget, inte blixten utan Gottfrid. Det var med skräckblandad förtjusning han drog fram i sanden.
Skolavslutningar och finaste Agnes var på Bal. Jonas tog studenten och Julia slitade tvåan. Midsommar firades i Äppelbo. Fick bädda ner Herr Dahlman ganska tidigt på kvällen med en hink parkerad bredvid kudden. Innan dess hann vi äta god sillunch, Glödstekt sill och till detta slank det ner en och annan skåne (Därav nedbäddningen)
Julia och Hanna band fina kransar och drog sedan vidare till Fämtsjön i Malung.
Gottfrid körde sin första cykeltävling och han och Selma fick sen åka båt med Linus och Agnes i Älven.
 
Juli
 
Noret open, en galen kanottävling i Äppelbo gick av stapeln och vi besådade spektaklet. Mera cykeltävling blev det för Gottfrid också.
Finaste Julia gjorde sin livs resa. Ensam på språkresa i tre veckor. Vinkades av på Arlanda en tidig Morgon och mamsen hade svårt att hålla tårarna Borta. 
Vi fick äntligen semester och startade den i Äppelbo för släktträff med Dahlmans. Det var en rolig tillställning och vi fortsatte sedan mot Stockholm och ett besök på Gröna lund. 
Skulle också firat Niclas födelsedag men han befann sig då i full färd med att bestiga Killimanjaro.
 
Augusti
 
Ordningen blir återställ då Julia äntligen kunde hämtas hem från Arlanda.Semestern fortsätter lite trevande då husvagnssäsongen lider mot sitt slut. Avslutar med årets varmaste helg i Orsa. 
Jag och Sofie ger oss ut i vimlet och svingar våra lurviga i en dans på Liljan. 
Lilla Gottfrid blir skolbarn och börjar förskoleklass. Läskigt, men mest för mamma och pappa. 
Aqua Nova blir besökt tillsammans med familjen Brockne. 
 
September
 
Jag drabbas av förkylning, Nya gardiner till vardagsrummet inhandlas och hängs upp. Synd bara att de totalt misslyckats med klippningen på längderna som är helt olika. Vi tittar på festiva Salute och jag bygger en bänk till köket. Första hemmabygget och det blev riktigt bra.
Vi påbörjar projekt garaget och så sakteliga börjar det bli någon form av ordning därinne. Åtminstone skildes skrotet bort med hjälp av en vägg.
Jonas firade 19 årig födelsedag.
 
Oktober
 
Fredagslunchade med jullan, trevligt och välbehövlig egentid.
Firade Louise som fyllde år och vi firade på samma dag som vi firade kanelbullens dag, Firade Micke som fylde år.
Körde en sista grillning på altanen och höstfixade lite.
Mickes kusins hus brann ner till grunden och man inser hur skört livet är. 
Gottfrid fick en pinkklocka som fungerade "klockrent"...hehe.. Jag och ungdomarna var på musikal, Gimme some lovin. Mysigt. 
 
November
 
Konstiga saker händer som jag inte riktigt kan skriva om. 
Jag och bästa marie går och ser Niklas strömstedet och Freud. Innan äter vi pizza och pratar skit på American take away. Trevlig kväll med ett och annat avbrott för....konstigheterna.
Jag och Micke går på Tapasresturang med efterföljande bio. Mysigt och trevligt. Får hämtning av Jullan.
Gottfrid går på Halloweenfest och Agnes har middagsbjudning härhemma.
Pyntar till första advent och säger upp mig från ögonkliniken. Får jobbet på Kvarnsvedens Vårdcentral.
 
December
 
Micke jobbar några veckor i Haparanda. Den enda snön kommer...och går. Vi köper en snöslunga för att garantera en snöfri vinter. Brorsan kommer på visit.
Gottfrid hinner med en provtur på Linus skoter. Pysslar inför julen, gör julgodis som är slut ett par veckor innan jul. Julfikar på jobbet, äter julgröt. Fixar med klapparna. 
Går på framtidsmuseet, sportys lekland och julstädar. 
Firar jul och Nyår.
Förundras över det ena och det andra Men kan ändå sammanfatta mitt 2013 som ett bra år. Uppgångar och nedgångar, som det är i livet. Vi har gått igenom stormar som stärkt oss och kan se fram emot 2014 med tron och hoppet att det blir ännu ett bra år  för alla i min närhet.
 
 
 
 
 
 
 
Marie

Låter som ett bra år tycker jag! Vi bokar in vår aw så har du det att skriva om i 2014s årskrönika. Tiden går så fort så snart är vi där.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress