Semester

Semestern börjar lida mot sitt slut. Det känns helt okej faktiskt, har haft en lång skön semester utan en massa arbete på huset. Jämfört med förra årets "arbetssemester" så känns det helt fantastiskt lyxigt. Det enda projekt jag ska försöka slutföra denna vecka är att måla klart Gottfrids lilla hus. Det är snart klart faktiskt men jag måste köpa ´lite mer färg.
Semestern är snat slut alltså och då får jag lite höstkänslor. Jag är en riktig höstmänniska och älskar att pyssla inne, tända ljus och mysa inomhus om kvällarna. Sommaren är också härlig såklart men på hösten blir allt lugnare. JAg har lite höstprojekt på G faktiskt. Framförallt har vi det stora projektet att färdigställa garaget. Sen har jag några möbler som behöver en uppryckning, vit färg funkar alltid. Nya gardiner står på önskelistan, en hylla i köket, eller helst en kökssoffa :) står också på önskelistan.
En ny postlåda har brevbäraren fått av oss. Jag misstänker att de firade på posten igår över att slippa plåstra om sina arma händer efter att ha delat ut post hos oss. Nu har vi en ny fin postlåda. Ska beställa en husnummerskylt i samma stil, det blir kanoners.

Vi har haft en härlig sommar och gjort mycket roliga saker, det behövde vi. Den har bjudit på (bjudit och bjudit?? vi har bjudit oss själva ;) ) en hel del.

Tjuvstartade redan i Juni, innan skolorna slutat, med ett besök på skansen och gröna lund. Skansenbesöket slutade med giftermål i strålande solsken. Vi fortsatte sedan på Grönan och hade jättekul tillsammans med broder och familj.

Första semesterdagen för mig och Gottfrid var händelserik. Vi var först på superhjältekonsert i liljekvistaparken. Supersnälla silversara och stålhenrik bjöd på konsert.


Sen på kvällen var vi till min kära arbetskamrat C på lite bröllopsfirande då de slagit till och gift sig under Peace & Love. Hade en jättetrevlig kväll.

Vi har varit på cykeltur med fikakorg, hämtade husvagnen i Äppelbo och sen for vi ut på husvagnssemester. Alltså, cykelturen gjorde vi någon dag innan vi åkte till Äppelbo. Det var inte så att vi cyklade och hämtade husvagen, hihi.

Första destinationen var Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Det kan jag varmt rekomendera för familjer med barn i 4 års åldern och uppåt. Vi hade jätteroligt, stora som små. Gottfrid fick en mysse och en bysse, vi hade picnic i det gröna, gottfrid fick krama både pippi och emil och vi gjorde en heldag i parken.
Dagen efter var det ösregn och vi tog en tur med bilen till inspelningsplaterna för bullerbyn och emil.

Nästa destination var skåne och Åhus. Där tillbringade vi 4 heldagar på stranden och varvade sol och bad med beachhandboll. Riktigt roligt och så bra som de spelade tjejerna. Våra 97 tjejer slet som djur i värmen, utan avbytare dessutom. De spelade så bra mot riktigt topplag som dessutom var ett år äldre, att någon undrade om vi fuskade och hade överåriga spelare i laget. Haha.....
96:orna tog sig till semifinal men förlorade den i sudden death, riktigt bra jobbat.
Intensivt dock att tillbrina hela dagar i solen på stranden med dnkande musik, ett myller av människor och tider att passa.

Vi fortsatte därifrån till Höllviken/falsterbo. Där fick Gottfrid träffa farfar för första gången och han trivdes som fisken i vattnet. Vädret var inte på vår sida och vi blev tvugna att tillbringa en hel dag inomhus. Då farfar har hund så gick inte detta särskilt bra och lilla loppan blev riktigt dålig. Vi proppade i honom allergimedicin men då regnet öste ner även på Fredagen så beslöt vi att fara vidare.

Vi hamnade i Jönköping. Gillar den campingen, Villa Björkhagen. Har bott där även tidigare och det är trevligt där. Vi tänkte åka hem på Lördagen men tjejernas önskan om att få shoppa gjorde att vi stannade en extra natt. Jag körde ner dom på A6 köpcenter för en heldag och själva gick jag, Gottfrid och Micke på Äventyrsbadet. Avslutade dagen med grillning i solsken och for sedan hem på Söndagen.

Sammanfattningsvis har vi haft en skön men intensiv husvagnssemester och att bo i en 5 meters husvagn med 2 tonåringar och en 4 åring kanske var i häftigaste laget. Till nästa år behöver vi en lite större vagn har vi konstaterat.

Skönt att komma hem till huset. Snälla M och P hade skött huset åt oss och vi kom em till en nyklippt gräsmatta, prunkande blommor och på köksbordet låg en påse bullar. Tusen tusen tack!
Har tillbringat de senaste dagarna med att tvätta, städa husvagn och pyssla lite här hemma. Njuter av sista semesterveckan. Har även hunnit med ett besök på framtidsmuseet där Gottfrid och även vi lite större hade riktigt roligt.

Bilder kommer när jag lagt över dom från kameran.

Nu inväntar jag att M ska kvickna till efter en kväll med granngrabbarna.