Snö, lek och planka

Micke åkte till gymmet i morse och jag och Gottfrid gick ut i snön. Gosse vad det snöat! Vi skottade och jag fick bra hjälp av min lille snöskottare. Sen lekte vi en stund innan vi gick in. 
Att kunna hänga med till gymmet känns avlägset. Lite snöskottning och snölek orsakade tre rejäla hostattacker med andnöd. Så träning får vänta! 

Lite lunch på det och sen for vi och hämtade Gottfrids kompis Oliver och släppte loss dom på Sportys lekland några timmar. 

Nu lördagsmyser vi i soffan med lördagsgodis efter en god middag. Planka fick det bli ikväll och jag tror det var första gången på 7,5 år som Gottfrid sagt att "det här verkar vara god mat" ....hans stående kommentar brukar annars vara " varför måste vi alltid äta äcklig mat" .... 
Cola i glaset, Agnes ska hämtas från jobbet och köras till Amsberg för middag och bad i tunna där 😀

Bra statistik

Jovars....idag tror jag att jag slog rekord,  över 30 stycken som läst min blogg. Tack för att ni tog er tid och lite kul ska jag erkänna att det är att ni tycker om att läsa det jag skriver. 

Någon toppbloggare blir jag nog aldrig och 30 läsare skulle nog i de kretsarna anses som ett nederlag. Men jag är glad  i alla fall. 
Ännu roligare om ni lämnade ett litet avtryck då och då så jag vet vilka ni är. 

Idag är det Torsdag, även om dagen lider mot sitt slut. Torsdag innebär städdag i det här huset och det har det gjort i över 10 års tid. Det är perfekt, inget tjafs, är det Torsdag då städar man, punkt! 
Micke börjar med toaletterna, jag tar köket och tvättstugan. Jag dammtorkar, han dammsuger och sen svabbar jag av golven. Det går som en dans och är klart på nån timme. Så himla skönt att komma hem på Fredag och ta helg i ett rent hus. Sen blir det fredag kväll och Lördag och då märks det knappt att det städats....haha. 

Ska erkänna att jag fuskade med tvättstugan idag, det är så mycket annat än kläder och tvätt därinne. Det ska sopsorteras, verktyg ska förvaras liksom målarfärg och städartiklar. Och sen lite skor och ved och Gud vet vad....

ingen vacker syn!!
Men jag lovar att återkomma inom någon dag med en bild på hur det ska se ut därinne. Och nu har jag sagt det offentligt. 

Nu ska jag sova min skönhetssömn och imorgon är det Fredag .......tjo

Allt på en gång

Lika bra att ta allt på en gång. Väntat på tid och idag kom den. Känns kluvet men skönt att vi tagit tag i det till slut. 
Nejdå, det är inget superallvarligt. Ingen är sjuk, ingen ska flytta, inget som egentligen förändras.  Mer nåt som förhoppningsvis kan ge oss verktygen och svar. 
Berättar kanske mer en annan dag. Nu ska jag försöka sova. 

Måste berätta en sak bara, en sak som gjorde min dag och som gör att jag älskar mitt jobb. 
En cancersjuk patient, som varit nära andra sidan pga komplikationer i behandlingen, kommer till mig på mottagningen. Jag möts av ett stort genuint leende, sen berättar hon medan jag pysslar om henne. Igår hade hon en riktigt bra dag. Hon hade känt sig pigg, hoppfull och full av livsglädje. Och det bästa av allt, det som hade lockat fram de härliga känslorna, var att hon orkat komma ut i solen på en promenad. 200 meter orkade hon gå och jag tror aldrig förr jag sett sådan sann lycka. 
200 meter......tänk att det kan göra sån skillnad! 
Underbart. 

Det sätter saker i ett annat perspektiv. Jag är otålig och vill bli frisk, vill orka träna och hålla igång som jag brukar. Hosta orkeslöshet och sömnbrist hindrar mig......skärpning Frida....jag jobbar, jag orkar gå till och från jobbet, jag behöver inte gå regelbundet till vårdcentralen för vård, jag har inte cancer....