Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Dörrar och fönster

Publicerad 2010-04-30 23:26:45 i Allmänt,

Idag har snickarna gjort klart snickarsteg 1!
På en vecka har alltså huset växt upp från tom platta till hus och garage med fönster och dörrar. Helt otroligt. Jag är så imponerad.
Vi har bara lovord att ge G Hanes Bygg !
Återstod för oss att städa upp upp lite inför nästa vecka. Micke har kört två rågade gallersläp till Fågelmyra och det var vad han hann med innan stängning. Jag hann hem för att hjälpa till att lassa av det sista lasset. Skräphögarna som syns i bild är alltså all gone!

Snickar´n har gjort avrop på köket och nästa vecka börjar de steg 2 vilket innebär uppregling av innerväggar bl.a.

Våra blivande grannar var förbi idag och tittade, de står i startgroparna för sitt bygge och det ska bli roligt att se vårt kvarter växa fram. Och roligt att lära känna alla trevliga människor som flyttar hit.

På återhörande

Björnligan har gjort comeback, nu på Pastorsgatan

Publicerad 2010-04-28 20:44:26 i Allmänt,

M och P på Kumminstigen, våra blivande grannar, skrev i sin blogg tidigare om Björnligan som besökt dom ett par gånger. Idag fick vi samtalet som vi INTE väntat på. Björnligan hade varit i farten men nu hos oss på Pastorsgatan.
Vår motor till garageporten blev deras byte den här gången. Det känns rent ut sagt för djävligt att man inte får ha sina saker ifred ens innan man fått ihop huset. Vem är det som känner glädje och tillfredsställelse i att montera upp en stulen motor i sitt garage?
Sen kan jag tycka att det var onödigt att skicka motorn med första leveransen.

Nåväl, inte mycket att göra åt men det förtar lite glädjen i hela husbygget.

I alla fall så har vi otroligt snabba och flitiga arbetsmyror till snickare. När vi kom förbi huset i förmiddags vid kl 10 så var takstolarna på huset redan på och garaget snart klart. Precis innan regnet kom så var taket med takpappen på. Helt otroligt.

Jag var såklart framme med kameran och förevigade det hela.Byggherren M i mitt hobbyrum (även kallat tvättstugan):Vi håller som bäst på att försöka enas om badrumsinredningen också. Många beslut ska tas och hjärnan kokar över emellanåt. Ska det vara valnöt, svart, vitt, rött lådor eller hyllor, högskåp eller bänkskåp. Och vilket kakel ska vi ha?
Det lutar i alla fall åt att lilla toan kommer att bli vitklädd på väggarna förutom en sektion i duschen där det blir röd mosaik. Golv = oklart.

Stora badrummet kommer förmodligen att få ett brunt golv och ljusa väggar med bruna inslag.

Många val ska göras. Och mycket skräp ska köras.

Stomresning dag 2

Publicerad 2010-04-27 21:32:46 i Allmänt,

Bjuder på några bilder från dagens utveckling på bygget. Färdig gipsat, spikläkten på, verandan uppreglad.
Ja, det händer verkligen saker varje dag nu.
Jag bara tänker om vi skulle sorterat alla plankor och försökt montera stommen själva så hade vi nog inte kommit längre än till att försöka klura ut i vilken brädhög vi skulle leta efter rätt plankor.

Snickarna sätter ihop huset som om det vore lego och nu ser man vilken storlek huset får.
Och Maria, det är verkligen kul att få se sitt blivande hem växa fram från grunden.

Majsan: Jag lovar att sätta på kaffepannan närhelst ni vill besöka oss, jag har en kaffepanna där vi bor nu också. Och Sussi, du kan ju ta vägen förbi Sveaborgsgatan när du är ute och cyklar så får du lite kaffe innan du trampar hem igen.
 

Stomresning

Publicerad 2010-04-26 21:10:57 i Allmänt,

Idag var den stora dagen. Vårt hus kom i långtradare kl 07.00. Vi kom dit tre minuter över 7 och då var det full aktivitet. Huset lastades av för fullt samtidigt som två av snickarna började gräva i virkeshögarna. 07.20 sågades den första plankan till och bygget var alltså igång.På eftermiddagen såg det ut så här:

Tillbaka

Publicerad 2010-04-23 21:32:31 i Allmänt,

Äntligen har vi fått internet till vårt nya tillfälliga hem. Det har tagit nästan en hel månad och Telia ligger inte på plus hos oss nu!!!
På plus ligger däremot Tjärna bygg och gräv som färdigställt grunden till vårt hus.
De har gjort ett jättebra jobb, är trevliga och bra att ha och göra med. Mina tidigare erfarenheter av hantverkare är att allt tar en evinnerlig tid, det skräpas ner och slarvas osv. Inte Tjärna Bygg och gräv inte,! När man än varit förbi på bygget så har det varit full aktivitet, inget såsande där inte. Byggplatsen har varit städad från skräp och sett jättefin ut, det enda vi har bidragit med är några ynka sopsäckar som dom packat skräpet i.
Dessutom var de riktigt på hugget redan från början och arbetet kom igång minst en vecka tidigare än vi räknat med.
Bara positivt alltså. Tänkte att jag ville dela med mig av det också annars blir det mest att man skriver av sig en massa gnäll.

Full aktivitet på bygget


Till sist skulle det gjutas:

Grunden är klar och vi lyckades avstyra vibrationsmätare för tiotusentals kronor. Vi hoppas såklart att grannsämjan inte ska vara nött i kanten för det men med tanke på att de körde med den lilla maskin de gjorde så kändes det nästan fånigt med vibrationsmätare.

Bakom våra jordhögar har P och M:s hus verkligen tagit form och jag gillar deras veranda skarpt. deras bygge kan ni följa här: www.kumminstigen.blogspot.com.
Hade tänkt mig något liknande räcke till vår lite mindre veranda men vi får se vart det slutar. Upptäckte igår till min förtjusning att vi faktiskt valt raka stolpar i stället för svarvade som jag trodde att vi valt. Hela processen gör att man blir lätt förvirrad.

På Måndag kommer då vår huvudleverans och vi står på Pastorsgatan och väntar på det stora ögonblicket prick 07.00

Glad påsk!

Publicerad 2010-04-02 12:35:59 i Allmänt,

Här kommer lite bilder. De flesta frågetecknen har rätat ut sig (just nu då i alla fall, men att bygga hus innebär idel överraskningar och beslut att fatta).
Bygget är i full gång och det händer saker varje dag. Var förbi och fotade lite igår.
Under pressenningen finns grunden till vårt garage, bredvid ska det alltså stå ett hus :)

Avslutar med en liten bild på vår lilla apunge:


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela