mer Jul....

Börjat fundera på julklappar nu, usch, det är ett riktigt sjå tycker jag. Egentligen ganska roligt att handla julklappar, särskilt om man hittar nåt som man vet blir uppskattat, men allt kostar ju så mycket och man önskar plånboken var stor som en ocean.

Jag är ganska traditionsbunden när det gäller julen och minns mina jular som barn som otroligt mysiga och roliga. Vi träffades alla, mostrar, fastrar, mörbröder, farbröder, kusiner, momor, morfar och farfar. Åkte emellan farfar och mormor och morfar.
Morfar var en given tomte och trots att vi barn växte upp och blev "stora" så var tomten en självklarhet.
Bara glada och positiva minnen har jag och traditionerna var desamma varje år.
Nu är både farfar, mormor och morfar borta. Mycket annat har hänt, familjerna har utökats och traditionerna förändrats. Det är barn på olika håll, syskon och föräldrar utspridda över mellanSverige gör det svårt att ha samma traditioner varje år. Jag hoppas dock att barnen ändå i framtiden kan känna att deras jular var glada och positiva och ha fina minnen.

Förra året struntade vi i julstressen och tog en dygnskryssning på självaste julafton. Det var härligt att inte behöva bry sig om mat , disk osv. Bara koppla av och njuta tillsammans. Rekomenderas.

I år ska vi inte kryssa även om Gottfrid påpekat att tomten minsann bara finns på stora båten. Vi har dock inga färdiga planer för julen mer än att den ska firas och då helst tillsammans med nära och kära. Om det blir här hemma eller någon annan stans har vi inte bestämt än. 

Det löser sig sa hon som hade förstoppning!

Huset här bredvid håller på att ta form. Husleveransen kom i morse och jag hade fullt sjå att få med mig sonen till dagis. Hjullastaren körde skytteltrafik förbi köksfönstret så han hade verkligen första parkett. 

Jag har egentligen inte så mycket att förtälja idag. Har haft en ganska jobbig jobbdag och är tacksam över att ha en av mina bästa vänner som kollega. Har tagit en kopp glögg och planerar nu inget annat än att inta soffläge och titta på de desperata hemmafruarna på Wisteria Lane.