diverse

Jodå, helgen har också varit bra och vi (mest Micke då!!) har fått en hel del gjort.
På Lördagsmorgonen kom ju vår snickare och skulle fixa lite med dörrar osv. Fick in dörren i det ena badrummet men i det andra och i tvättstugan gick det inte lika bra.
Det har ju spacklats lite extra för att kompensera för lutningen i golvbrunnen och det måste justeras lite för att karmarna ska gå i.
Ja ser dock inte detta som något problem då vi har så duktiga hantverkare, de fixar biffen lätt. Våra snickare har dock lite tidsbrist men jag hoppas att de kan avsätta lite tid till detta så att badrumsarbetet kan flyta på utan dröjsmål.
A hade gjort fint i lilla badrummet såg jag när jag tittade in i eftermiddag. Den röda mosaiken och de vita plattorna känns fräscht och känns som rätt val i det lilla utrymmet.

Micke ägnade resten av lördagen åt golvläggning och det var Gottfrids rum som fick fin ekparkett. På kvällen unnade vi oss varsin plankstek och ett glas rött innan vi somnade. Mumma vill jag lova.

På Söndagen röjde Micke och Jonas i vardagsrummet. En hel del tak hade blivit kvar där och bara tog en massa plats. De flyttade fasadpanelen från framsidan och in i garaget. En hel del bärande alltså.
Micke fortsatte sen med Gottfrids golv och jag och Gottfrid gick dit lite senare och plockade reda på resten av skräpet på framsidan. Eller jag plockade skräp och Gottfrid roade sig med gyttjebad. Han körde lite sopor på sitt traktorflak också, men han är inte direkt känd för att ha stort tålamod och tröttnade snabbt på denna syssla.

Efter en timme hade han tröttnat ur rejält och jag stod inte ut med gnället så det var bara att parkera traktorn och spatsera hem igen. Det blev en kort medn intensiv arbetsinsats och vi fick faktiskt rent på framsidan och kan plöja ut lite matjord där när helst vi får tid.

När Gottfrid somnat på kvällen for jag åter till palatset och hjälpte Micke med lite städning och vi bar ut alla saker som parkerats på Julias rum. Förberedde också för golvläggning där. En dörr fick ett handtag och jag vet inte, men det känns som att vi där gjort ett riktigt felval. Mässing känns inte helt rätt!!

Så, lite har blivit gjort och imorgon ska Micke börja med Julias golv. (A, skynda dig att lägga beslag på radion direkt på morgonen, Micke kommer nog inte förrän senare då han jobbar till inatt).

Det som ligger över oss nu är listningen. Hur ska vi få till detta?? Ingen snickare tycks ha tid inom de närmsta veckorna och jag börjar bli lätt desperat. Det skulle vara såå skönt att få detta elände ur världen.  Får fortsätta leta. Det är ju 3½ vecka kvar tills vi flyttar in.