En bild säger mer än tusen ord....Vår julklapp, den bästa, var denna tavla.  Den säger så mycket och är inte bara en bild på fina barn. Den betyder så mycket och framkallar en liten tår av glädje var gång jag tittar på den. Så mycket kärlek i en enda bild. 

15 år har vi hållit ihop den här blandfamiljen. 15 lyckliga/kaotiska/glada/ledsna/kämpiga och roliga och långt från enkla. Från början fem barn med olika packning i ryggsäcken, olika erfarenheter, viss förvirring, sorg och en längtan efter att få bo med båda sina föräldrar. 

Så blev det ju inte. 

Helt ofrivilligt tutades de ihop med andra barn som önskade samma sak. 
Helt ofrivilligt förväntades de bara gilla läget. 
Konflikter uppstod, hur vi hanterade dom minns jag knappt. Säkerligen inte alltid på rätt sätt. Ganska sällan på rätt sätt gissar jag. Men vi gjorde så gott vi kunde och så rätt vi trodde. 

Många var stormarna men de glada minnena är också ganska många. 

Många har turerna varit men på nåt sätt känns det som vi landade mjukt till slut. Gottfrid kom och knöt ihop säcken även om det också var minst sagt turbulent och till viss del kantat av missförstånd kaos.

Tavlan känns som ett kvitto. Ett kvitto på att alla turer svetsat ihop denna fina skara av barn. De har ansträngt sig tillsammans för att glädja mor och far. De kallar varandra syster och bror, ställer upp för varandra och respekterar varandra. Någonstans, någongång måste vi ha gjort nåt rätt. 

Gott nytt år alla barn och jag hoppas ni förstår att var och en av er har en särskild plats i våra hjärtan, alla lika älskade.