Dörrar och fönster

Idag har snickarna gjort klart snickarsteg 1!
På en vecka har alltså huset växt upp från tom platta till hus och garage med fönster och dörrar. Helt otroligt. Jag är så imponerad.
Vi har bara lovord att ge G Hanes Bygg !
Återstod för oss att städa upp upp lite inför nästa vecka. Micke har kört två rågade gallersläp till Fågelmyra och det var vad han hann med innan stängning. Jag hann hem för att hjälpa till att lassa av det sista lasset. Skräphögarna som syns i bild är alltså all gone!

Snickar´n har gjort avrop på köket och nästa vecka börjar de steg 2 vilket innebär uppregling av innerväggar bl.a.

Våra blivande grannar var förbi idag och tittade, de står i startgroparna för sitt bygge och det ska bli roligt att se vårt kvarter växa fram. Och roligt att lära känna alla trevliga människor som flyttar hit.

På återhörande

Björnligan har gjort comeback, nu på Pastorsgatan

M och P på Kumminstigen, våra blivande grannar, skrev i sin blogg tidigare om Björnligan som besökt dom ett par gånger. Idag fick vi samtalet som vi INTE väntat på. Björnligan hade varit i farten men nu hos oss på Pastorsgatan.
Vår motor till garageporten blev deras byte den här gången. Det känns rent ut sagt för djävligt att man inte får ha sina saker ifred ens innan man fått ihop huset. Vem är det som känner glädje och tillfredsställelse i att montera upp en stulen motor i sitt garage?
Sen kan jag tycka att det var onödigt att skicka motorn med första leveransen.

Nåväl, inte mycket att göra åt men det förtar lite glädjen i hela husbygget.

I alla fall så har vi otroligt snabba och flitiga arbetsmyror till snickare. När vi kom förbi huset i förmiddags vid kl 10 så var takstolarna på huset redan på och garaget snart klart. Precis innan regnet kom så var taket med takpappen på. Helt otroligt.

Jag var såklart framme med kameran och förevigade det hela.Byggherren M i mitt hobbyrum (även kallat tvättstugan):Vi håller som bäst på att försöka enas om badrumsinredningen också. Många beslut ska tas och hjärnan kokar över emellanåt. Ska det vara valnöt, svart, vitt, rött lådor eller hyllor, högskåp eller bänkskåp. Och vilket kakel ska vi ha?
Det lutar i alla fall åt att lilla toan kommer att bli vitklädd på väggarna förutom en sektion i duschen där det blir röd mosaik. Golv = oklart.

Stora badrummet kommer förmodligen att få ett brunt golv och ljusa väggar med bruna inslag.

Många val ska göras. Och mycket skräp ska köras.

Stomresning dag 2

Bjuder på några bilder från dagens utveckling på bygget. Färdig gipsat, spikläkten på, verandan uppreglad.
Ja, det händer verkligen saker varje dag nu.
Jag bara tänker om vi skulle sorterat alla plankor och försökt montera stommen själva så hade vi nog inte kommit längre än till att försöka klura ut i vilken brädhög vi skulle leta efter rätt plankor.

Snickarna sätter ihop huset som om det vore lego och nu ser man vilken storlek huset får.
Och Maria, det är verkligen kul att få se sitt blivande hem växa fram från grunden.

Majsan: Jag lovar att sätta på kaffepannan närhelst ni vill besöka oss, jag har en kaffepanna där vi bor nu också. Och Sussi, du kan ju ta vägen förbi Sveaborgsgatan när du är ute och cyklar så får du lite kaffe innan du trampar hem igen.