Allergi
Idag besöktes specialist barnmottagningen i Falun. Gottfrids allergi stod i fokus. Den blir inte bättre snarare sämre. Reagerar nästan dagligen med röda kliande ögon. Konstant nästäppa och troligen är det skolmiljön som är boven. 

Så här såg han ut i höstas efter att ha lekt hos kompis med katt. Det här är ett dygn senare, när det allra värsta lagt sig. 


De allra flesta har nåt husdjur och det kan räcka med att det finns på kläder och skor. 

Han fick nya mediciner. Kortison nässpray, ögondroppar och allergitabletter som han ska ta dagligen. Detta för att få kontroll på allergin så att han mår bättre och kan påbörja allergivaccination till hösten. 

Skolsköterskan ska kopplas in för att informera i klassen och utöka städningen i klassrum och fritids. 

Till hösten är det tänkt att han ska påbörja allergivaccination. Det betyder att han varje vecka i 13 veckor får ökande dos av det som orsakar allergin via sprutor. Troligen häst, hund och katt vilket betyder tre sprutor varje vecka i minst 13 veckor. Sen glesas det ut till var 8:e vecka. Total behandlingstid blir 3,5 år. 
Kämpigt men så värt det om han blir mindre känslig och i slutändan mår bättre. 

Astman håller sig bra i schack. Lite dåligt har han växt vilket kan bero på kortisonet så det ska hållas koll på. Vill helst inte börja med Montelukast som är en tablett som ska ha lika bra effekt. Han provade det för något år sedan och fick hemska hallucinationer och mardrömmar. Såg gubbar överallt och var livrädd. 

Så är läget för nu. 
Han var jätteduktig och belönades med gofika på caféet innan vi åkte hem. 
Och nu sover han sin skönhetssömn.





Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress