Nu är det helg

Äntligen Fredag!
HAr ledig dag och därmed har jag tagit helg. Hade sett fram emot lite sovmorgon men Gottfrid ville fånga dagen och vi har varit vakna sedan 05,20!
Vi ska snart iväg till barnmottagningen för lite provtagning och han ser fram emot att åka till doktorn och leka. Jo, han älskar väntrummet med alla leksaker.

Den här veckan har varit en riktig arbetsvecka. Jag och Agnes satte igång projekt altanbygge på påskafton då vi grävde det första hålet till betongplintarna. Vi hade nog tänkt att bygga altan lite längre framåt sommaren men med ledigpåskhelg sittandes i vår "grusgrop" fick jag nog!
Fy fasen vad allt känns lortigt och dammigt. All matjord har torkat upp och lägger sig som ett finkornigt täcke på allt, både ute och inne. Fika ute innebär knastrande sandkorn i bullarna och mellan tänderna.

Nej nu ska det bli altan. Vi handlade lite material under helgen och idag ska vi köpa golvet.
Vi har slitit med bygget här under veckan samtidigt som vi ju också jobbat. Men då vi väl kommit ovan jord så känns det genast lite roligare. Att gräva och jobba med betongplintar är inte det roligaste.
Vi har fyllt igen hålen med sten och grus som vi fraktat med skottkärra från våra snälla grannar C & T som fick över från sitt altanbygge.I helgen är vi båda lediga och vi hoppas kunna få klart trädäcket i alla fall. Sen ska vi ha ett staket runt som är lik det vi har på fastukvisten.

Visar ett litet smakprov på vår fina "gräsmatta"Nästa vecka ska vi i alla fall få tomten tillplattad och finplanerad så att vi kan så gräs. Vi har även beställt lite grus till vår husvagnsparkering och till Gottfrids garage.
Asfalt är beställd och likaså plattläggning. Så snart, snart ska det bli ordning på torpet.