Djävulsdansen och Storytel

Micke åkte till Björn på mat och pilsner. Bra för honom, han åker aldrig på nåt sånt annars och kan behöva socialisera sig.

Jag grottar ner mig i Djävulsdansen på SVT play. Intressant med den mänskliga hjärnan och dess funktion och dysfunktion.

Jag har själv mått dåligt i perioder, jag har levt nära missbruk, jag har försökt finnas där för människor i min närhet som mått väldigt dåligt. Men att leva ihop med eller leva nära en människa med bipolär sjukdom kan nog ingen förstå hur det är som inte varit där.

Detta och boken jag just nu lyssnar på ger mig en tydlig vink om hur lyckligt lottad jag är.

Jag mår oftast väldigt bra, jag lever ett bra liv. Har så mycket att vara tacksam för.

Micke, barnen, alla 6, ger så mycket glädje och kärlek.
Vi har gått igenom mycket, det har stormat och det har blixtrat. Vi har mer än en gång frågat oss om vi ska fortsätta eller ge upp. Vi har alltid valt det första. Haft den övertygelsen att om vi älskar och respekterar varandra så finns det en viktig anledning att inte ge upp.

Motgångar har format oss, de har format barnen. Många gånger under de första åren har vi frågat oss om det är rätt mot barnen,kan vi göra annorlunda, när mår de bäst.
Allt har inte blivit rätt, många är konflikterna, många gånger har orken tagit slut, tagit sig utryck i irritation och negativa känslor. Många val blev så fel trots en god ambition.

Men mycket blev också bra och jag kan med stor tacksamhet konstatera att jag har en stor härlig familj, en snäll, generös och omtänksam make,om än lite tjurskallig ibland , precis som mig. Hehe. 6 fantastiskt fina ungar som alla har olika egenskaper och som tagit sig genom en inte alltför enkel uppväxt ( nåja, Gottfrid har väl haft det rätt förspänt i jämförelse med syskonen som tutades ihop med allt vad det innebar och relationer till både höger och vänster) till att bli fina individer. Som ser varandra som syskon och tar hand om varandra som syskon. Det är det finaste kvittot.

Om en månad åker vi alla på resa tillsammans och jag ser så mycket fram emot det.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress