som luften ur en ballong

Den känslan, När man är så totalt utpumpad på energi, när man gett allt men ändå inte känner att man tillfört allt man borde, när man bara vill ha tid för återhämtning.
Ja första veckan har varit rolig men arbetssam, passar mig bättre än timmar utan något att göra.
Men jag ska erkänna att jag känner mig helt slutkörd. Har varit på tårna, försökt leva upp till alla positiva förväntningar, roddat med det ena och det andra, återupptagit arbete som legat i träda, försökt så hårt att orken bara dog.
Igår hade jag dessutom en känsla av att inte gjort tillräckligt, inte tillfört tillräckligt i det arbete som ska startas upp i det nya projektet.

När jag kom hem och såg fram emot lugnet kom nästa konfrontation. Fullt förståeligt, har inte varit särskilt trevlig senaste......ja månaderna faktiskt. Att inte riktigt trivas på jobbet tar energi, suger musten ur den lilla energi som finns.
Att sen bli erbjuden nåt annat, att ta ny ställning, bestämma sig för att sedan sluta där man nyss börjat är pressande och känslan är inte skön nånstans förrän det är klart.

Att sedan vänta, bygga upp förväntningar, få en enorm dos kärlek av sina kommande kollegor ja det är såklart smickrande och enormt värmande. Men det startar nåt i mig, att jag har nåt att leva upp till.

Så kommer dagen. Jag har gått till jobbet med en skön känsla, jag har verkligen genuint känt att jag valt rätt, att det är i primärvården jag trivs och på KVC som jag hör hemma. Men samtidigt en enorm press som jag helt själv hittat på och lagt som lax på löjen har gjort att energin varit slut när jag kommit hem.

Helt förståeligt tröttnar familjen till slut och reagerar. Med all rätt.

Men igår blev det för mycket.

Nu sitter jag med kaffekoppen i Orsa och hoppas på en återhämtande helg. Lugnet har lagt sig och det här är rätta stället att lugna ner sig, ladda batterier och komma ner i varv.

Nästa vecka ser jag fram emot en lugnare känsla, mindre krav från mig själv och tid att landa.

Skidor idag, mys och lugn. Ja det är vad vi behöver nu.