Vem är jag?

På allvar ifrågasätter jag mig själv och min kompetens. Befinner mig i en smärre kris faktiskt. Det låter kanske fånigt men jag har tappat bort mig själv som yrkeskvinna.

11 år i yrket och plötsligt är jag helt inkompetent. Måste förlita mig på andra, kan inte ta egna beslut. Inte ens det jag vet att jag kunnat, kan jag längre. Åtminstone är det så det känns.

På vårdcentralen kunde jag rutinerna, jag kunde se samband, dra slutsatser. Jag var den kollegor vände sig till, jag hade mycket ansvar, många bollar i luften. Älskade att prioritera, ha koll även om det var fullt kör.

Nu är jag på botten, längst ner, okunnig, oförstående, helt utan eget ansvar, har en handledare som gör sitt bästa och som självklart behöver se till att det blir rätt. Precis som jag gjorde med mina studenter. Jag vet ärligt talat inte om jag klarar detta. Jag bryter ihop varje dag. Självkänslan är körd i botten. Var jag inte mer genuint kunnig än så här?? Har svårt att se att jag trots allt lärt mig en del på bara ett par veckor.

Jag har gett råd till andra som bytt jobb. Tillåt dig vara ny, förstå att det tar tid att lära nytt etc. Jag förstår ju själv allt det där, jag vet att det tar tid. Men jag kunde aldrig tro att det skulle kännas så här!

Jag har bestämt mig för att inte ge upp.....inte riktigt än, även om det är frestande.

Jag är van att vara en sjuksköterska, nån kollegor litar på, nån som tydligt kan se och tolka situationer, jag är van att kunna mitt jobb. Van att jobba!

Nu är jag inget av det, så vem är jag??

Marie Hysing

Hörru jag känner igen varje ord och sinnesstämning som du beskriver.
Man känner sig som nåt katten dragit in. En rookie. Det är sjukt jobbigt för självkänslan. Många tror att är man sköterska så är det väl samma jobb överallt. Det. Är. Det. Inte.
Från självgående med gott självförtroende till nåt nattsvart. Det är tufft.
Kan bara säga det du redan vet, det blir bättre.
Tänk på dessa 2 saker du fixat under dagen. Till sist har du fått ihop många grejer.
I början hade jag en grej och det var att jag kastade soporna på rätt ställe!
Jag misslyckades att sätta nålar, fylla ner ryggstödet på manuella sängar, kunde inte ta prover mm.
Ge inte upp!!!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress