Ledig dag

HAr haft en ledig dag idag och tänka sig, Micke har också varit ledig. Det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Men i alla fall har vi varit till stan och klippt håret på M och köpt en cykelhjälm till G. Varje gång jag kommer till Cykelcentrum blir jag sjukt sugen på en ny cykel. Vi skulle dessutom verkligen behöva en, eller helst två stycken. Micke åker runt på en damcykel modell äldre. Den har varit med x antal år och hunnit gå av på mitten en gång. Svetsades ihop och fungerar faktiskt oförskämt bra med tanke på dess ålder. 
Den cykel som jag brukar använda, med risk för livet, är en cykel som min mormor haft. Den är i grunden en mycket bra cykel, en Crescent, 5 växlar MEN utan fotbroms och handbroms som i princip är ur funktion. Nu har den även punktering. Den går lätt som sjutton när man vågar åka på den.

Ja, ja, cykelsäsongen är ju snart slut och Mickes cykel fungerar bra även på vintern. Inga växlar eller bromsar som hänger sig osv.
Men drömma kan man ju få göra i alla fall. Just nu är inte diverse inköp vårt prio. Det som prioriteras är en händelse som kommer att ske framåt senvintern. Även det en dröm som nu äntligen ser ut att bli av. Alla överblivna slantar stoppas in på det kontot och prylar etc få vackert vänta.

Nu var inte tanken att jag skulle diskutera cyklar, det var bara ett stickspår.

Vi städade idag och jag tog ett par bilder som motsvarar bilderna i förra inlägget men ett år senare:

Har även haft några projekt under sommaren. Bland annat så har jag målat det gamla linneskåpet som följt med mig under många år. Ville inte förstöra det fina skåpet och det kändes vågat att kladda på färg, men jag är nöjd med resultatet och det ska få hänga med i många många år till:Har ett par gamla mjölkkärnor som jag försökt fräscha till lite också. Den ena är inte klar än men den minsta fick tjäna som tidningskorg:Till sist en bild på Gottfrids röd/grå rum: