Vårkänslor

Det känns som att ljuset sakta börja återvända till Norden och det känns helt fantastiskt skönt. Så smått börjar vårkänslorna väckas till liv. Jag har inhandlat nya gardiner som var tänkta till köket men passade bättre i allrumet. Änglagardinerna som hängde kvar därinne från i Julas fick skön vila i garderoben.Julblommorna har städats bort och vita cyklamen har fått ta plats i köksfönstret. Vi får just se hur länge de överlever. Jag har inte gröna fingrar direkt och glömmer ofta att vattna de små liven.


Vår och sommar förknippas med sol och värme och om man på vintern gärna vill stänga in värmen i huset så vill man på sommaren stänga solen och värmen ute.
För att lyckas med detta har vi beställt markiser till framsidan och gaveln. En terassmarkis utanför köksfönstret där vi ska ha en veranda. Det blir enkel svart markisväv.

För övrigt så fortsätter vi med projekt listning. Snart, snart är det klart. Alla vinklar och hörn i diverse olika grader har försvårat det hela, liksom att det som är kvar är ca 3 meter upp i luften. Sovrummet är i alla fall klart och lite i allrummet kvar.Det känns jätteskönt att ha kommit så långt med listerna, det brukar annars vara nåt som man spar och som sen aldrig blir gjort. I förra huset blev det inte gjort förrän vi skulle ut med huset till försäljning.

Lite ytterligare pyssel finns det att göra innan vi kan fokusera fullt ut på det utvändiga vår och sommararbetet. Ett par trösklar osv.

Micke jobbar i helgen men jag är ledig och jobbar nästa helg. Sista jobbhelgen för mig innan jag börjar på Vårdcentralen igen. Det ska bli roligt och jag ser fram emot det.

På tal om vår så fick Gottfrid en uppskattad present förra helgen då Mormor och Morfar kom hit med en fin blå liten cykel till honom. Gissa en  liten pojke som blev glad.Vi har svängrum i huset och han har plats att åka inomhus tills snön smält bort. Han tar sig en tur emellanåt och första kvällen åkte han oavbrutet fram och tillbaka genom huset i 4-5 timmar.
På natten skulle Cykeln parkeras bredvid sängen.