husvagnssemester

Vår älskade husvagn är vår tillflykt. Under de senaste 1,5 året har jag haft lite olika upplevelser av densamma. Det är inte alltid positivt att klämma ihop sig i en husvagn. Framförallt inte med överkänslighet för ljud, ett stort behov av lugn och ro. 
Den här sommaren tycker jag ändå att jag hittat strategier för att klara det bättre. 

Vi är nu på en liten tripp för att lufta vår 12 åring. Skara sommarland blev första stopp och jag var osäker på om jag ens kunde vara med därinne. Men med några enkla knep har det fungerar hyfsat och vi har haft ett par fina dagar.

Knepen då? Hörlurar, det här varit det absolut viktigaste. Det stänger ute oljud och jag kan istället ha behagligare ljud i öronen. Jag har kört meditationer, mindfullnessövningar, lyssnat på sommarprat och avslappningsmusik. 
Jag har inte badat eller farit du t i attraktionerna, jag har mestadels legat på en filt i solen, en bit ifrån  allt oväsen, tagit några korta break för att kolla och filma de lekande grabbarna.Det har funkat.

Resan ner, likadant då, hörlurar, meditationsövningar då och då och jag har orkat hyfsat. Vi har tagit det väldigt lugnt och inte stressat. 
I husvagnen har jag tagit paus på sängen emellanåt. Familjen har ju också lärt sig hur jag fungerar och jag är bättre på att säga stopp när jag inte orkar höra mer på Mickes gitarrknäppande tex. 

Gottfrid har varit så trött på kvällarna så han har inte väsnas så mycket. Han sa igår att "Mamma, jag tror jag har fått din sjukdom idag, jag orkar inte vara uppe". 
Både tragiskt och komiskt. 

Jag är trött, jättetrött just nu när vi fortsätter resan mot Göteborg. Men ändå inte fullständigt energilös. Och jag tar den tröttheten för att få tillbringa tid med familjen. 


Räknar med ett litet bakslag när vi kommer hem, men då är det inte planerat nåt mer närmsta veckan. Sen ska jag och Micke ett dygn på spa.