När är man tillräckligt frisk för att orka vara sjuk?
För att börja lite tråkigt såhär en Fredag i Frebruari så kan jag konstatera att huvet är tungt, kroppen som bly, hjärnan som mos och hjärtat trummar på. Sömnen är orolig, tankarna irrar hit och dit.....Tja, ett litet bakslag skulle jag väl påstå.

Varför?

Ja, inte är det jobbets fel. Där har jag inte mycket stress. Det flyter på bra. MEN, med en sänkt sjukskrivning, kanske godkänns inte intyget alls. Två miljoner intyg som ska till a kassan då jag ju bara har jobb 50%, flera jobbinterjuer som inte gett resultat, man drar sig för att anställa en person som är känslig för stress helt enkelt. Oro, ovisshet, åter en känsla av att vara lite märkt för livet. Att vara nån som arbetsgivare aktar sig lite för. Men med 20 år kvar till pension behöver jag ju jobba.
 Vart? Jag  klarar mig inte i längden på 50% arbete. Så ser ju livet ut även om läkaren lite hurtigt tyckte jag kunde bjuda mig själv på det. Men i verkligheten fungerar det ju inte riktigt så med hus, bil, barn osv. 

Jag ska inte tugga vidare om detta. Själva poängen med inlägget är, att uttrycket "Man behöver vara frisk för att orka vara sjuk", faktiskt är helt sant. 
Är man inte tillräckligt frisk för att rodda med sin sjukskrivning så blir man ännu sjukare. 

Nåväl. Idag har jag ledig dag och sen är det helg. Den ska tillbringas i husvagnen. Biljett inköpt till skidtävlingarna på lugnet. Återstår att se hur mycket man orkar se live. Annars sänds dom ju på husvagns-tv:n. Behöver byta miljö, andas långa djupa andetag och samla lite ny energi. 

Delar några tips jag hittade. Och mitt eget tips är att läsa dessa och göra tvärtom.