Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Snö, lek och planka

Publicerad 2015-01-31 19:20:58 i Allmänt,

Micke åkte till gymmet i morse och jag och Gottfrid gick ut i snön. Gosse vad det snöat! Vi skottade och jag fick bra hjälp av min lille snöskottare. Sen lekte vi en stund innan vi gick in. 
Att kunna hänga med till gymmet känns avlägset. Lite snöskottning och snölek orsakade tre rejäla hostattacker med andnöd. Så träning får vänta! 

Lite lunch på det och sen for vi och hämtade Gottfrids kompis Oliver och släppte loss dom på Sportys lekland några timmar. 

Nu lördagsmyser vi i soffan med lördagsgodis efter en god middag. Planka fick det bli ikväll och jag tror det var första gången på 7,5 år som Gottfrid sagt att "det här verkar vara god mat" ....hans stående kommentar brukar annars vara " varför måste vi alltid äta äcklig mat" .... 
Cola i glaset, Agnes ska hämtas från jobbet och köras till Amsberg för middag och bad i tunna där 😀

Bra statistik

Publicerad 2015-01-29 22:18:58 i Allmänt,

Jovars....idag tror jag att jag slog rekord,  över 30 stycken som läst min blogg. Tack för att ni tog er tid och lite kul ska jag erkänna att det är att ni tycker om att läsa det jag skriver. 

Någon toppbloggare blir jag nog aldrig och 30 läsare skulle nog i de kretsarna anses som ett nederlag. Men jag är glad  i alla fall. 
Ännu roligare om ni lämnade ett litet avtryck då och då så jag vet vilka ni är. 

Idag är det Torsdag, även om dagen lider mot sitt slut. Torsdag innebär städdag i det här huset och det har det gjort i över 10 års tid. Det är perfekt, inget tjafs, är det Torsdag då städar man, punkt! 
Micke börjar med toaletterna, jag tar köket och tvättstugan. Jag dammtorkar, han dammsuger och sen svabbar jag av golven. Det går som en dans och är klart på nån timme. Så himla skönt att komma hem på Fredag och ta helg i ett rent hus. Sen blir det fredag kväll och Lördag och då märks det knappt att det städats....haha. 

Ska erkänna att jag fuskade med tvättstugan idag, det är så mycket annat än kläder och tvätt därinne. Det ska sopsorteras, verktyg ska förvaras liksom målarfärg och städartiklar. Och sen lite skor och ved och Gud vet vad....

ingen vacker syn!!
Men jag lovar att återkomma inom någon dag med en bild på hur det ska se ut därinne. Och nu har jag sagt det offentligt. 

Nu ska jag sova min skönhetssömn och imorgon är det Fredag .......tjo

Allt på en gång

Publicerad 2015-01-28 22:11:08 i Allmänt,

Lika bra att ta allt på en gång. Väntat på tid och idag kom den. Känns kluvet men skönt att vi tagit tag i det till slut. 
Nejdå, det är inget superallvarligt. Ingen är sjuk, ingen ska flytta, inget som egentligen förändras.  Mer nåt som förhoppningsvis kan ge oss verktygen och svar. 
Berättar kanske mer en annan dag. Nu ska jag försöka sova. 

Måste berätta en sak bara, en sak som gjorde min dag och som gör att jag älskar mitt jobb. 
En cancersjuk patient, som varit nära andra sidan pga komplikationer i behandlingen, kommer till mig på mottagningen. Jag möts av ett stort genuint leende, sen berättar hon medan jag pysslar om henne. Igår hade hon en riktigt bra dag. Hon hade känt sig pigg, hoppfull och full av livsglädje. Och det bästa av allt, det som hade lockat fram de härliga känslorna, var att hon orkat komma ut i solen på en promenad. 200 meter orkade hon gå och jag tror aldrig förr jag sett sådan sann lycka. 
200 meter......tänk att det kan göra sån skillnad! 
Underbart. 

Det sätter saker i ett annat perspektiv. Jag är otålig och vill bli frisk, vill orka träna och hålla igång som jag brukar. Hosta orkeslöshet och sömnbrist hindrar mig......skärpning Frida....jag jobbar, jag orkar gå till och från jobbet, jag behöver inte gå regelbundet till vårdcentralen för vård, jag har inte cancer....Allergi

Publicerad 2015-01-27 21:55:45 i Allmänt,

Idag besöktes specialist barnmottagningen i Falun. Gottfrids allergi stod i fokus. Den blir inte bättre snarare sämre. Reagerar nästan dagligen med röda kliande ögon. Konstant nästäppa och troligen är det skolmiljön som är boven. 

Så här såg han ut i höstas efter att ha lekt hos kompis med katt. Det här är ett dygn senare, när det allra värsta lagt sig. 


De allra flesta har nåt husdjur och det kan räcka med att det finns på kläder och skor. 

Han fick nya mediciner. Kortison nässpray, ögondroppar och allergitabletter som han ska ta dagligen. Detta för att få kontroll på allergin så att han mår bättre och kan påbörja allergivaccination till hösten. 

Skolsköterskan ska kopplas in för att informera i klassen och utöka städningen i klassrum och fritids. 

Till hösten är det tänkt att han ska påbörja allergivaccination. Det betyder att han varje vecka i 13 veckor får ökande dos av det som orsakar allergin via sprutor. Troligen häst, hund och katt vilket betyder tre sprutor varje vecka i minst 13 veckor. Sen glesas det ut till var 8:e vecka. Total behandlingstid blir 3,5 år. 
Kämpigt men så värt det om han blir mindre känslig och i slutändan mår bättre. 

Astman håller sig bra i schack. Lite dåligt har han växt vilket kan bero på kortisonet så det ska hållas koll på. Vill helst inte börja med Montelukast som är en tablett som ska ha lika bra effekt. Han provade det för något år sedan och fick hemska hallucinationer och mardrömmar. Såg gubbar överallt och var livrädd. 

Så är läget för nu. 
Han var jätteduktig och belönades med gofika på caféet innan vi åkte hem. 
Och nu sover han sin skönhetssömn.

Första dagen....

Publicerad 2015-01-25 22:13:47 i Allmänt,

Utan en endaste värktablett så vi provar första natten utan hostmedicin. 

Sen är det det där med att jobba på kondisen. Två promenader uppför halva pulkabacken och jag var slut. Hostade som om lungorna ville ut och flåsade som ett ånglok. Men jag fick röra mig lite i alla fall och det blir bättre och bättre. 

Söndag kväll och ny jobbvecka. 

Gottfrid var ivrig att prata med Morfar idag. Han tog luren 
"Hej Morfar, om du får mycket pengar kan väl du köpa en miniskoter till mig?" 
Ja, det är Morfar som brukar stå med motorfordonen så han hoppade helt över att fråga oss, föräldrarna. Han gick direkt till Morfar. 

Sen funderade han på kvällen: 
"Morfar pratar ett annat språk så jag hörde inte riktigt vad han sa" 

Ja men, sa jag, han pratar ju Äppelbomål. Men det gör ju jag också ibland. (Tydligen alldelest för sällan tyvärr, ska skärpa mig). 

Han funderade lite på vad jag sagt, tog plattan och tittade på nån film på Youtube. Sen kom han igen: 
"Mamma, jag Undrar hur den här filmen skulle låta på Äppelbospråket?" 


Stackars barn som inte kan Äppelbospråket. Sveriges vackraste dialekt. Måste prata mer så ungen lär sig. 

Skön söndag

Publicerad 2015-01-25 15:33:49 i Allmänt,

Njuter av ännu en ledig dag. Vaknade till strålande solsken och gnistrande snö. 
Vi packade bilen med tefat och bobb och drog till plättbacken. Gottfrid ville prova sin actionkamera och den monterades på hjälmen. 


Vet inte hur jag tänkte men jag har inte en enda bild från pulkabacken!! 

Agnes och Linus var ute på skotertur och hon visade sina nya fina vinterkläder. Snyggast i vinter måste jag säga 👍

Jag har för övrigt köpt mig ett par rekorderliga vinterskor och kan garantera att jag inte fryser om fötterna dessa. 


Väl investerat!! 
Jag och Gottfrid har tittat på filmerna från backen och kan konstatera att kameran funkar bra, gäller att ställa in den rätt bara. 

Micke ringde dom efter, Green Cargo behövde honom återigen och han fick rycka ut lite hastigt och lustigt. 

Nu har jag röjt lite och dammat köket, det är inte bara fördelar när solen skiner, den lyser nämligen upp varenda litet dammkorn. 
Plockat med tvätt och dammsugit. Sitter ned en kaffekopp och mitt pussel. 


Ska åka och veckohandla snart.....om jag hittar orken! 

Skotertävling

Publicerad 2015-01-24 19:30:51 i Allmänt,

I morse åkte vi till Mora på skotertävling. 
Bästa Linus skulle tävla på lagomt avstånd från Borlänge. Då är det bäst att passa på. Annars är han på 40 mils avstånd och åker och det är ingen utflykt man gör på en Lördag. 
Gottfrid hade utrustat sig med team mössa och var redo

Tänkte ta kort på Linus när han körde men blev så nervös så jag glömde bort det. Fick bli en depåbild istället. Linus var missnöjd efter första heatet och själv var jag som alltid imponerad av hur han hanterar den där monstermaskinen och var helnöjd med att han kom i mål och var hel. 
Mallig Gottfrid fick provsitta maskinen i sällskap av sin favoritkompis
Flera timmar i snöyra men bara lite gnäll när det var korta pauser i tävlingen. Så fort tävlingen kom igång igen glömde han allt annat. 

Hann inte se hela tävlingen då Agnes skulle hem och jobba. Men förhoppningsvis får vi fler chanser 😊

Nu är vi ganska trötta. Färgat håret, filat fötterna, duschat och i stort sett dött i soffan. 

Ha en bra Lördagskväll 

Fredag

Publicerad 2015-01-23 22:44:39 i Allmänt,

Och en hel vecka jobbad och klar. Skönt att vara igång och inne i vardagsrutinerna igen. Är rätt slut men det blir bättre för varje dag. 

Snöslungan reklamerades ju och till att börja med skulle vi inte ens ha fått lämna den för reparation. Köpte den i december 2013 och hade överskridit garantin med en månad. Då årets första snö kom i januari så har vi inte haft tid att prova den innan. Man tar för givet att den ska funka efter en ynka snöfattig säsong. 
Dom köpte det och slungan lämnades in och skickades iväg. Idag ringde dom och vi får pengarna tillbaka. 3500 sitter som ett smäck just denna månad med löneavdrag för både vab och sjukskrivning. Nu har vi köpt Snösläde och den får göra jobbet helt enkelt. Med lite assistans av Micke. 

Imorgon drar vi till Mora tidigt för skotercross. Blir spännande 😊
Sen hem så att Agnes hinner jobba klockan 16. 

Fredagstips: 


Supergott om man inte är allergisk mot mandel. 

Onsdag

Publicerad 2015-01-21 20:49:12 i Allmänt,

Mitt i veckan, Torsdag imorgon och snart helg. Det ska sannerligen bli skönt. 
Jobba går bra.....men jag är helt slut när jag kommer hem. Idag skulle jag ta bort snön som fallit under dagen. 
Herregud, det är som att jag skulle rökt två paket om dagen i 20 år. Känns som att konditionen är i botten. Bröstryggen värker så fort tabletterna går ur och att hosta är fortfarande en pina!! 
Efter 10 minuter med Snösläden var jag slut som Artist kan jag meddela. 

Nu ser jag Arga snickaren hemma hos Pernilla Wahlgren.....riktigt underhållande. Härligt att se att det funkar exakt lika i alla familjer med tonårsbarn hemma. Om man är känd, okänd, rik eller fattig spelar ingen roll. Det är liksom ingen skillnad!

Första dagen på jobbet

Publicerad 2015-01-19 22:48:39 i Allmänt,

Jag har inte nytt jobb om nån trodde det. Men första dagen efter kravvlet. Det var roligt att vara tillbaka och kul att återse kamraterna. En och annan nyhet, ett och annat nytt ansikte.....ja en hel del hinner hända på 1,5 månad. 
Det tråkigaste var att en av sköterskekollegorna sagt upp sig. En hel del erfarenhet och kunskap vi går miste om och framförallt en fin arbetskamrat som lämnar oss. 
Men man måste göra det om man känner att man vill. Nyttigt att byta miljö, se hur det funkar på andra ställen. Nya intryck och ett break från det invanda. Har själv gjort detsamma. Hamnade helt oplanerat egentligen, på min nuvarande arbetsplats. 
Jag tänker stanna, åtminstone ett tag till . Trivs bra!

För övrigt gick dagen bra. Men hostade en del och det känns i bröstryggen att jag gjort nåt annat än att lulla runt härhemma. Skönt att komma igång ändå även om jag var rätt slut när jag kom hem. 

Nu har jag preparerat mig för natten. 

Måste bara...... Har sedan en tid tillbaka läst Laila bagges blogg och även Pernilla wahlgrens, de bloggade på samma sida. 
Nu ska de dela på sig och Laila har startat en ny sajt dör hennes son också ska blogga. 
Jag reagerade direkt. Han har dessutom startat ett eget klädmärke. Pojken är 11år!! 
Börjar tycka att fröken bagge är väl penningatarv. Allt, precis allt handlar om pengar och nu drar hon igång med sonen som är 11 år!! Ja jag säger då det. 

Nyfiken som jag erkänner att jag är kommer jag förmodligen fortsätta läsa bloggen. Och därmed bidra till hennes förmögenhet. 

Nej, nu så. God natt! 
Back in business

Publicerad 2015-01-18 22:24:54 i Allmänt,

Japp, nu är klockan ställd och siktet inställt på jobb imorgon. Hoppas verkligen att det är nog nu. Vill inte vabba eller vara sjuk en endaste dag till!  Men man går ju aldrig säker och läser i tidningar, på Facebook, och hör på nyheterna om influensan som slår till nu, vinterkräksjuka och vattkoppor. Det är bara att hålla tummarna, kan inget annat göra. 

Har känt mig ganska frisk några dagar, hostan har klingat av, smärtan börjar lägga sig osv. Jag har känt mig så frisk att jag hoppade över både hostmedicin och smärtstillande idag. Efter en svängom med dammsugaren här på kvällen så kände jag att helt återställd är jag inte. Har också hostar kraftigare idag än de senaste dagarna. Med andra ord kan jag konstatera att jag är mycket bättre än för ett par veckor sedan men behöver fortfarande både hostdämpande och smärtstillande för att kunna fungera som en någorlunda frisk person. 
Allt har sin tid och kikhostan tar min tid. 4 veckor gjorda så det är väl halvtid nu då. Gottfrid har hostat i 7 veckor så det borde ge sig på honom snart. 

Micke har jobbat hela helgen. Fick rycka ut på eftermiddagen igår redan och kom hem sent igår kväll. Idag ringde dom igen och han drog vid 19 tiden. Visst, fina pengar men ohållbart i längden. 

Agnes är hemkommen från Östersund där hon tillbringat helgen med sin andra familj, familjen Eriksson. Hon har två familjer och vi har nån sorts delad vårdnad om ungdomarna. Det funkar bra. Linus har tävlat och jag kan säga att jag är ganska glad att jag är på ett visst avstånd. Det går ganska vilt till på skoterbanan. Det är lite skräckblandad förtjusning och i helgen kanske vi tar en tur till Mora och tittar när han tävlar. Vi får se vad det blir. 

Nu ska jag slå ihop mina blå! 


Lördag

Publicerad 2015-01-17 10:08:57 i Allmänt,

Ringde chefen igår och anmälde mig för jobb på måndag. Ska bli skönt och har fått vibbar om att jag är lite saknad. Sånt värmer. Tänk vad man uppskattar jobb och kamrater när man tvingas vara utan detta en tid. Jag menar man tar allt för givet och gnäller gärna lite över jobbet osv. Men när man varit hemma nästan två månader helt ofrivilligt så känns det riktigt bra att få komma dit igen. 

Lyckades få upp gardinen i Gottfrids rum också och bytte lakan i sängen. Nu fattas bara ny tapet åt honom. 

Visar gästrummet också som fått ny gästsäng. Vi ska byta ut resårmadrassen till två skummadrasser. Då kan man dra ut den och lägga ner den ena madrassen så det blir en dubbelsäng. 
Lite mörkt, men, men....

Idag ska vi lämna in snöslungan som inte funkar. Hoppas på att få pengarna tillbaka. 

För övrigt är det isgata ute och jag tog mig knappt till soptunnan. 
Gottfrid längtar till Orsa och jag är helt enig med honom


Fredagsmys

Publicerad 2015-01-16 08:18:41 i Allmänt,

Idag är det Fredag igen.

För första gången sedan den här eländiga kikhostan naglade sig fast hos oss kan jag känna hopp. Jag mår bättre, halleluja! 
Hostar fortfarande, men glesare och jag tappar inte andan eller kräks. Jag har fortfarande ont, framförallt när jag hostar, men jag har sovit skapligt ett par nätter och det betyder att varken smärta eller hosta hållit mig vaken. 

Det känns som att jag skulle kunna jobba nästa vecka, åtminstone i telefonrådgivningen till att börja med. 


Då behöver man inte träffa patienterna och kan avbryta för hosta vid behov.

Fredag, ja Gottfrid har önskat sig kladdkaka och grädde och det ska han få, efter maten, som blir hemmagjord kebab. Supergott och ett bra alternativ till Tacos som vi börjar tröttna på. 
Köper riktigt, fryst kebabkött, grönsaker, pitabröd och sen finns det god kebabsås på flaska.


Det får bli mitt fredagsmys-tips. 

Helgen blir lugn. Micke ska jobba extra natten till Söndag. Kan behövas lite extra klirr i kassan efter allt vabbande och sjukskrivning. 

Nu ska jag masa mig upp ur sängen. Himla skönt att krypa ner under täcket med kaffe och tidning när Micke och Gottfrid åkt. Men nu vill Julia ha frukostsällskap. 

Ha en bra Fredag


Hopp om vår

Publicerad 2015-01-14 23:03:28 i Allmänt,

Fick tulpaner av mamma och pappa igår. Älskar tulpaner, de ger hopp om vår och dom står här på köksbordet så fina. 


Hade beställt gardiner från Jotex. När man inget annat har att göra om dagarna kan man surfa igenom reasidorna på nätet och klicka hem lite billiga grejer. Gav dryga 100 lappen för dessa


Tog hjälp av Micke som fick kroka ner julgardinerna och krokade upp de nya. Fönstertvätt och städ får vänta tills jag är frisk, och framförallt när jag kan röra mig obehindrat. Men julen är till slut ute i detta huset också. 

Nu har jag pulat i mig kvällsmåltiden som består av Ipren, Alvedon, omeprazol, Cocillana och till sist min astmamedicin. Levern har lite att jobba med, själv tänkte jag försöka sova

God natt 😴

Tidsfördriv.

Publicerad 2015-01-14 11:34:05 i Allmänt,

Fördriver tiden....med ytterligare ett pussel. 

Känner mig lite piggare i hjärnan idag efter att ha sovit lite bättre inatt. Tog en stor hutt cocillana och värktabletter så sent som möjligt igår kväll. 
Hostan är definitivt kvar men glesare attacker och inga kikningar. Det tackar jag för. Har en förhoppning att Kunna jobba på måndag. 

Igår fick vi besök av mor och far, roligt med besök, inte många som vågat sig hit och inte har jag varit ute så mycket heller. 

Julia är ledig, så det är lite skönt med sällskap. 

Fick påbackning av Gottfrid i morse: du luktar illa!!! 
Kanske dags för en dusch då 😳
Häromdagen sa han: du har alltid samma kläder! 
Efter snart två månader i mysbyxor så förstår jag vad han menar.


Dags för en uppryckning! 

Inga brutna ben

Publicerad 2015-01-12 21:50:38 i Allmänt,

Revbenen verkar hela, ingen lunginflammation och inget annat att göra än att vänta ut skiten. 

Ökar på användandet av cocillana för att försöka dämpa intensiteten i hostan och därmed ge bröstryggen en chans att läka ihop. Muskelbristningar och inflammation till följd av helveteshostan är troligen orsaken till min smärta. Det kan även bli småblödningar i musklerna av ansträngningen.
Sjukskriven veckan ut sen hoppas jag verkligen att jag kan börja jobba. 

Fick träffa några kamrater på jobbet i alla fall 😊


Hade en plan

Publicerad 2015-01-12 11:18:17 i Allmänt,

Att kunna gå till jobbet denna vecka. Idag känns det inte alls aktuellt. Har fortfarande väldigt ont i rygg och bröst och inatt var det värre än någonsin. Har fått en tid på vårdcentralen för att utesluta lunginflammation, vilket jag inte tror att jag har. Men det är kanske bra att få det uppkollat i alla fall. Kanske finns nån starkare smärtlindring eller nåt. 

Snön har kommit med besked och det var ett äventyr att få gården skottad. Vi köpte en snöslunga förra vintern som krånglade redan då. Igår när micke tagit fram den, tankat den och skulle dra igång den. Så gick snöret av. Betyder att den är obrukbar. Ska försöka reklamera den. 
Han fick skotta gården med en liten trasig skyffel. Grannen kom till undsättning och tog bort plogvallen Tack och lov. Jag följde sen med som åskådare till pulkabacken en stund. Blåste isvindar så jag blev inte långvarig där. 

For och köpte ny jacka till Gottfrid på EM. Vi köpte en overall till honom i november, som han nu växt ur. Kul! Köpte täckbyxor på Maxi och en kanonjacka på stadium outlet. Han idiotförklarade oss dock. Hur kunde vi tillstå oss att köpa en jacka för flera hundra när vi inte hade råd att köpa ett tv spel för 500kr??? 
Ja det kan man undra. 


Overall Everest stl 122, nyskick. Någon intresserad. 300kr??

Skridskoprins

Publicerad 2015-01-10 21:47:31 i Allmänt,

Idag trotsade jag både hosta och den envisa och faktiskt ganska plågsamma ryggsmärtan och vi gav oss ut till skridskoplan. Jag utmanade dock inte ödet till dumdristighet utan höll mig på sidan av planen med en kopp varm choklad. 

Gottfrid åkte dock och som han gjorde det. De två turerna till ishallen med Julia har gett resultat och han har blivit en riktig kung på isen. Julia, som tränat och tävlat i konståkning, har väntat på detta sen pojken var nyfödd. 
Hon var verkligen isprinsessa. 

Saknar den tiden lite. Så rolig sport att titta på. Och det var ett evigt grejande med frisyrer och fina dräkter. 
Vi har för övrigt återupplevt lite av det idag då jag lockat håret på damen inför en kväll med polarna. Vi konstaterade dock båda att vi inte riktigt saknat just det momentet. Tidskrävande, tålamodsprövande och inte lätt med en ganska hårdhänt frisör och håröm prinsessa. 

Agnes idrottsutövande har varit lite enklare på den punkten. Inga frisyrer som behövt fixats eller fina dräkter. Där räckte det med ett par bra dojjor och bra rengöringsmedel mot allt klister. 

Handboll var hennes sport och mer spännande sport får man leta efter. Allt kan hända. Nu har även hon slutat och nog saknar man det också allt. 


Gottfrid då, vår nybakade isprins, är det här med skridskor hans grej, eller vad blir det för honom mer än cykling som är livet för honom. Cykling och motorsport i alla möjliga former är hans stora intresse. Ju farligare desto bättre. 


Idag var han i alla fall kung som målis och gjorde riktigt fina räddningar. Fick det på film men är för korkad för att få in filmen på bloggen. Får be vår datatekniker, Agnes om hjälp. 

Skönt var det att komma ut i alla fall men efter 1,5 timme var vi som inte rört oss ganska frusna. 

Hann hem precis innan snöstormen bröt ut. Tände en brasa och har haft en skön Lördag. Vara eller inte vara....

Publicerad 2015-01-09 12:19:27 i Allmänt,

Senaste månaden har det blivit många inlägg. Ett resultat av att vi varit hemma mycket och haft allmänt tråkigt. 
Läsarna har blivit några fler också. Frågan är bara, ska jag fortsätta, finns det någon mening i att skriva om sin allmänt väldigt vanliga vardag? Lite gnäll, lite sjukdom, födelsedagar, vardagssysslor osv. Kan jag kanske med fördel skriva min dagbok som jag har för mig själv. Papper och penna ni vet. 

Ja, jag vet inte. 
Började ju skriva under byggtiden. Mycket för att dokumentera bygget och för att kunna dela erfarenheter, positiva och negativa, kring det. 
Bygget är ju klart för några år sedan och vi har bott in oss i huset. Vi har ju faktiskt redan hunnit med en omtapetserande och en ombyggnation så helt klar blir man väl aldrig så länge man äger ett hus. 

Av bara farten har jag fortsatt skriva om ditt och datt. Mycket helt ointressant och meningslöst. Men en del Saker har jag velat dela med mig av. Till alla som vill läsa. 

Det blir nog så att jag fortsätter med det. Kan verka tonårsaktigt att ha en blogg men jag tycker om att skriva och min tanke är att försöka hitta en röd tråd. Att skriva mer intressanta inlägg om aktuella saker som kan röra oss alla.

På senaste tiden har det varit mycket kring kikhostan vi drabbats av och som envist biter sig fast. Mycket har såklart skrivits i frustration över att det aldrig tycks finnas någon ände (trots att jag vet att det finns en ände och att jag ska skatta mig lycklig som bara har kikhosta och inte nåt annat kroniskt) . Men en del har jag faktisk skrivit för att andra som ev drabbas kan läsa, erfarenhetsutbyte helt enkelt. 
Det enda jag har kunnat läsa om vuxna med kikhosta är att det bara yttrar sig som långvarig rethosta. Detta stämmer inte i mitt fall. Jag har haft exakt samma förlopp som Gottfrid med både kikningar och kräkningar och försämrad astma. Klippkort på jouren och vakennätter. 

Ja, så tänker jag och återkommer med både vardagsinlägg, allmänna inlägg och den som vill läser och ni andra låter bli. 

Hej från mig!


Vy över gäddtjärn, ett underbart ställe i skogen där pappa har en liten stuga. 

Agnes rum

Publicerad 2015-01-08 10:12:53 i Allmänt,

Före


EfterFöre

Efter


Inte riktigt klart men en bra bit på väg. 

Gottfrids rum då. Inte heller klart men 
Före 


EfterSkolstart

Publicerad 2015-01-08 09:41:59 i Allmänt,

Första dagen sedan slutet av November som Gottfrid fick hänga på sig skolväskan och åka till skolan. Lycklig pojke. Han hostade igår så det kom lite kräk, gör så ibland fortfarande. Han blev livrädd att detta skulle orsaka att han måste vara hemma. Skickade med en lapp till skolan om läget och jag hoppas att det funkar.

Lilla loppan som blir så stor. Han trodde han skulle börja andra klass idag. Tack och lov är det fortfarande första.

Vår lilla solstråle som springer med full fart genom livet. Bråttom från första stund. Har ett temperament som ställer till det för honom ibland men har ett stort varmt hjärta och vill gärna kramas också. 
Sjukskrivning

Publicerad 2015-01-07 08:32:27 i Allmänt,

Japp....börjar bli en vana nu. 7,30 på den första vardagen:
- hej, det är Frida. Jag kommer inte till jobbet idag! 

Övervägde faktiskt att ändå gå till jobbet idag. Är ju inte smittsam och mellan attackerna relativt normal om än lite trött och har ont i ryggen. 
Rådgjorde med min vän och kollega Syster Marie. Hon är lika plikttrogen som mig och borde kunna vägleda mig. 
Här är hennes råd:


Mmm...övervägde trots detta att ändå gå. Nån nytta borde jag kunna göra. 

Sen åt vi middag. Det är det värsta, när man äter nåt, det liksom triggar igång skiten. 
Jag började hosta som vanligt....men det tog liksom inte slut. För första gången blev jag själv riktigt panikslagen. Jag fick verkligen inte luft på en lång stund. Agnes och micke såg ut som fågelholkar när jag väl började hämta mig. 
Detta fick avgöra, det blir inget jobb, inte på resten av veckan. Jag kan ju inte orsaka mina kollegor mer jobb än de redan har. 

Så nu sitter jag här, som jag gjort snart i två månader. Less är bara förnamnet. 

Igår hade Agnes och Micke arbetsdag här hemma. De tog med Linus och hans skåpbil och åkte till Ikea och shoppade möbler på förmiddagen. Agnes lättade på plånboken och det blev både säng och byrå. 

Sen kom dom hem och började tapetsera. De fixade tapetseringen på några timmar och sen började flyttkarusell nummer två. 

Julias gamla rum tömdes och in där flyttades Agnes gamla säng. En praktisk dagbädd som kan förvandlas till dubbelsäng. Perfekt i gästrummet. 


In i Agnes gamla rum fick Gottfrids säng flytta och ska fixas om till ett lite grabbigare rum så snart orken infinner sig


Och Agnes fick ihop sin säng och kunde sova på nya rummet


Lite kontrast mot hur det såg ut därinne tidigare


Lägger upp fler bilder när det blivit klart. 

Jag bidrog inte med mycket annat än att fixa middagen. Det jobbade hårt med andra ord. 

Pussel

Publicerad 2015-01-05 23:13:27 i Allmänt,

Ibland får jag pusselnojja. Särskilt kring julhelgerna när det är lite extra ledigt. 

Nu när jag varit hemma i stort sett sedan slutet av november så har ju ledigheten kring jul inte riktigt varit vad den borde. Men i alla fall så köpte jag mig ett pussel i Lördags. Det gick som en dans och igår var det klart. Vi fick blodad tand och när julia och Gottfrid var klara i ishallen igår så var hon och köpte ett till. 
Det var betydligt svårare och är inte klart än. 
Lite mysigt är det och igår satt både jag och tjejerna och pusslade. 

Skönt att ha nåt att göra också när man inte orkar mycket annat. 

Julia förbarmade sig över lillebror igår och de åkte skridskor i över en timme. Han var rätt trött efter det. Inget blev riktigt bra resten av dagen. Bara kink och ilska. Men han älskade ishallen och han älskar sin syster så till den grad att han flyttat in hos henne . Sovit där flera nätter nu och det lär ska bli någon till. Agnes har nämligen dragit igång operation tapetsering. 


Detta rummet ska göras om till hennes rum. Hon är full av iver och jag bara pallar inte. Tur att micke är pigg. De har målat den röda väggen och spacklat igen hål och imorgon ska dom tapetsera. 
Helst ska hon till Ikea och köpa säng också så hon kan flytta in. 
Vi får se vad vi hinner och orkar.

Jag är fortfarande knockad av barnsjukdom. Vuxna brukar ju inte få samma symtom som barnen utan mer långvarig hosta, lite rethosta Alltså. Men inte den här vuxna människan. 
Jag hostar verkligen tills jag kiknar. Får inte luft och låter som att jag storknar. Skrämmer alla utom Gottfrid, han verkar känna igen ljudet. 
Har ont i hela överkroppen och är sjukt trött. 

Förloppet är exakt som Gottfrids. Hostan har tilltagit under tre veckor för att nu framkalla kikningar och kräkningar. Håller sig så ett tag och ska sedan sakta klinga av. Fått antibiotika som inte hjälper ett smack mot hostan utan bara mot smittsamheten. 

Gottfrid hostar än och kräktes senast igår kväll. Finns liksom ingen ände påeländet. 

Så det där med envis men ganska lätt rethosta kan vi stryka!!

Snyggpojken var till frissan idag och blev såhär finGod morgon

Publicerad 2015-01-04 09:02:40 i Allmänt,

Rapport för dagen:

Fruktansvärt ont i skulderpartiet. Hur ont gör egentligen en sönderhostning? 
Igår var ingen bra dag sjukdomsmässigt. Smärta från helvetet, hosta från helvetet. Hostan gjorde att jag tappade luften och kiknar som ett barn. Som att svälja nåt fel och inte kunna anas in, så känns det. 
Natten har varit ok även om jag vaknat varje gång jag rört mig och hostat några gånger. 

Den här killen hade inte sin soligaste dag igår.


Ilsken som en ettermyra, svordomar och försmädligare som värsta tonåringing. Det kan man inte tro av bilden men skenet bedrar, sannerligen.

Idag ska han med Julia till ishallen och riva av sig lite energi. 

Ny dag....

Publicerad 2015-01-03 08:48:35 i Allmänt,

...och denna känns lite bättre. 
Sovit bättre än igår natt. Har dock lika satans ont men försöker lura rethostan. Inte enkelt men om man sväljer just när det känns som en hostattack är på väg så kan man skjuta upp den några minuter. Kanske korkat för den kommer ju sedan med full kraft ändå. Men man hinner förbereda sig och hitta rätt ställning. 

Bästa stunden på dagen är precis nu. Ensam uppe med kaffekoppen i handen. Tid att vakna och att fylla på koffeindepåerna så att man är pratbar när övriga medlemmar av denna familj behagar komma upp ur dvalan. 

Inatt sover Gottfrid hos Julia. Han beklagade sig högljutt att hans egen säng var stenhård och inte gick att sova i på villkors vis. 
-Ska du. Sova bredvid mig då? Frågar storasyster och jag har aldrig sett ett bredare leende. Vi fick världens största godnattkram och de sover än där inne. 
Jag vet inte vem som tycker det är mysigast. 

Bjuder på lite gamla bilder 


Haha....den här bilden ovan är från Åhus beachhandboll. Undrar vem som är mest sliten.


Isprinsen

Publicerad 2015-01-02 20:51:34 i Allmänt,

Idag har jag mest fördrivit tiden med att försöka stå ut. Stå ut med smärtan i bröstryggen och det har gått sådär . 

Övriga familjen har fortfarande julledigt och Julia tog med lillebror till ishallen. Han tyckte det var jättekul och efteråt myste dom sig med mat på Max. Skönt för honom att göra nåt av detta lovet. Väderleken är ju inte direkt vintrig. Tråkigt och svårt att hitta på nån bra aktivitet. 

Micke var till frissan och kapade kalufsen lite. 

Agnes har begett sig till Amsberg och sen far dom till Bruksvallarna imorgon där Linus ska åka skotertävling. 

Till och med där är det mildväder. 

Nu ska vi se på hockey och hoppas på en natt med åtminstone någon timmes sömn! Skit, skit, skit.....

Publicerad 2015-01-02 08:13:30 i Allmänt,

Rent ut sagt. 

Jag vet att jag är gnällig, men det här är min sida som jag använder hur jag vill. Och just denna morgon behöver jag ömka mig själv. Ömka kanske är fel ord, jag behöver gnälla. 

Trodde verkligen på att komma iväg till jobbet idag. Är mindre smittsam tack vare mina kompisar Ery Max. Men här sitter jag i soffan i mörkret efter att ha varit vaken i stort sett sedan 02. Hela bröstryggen känns som .......ja, som att någon trampat på den och kanske också hoppat lite. 
Minst en gång i timmen inatt har jag hostat så jag faktiskt tappat andan och fått kräkreflexer. Om det känns som att någon hoppat på bröstkorgen när jag sitter still så är hostattackerna nästintill att beskrivas som tortyr. Upp ur sängen varje hostattack för att lättare få luft, för att inte huvudet ska sprängas och för att inte väcka familjen. 

Känner mig som en ynkrygg. Kikhosta, skulle det vara så farligt!! Samtidigt som jag ilsket konstaterar att jag är en ynkrygg, oförmögen att ens gå till jobbet, orsakar ekonomiska avbräck på årets mest kostsamma tid, drabbad av barnsjukdom.

Inte nog med det, jag tycker synd om mig själv också. 

Från den 27/11 har vi varit sjuka, inte sovit en hel natt sedan dess. Oroats över Gottfrids hostattacker då det låtit som att alla inälvor skulle komma ut, han har kräkts och kiknat och hostat och hostat. Pepprat honom med astmamedicin som gjort honom rastlös och irriterad, samtidigt som han heller inte sovit många nätter och förmodligen också är helt slut.  Han kräks fortfarande vissa dagar. 

Sen började jag, lite rossel, täta luftvägar, var till jouren och ville ha behandling för att bli smittfri, för att inte sprida skiten vidare. Misstänkte kikhosta även om det inte yttrade sig som hos Gottfrid. Föreslog den diagnosen men fick diagnosen Bronkit.  Fick ingen behandling och fick fortsätta kippa efter andan. Besök nummer två på jouren, då fick jag åtminstone kortison och fick lite lättare att andas. 
Då tilltog hostan istället. 

Och nu sitter jag här med diagnosen. Mörbultad, sömnlös, full i hostmedicin som inte hjälper, slut som människa och känner mig som 100 år. Ömkar mig själv och hoppas för mitt liv att jag inte smittat hela släktskapet och alla arbetskompisar. På grund av en barnsjukdom!! 

Tack och hej!
Nyårsafton 2014

Publicerad 2015-01-01 10:25:53 i Allmänt,

Kommer att minnas aftonen som god, middagen var utmärkt. 
Kommer att minnas den som krasslig, två omgångar kräktorkning på grund av hosta (Gottfrid), han hostade ikapp med mor som skålade i cocillana vid tolvslaget. 
Micke fick med andra ord roa sig själv mellan Bingolotto och tolvslaget. 

Fyrverkerier fick vi i alla fall se och till slut fick pojken gå och sova. Och han sover än 10,24. 

Gott nytt hörrni. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela