Lördagsjobb

Efter mycket om och men fick vi till slut rätt altanvirke med oss hem. Det vi hade beställt var fel och vi fick börja om från början. Hittade räcke som är så lik det vi har sedan innan, som möjligt, dessutom hälften så dyrt. Det gillas skarpt. Är det något som är frustrerande så är det att hundralappar och tusenlapparna rinner ut från kontot likt en vårflod bara man tänker ordet trallskruv......trallvirke......målarfärg.......träskruv......

Räcket till altanen på framsidan är på gång men det är en del pyssel kvar. Jag har grundmålat lite idag och ska fortsätta målningen imorgon. Staketbrädor ska kapas till osv. Men vi är på gång och det känns himla bra att få lutföra även detta projektpostlådestolpen fick sig också den en omgång och vår trogna reklamutdelare såg minst sagt förvirrad ut när han stod där och frågande tittade på stolpe och sen på Micke och sen på sin reklamhög som han ville lämna ifrån sigIgår förmiddag tog vi vila från våra projekt och åkte till Falun för cykelköp. Vår lille cyklare har växt ur sin lilla 12 tummare och behövde nåt större.

Den modell vi tänkt köpa var slut och vi hittade till slut en annan variant. Gottfrid är inte särskilt stor och cykelförsäljaren tittade lite frågande på oss och undrade försiktigt om inte 16" var för stort till Gottfrid.
Nejdå, tyckte föräldrarna, han är en riktigt duktig cyklare så det blir finfint.
Hmmm, sa försäljaren!
Han skruvade bort reflexet under sadeln så att han fick ner den ända i botten och muttrade väl något om att G inte nådde ner med fötterna när han satt på cykeln.
Jo men han kan det där, tyckte vi.

Gottfrid skulle sen ta en tur, inne i affären och han kom inte långt förrän han rammade en hög med cyklar, började gråta, ville inte ha någon cykel, ville hellre ha en glass osv.......

Vi log lite till försäljaren och sa, jo vi tar cykeln!

Det var sedan med lite blandade känslor som vi tog cykeln ur bilen, satte på pojken en hjälm och undrade om han ville prova.

Det visade sig att vi hade rätt. Han älskar sin cykel, åkte direkt till cykelbanan i skogen och har sedan cyklat som om han aldrig haft någon liten cykel. 
Vi funderar på att skicka en film till cykelförsäljaren så att han kan se att pojken kan cykla och inte ringer socialen för att anmäla alltför krävande föräldrar, hihi.