Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Grundläggning

Publicerad 2010-03-31 08:47:19 i Allmänt,

Vi har inget internet, därav dålig uppdatering. Hoppas kunna få det om inte denna vecka så nästa.

Arbetet med grunden är i full gång och fort går det. Slås av att det hela tiden dyker upp nya saker att ta ställning till. Huset måste höjas lite till, vad kostar det? vibrationsmätare på omkringliggande hus är det nödvändigt? Vilken kostnad blir det?
Det är verkligen ett heltidsjobb att bygga hus även om man köper entreprenad, man har ett ansvar som byggherre och det gäller att vara alert.
Positivt är dock att tomten vi valt tydligen ligger i en jättebra höjd och är ganska plan så det går troligtvis inte åt så mycket extra fyllnadsmaterial vilket betyder att det, om vi har tur, blir lite billigare än vi räknat med. Återstår att se.

Jag återkommer med bilder så fort vi fått fart på Internet efter flytten.

Allting är nytt, nytt, nytt.....

Publicerad 2010-03-25 21:55:55 i Allmänt,

Ny bank, nytt jobb, ny lägenhet, så småningom nytt hus och nytt dagis (jag skulle även behöva köpa ett par nya skor men det är väl ingen omvälvande upplevelse direkt).
Ja det är mycket nu, det känns som att jag egentligen inte har tid att jobba.
Mycket ska ordnas och grejas med. Hjärnan jobbar på högtryck och på jobbet är det ibland svårt att komma ihåg om jag pratar med en patient eller tex banken...splittrad är min hjärna för tillfället

Vi får flytta på Lördag, ska hämta nycklarna imorgon vid lunch. Städarna ska städa efter målarna till ca 16,00 sen kan vi börja flytta. Blir bra det.
I samma stund som jag fick veta det gick luften ur mig på nåt konstigt sätt. Skulle behövt packa lite ikväll men orkade inte så det blev kaffe och Toblerone istället. Vi hamnar nog där vi ska ändå, jag har ju kvällen på mig imorgon.

Vi åkte förbi tomten även idag. De har gjort en grovutstakning av husets placering och tomten ser riktigt pytteliten ut, huset såg också litet ut men det är nog bara en synvilla. Nästa vecka ska de börja gräva.
Entreprenörerna är på hugget och steget före. Det gillas.

Vill passa på att önska Louise lycka till imorgon då hon ska och titta på en lägenhet. Roligt för henne och spännande att flytta hemifrån. Jag minns själv hur det kändes att ha något eget. Visst, det var ensamt ibland men jag visste ju vart mamma och pappa bodde (typ 100 meter från min lägenhet, Äppelbo är ju inte så stort) om det skulle bli för överväldigande.
En ny fas i livet.

frustrerande

Publicerad 2010-03-24 08:04:06 i Allmänt,

Idag är jag ledig och tänkte plocka lite härhemma. Det finns ju lite att plocka med om man säger så. Det känns lite hopplöst då vi kanske inte får börja flytta i helgen som vi planerat. Målarna var inte klara i lägenheten än. Vi har inte ens bett om att få det omtapetserat, vi ska ju inte bo där så länge. Dessutom har dom haft ett par månader på sig sedan den förra flyttade ut.
Vi skulle få hämta nyckeln imorgon och har ordnat med flytthjälp under helgen, då ringer hon och säger att dom inte hinner klart.

Om det nu blir så att de inte hinner så får vi flytta under påskhelgen, när micke jobbar och det är betydligt svårarare att hitta flytthjälp.

I alla fall så var vi förbi tomten häromdagen och de hade sågat ner de stora träden som stod vid vägkanten. Skönt att vi slapp ta ner dessa själva.
Vi har fixat fjärrvärme och byggströmmen ordandas förra veckan. Troligtvis kommer de igång inom kort.
Jag ska försöka lägga ut lite bilder under byggets gång men just nu har vi ingen bra kamera men det kommer.

Eld i baken

Publicerad 2010-03-19 21:27:03 i Allmänt,

Eld i baken fick Micke idag och Gottfrid hade fredagsmys redan från tidig förmiddag. Han fick äta hur mycket bullar han ville då pappa hade telefontid och pojken fick fritt valt från gotteskåpet för att hålla sig i skinnet.
Jodå, vi är fullt medvetna om att detta inte är en godkänd metod men den funkar när det är kris.

Alla entreprenörer har blivit kontaktade, byggström ordnad och förmodligen blir det start med grundarbetet redan nästa vecka.
Vi trodde grunden skulle läggas efter påsk men entreprenören ville börja redan nästa vecka.

Smått panik fick vi dock då vi inte alls var förberedda på annat än att vår flytt från hus till lägenhet kommer att ske nästa helg. Men det blir nog bra det verkar som att läget är under kontroll.

Vi ska dokumentera bygget från början och kikade in på expert där vi träffade en jättetrevlig försäljare som demonstrerade en digital systemkamera för oss. Han gjorde detta mycket bra och gör sig väl förtjänt av sin försäljarlön  och vi är helt förälskade i denna kamera. Han visste verkligen vad han pratade om och vi tog fantastiska bilder redan inne i butiken.
Smakar det så kostar det och nu har vi länsat spargrisen och tänker faktiskt slå till.

Återigen fladdrar tankarna i hjärnan, VAD HAR VI GETT OSS IN PÅ??
Fixar vi det här nu då, har vi råd egentligen???? Herregud, hur ska man veta??
Men jag gör hellre en sak jag ångrar än ångrar nåt jag aldrig gjorde. Livet är för kort för att hålla på och undvika en massa saker av rädsla, snart ligger vi six feet under med näsan i vädret och då är det för sent att leva sina drömmar.

knopp eller handtag

Publicerad 2010-03-17 20:54:54 i Allmänt,

Det rullar på nu.

Lagfarten på tomten är klar, byggfelsförsäkringen snart klar, entreprenörerna utsedda, leveransplan klar, grundplan klar, Protokollet från byggsamrådet klart.
Väntar på entreprenadkontrakten så att vi kan diskutera radonsäkerhet och göra upp kring det med grundläggare och VVS entreprenör.

Köket har vi funderat klart på tror jag, återstår att bestämma handtag och knoppar och det är inte lätt fastän man kan tro det. Särskilt svårt är det när vi inte kommer överrens.
Tre alternativ finns det, den första är mitt förslag, det andra handtaget är Mickes förslag och det tredje är också ett alternativ som dock känns lite tråkigt då vi har liknande handtag i vårt nuvarnade ek-kök

Köksluckorna ser ut så här:
Jag tycker om liggande väggpanel av den här typen:


Jag funderar på om det skulle bli fint i köket?

Jag känner att jag skulle vilja gå en inredningskurs men det är svindyrt så jag får läsa inredningstidningar och inredningsbloggar istället.

Nog om detta och över till lite tråkigheter.
Grannarna som bygger nu har haft inbrott på bygget x flera och det tycker jag är helt sanslöst. Fan att man aldrig kan få ha något i fred rent ut sagt.
Torra bullar blev bytet från senaste rundan och kanske skulle man göra så att man lägger ut en bullpåse på trappen varje kväll så slipper Idioterna bryta sig in i huset.

Nu ska jag titta på Fuskbyggarna på TV så får vi se om jag kan sova inatt.

Byggsamråd

Publicerad 2010-03-11 22:31:25 i Allmänt,

Idag har det varit byggsamråd. Vi hade inte mycket förväntningar innan vi gick dit, tyckte till och med det verkade onödigt då vi redan fått bygglov beviljat. Kaka på kaka tyckte vi som är noviser i sammanhanget och inte begriper skillnaden.
Vi blev positivt överraskade av mötets innehåll kan jag säga.
Jättemycket matnyttig information och ett kvitto på att det nog är bra att byggprocessen varit lång för oss. Vi hade tänkt på det mesta redan och det känns otroligt skönt.
Vi gick bl a igenom det här med radon och eftersom vi gjort mätning på vår tomt, läst radonboken, pratat med grundläggare osv så blev det ingen obehaglig överraskning. Inget att snåla på och i våra hjärnor har vi redan budgeterat för denna merkostnad.

Garaget måste brandklassas och det visste vi, har även bytt ut den vanliga förrådsdörren mot en brandsäker dörr.

Huset kanske måste höjas lite men bara en decimeter eller så, det var väl den enda överraskningen tror jag.

Annars fick vi svar på många frågor av en mycket kunnig och pedagogisk herre på kommunen.
Det känns riktigt bra nu inför fortsättningen som kommer inom en snar framtid.

Efter det hämtade vi Gottfrid på dagis, åkte hem med honom till tjejerna och sen åkte jag och Micke till Banken. Vi har slutbetalat tomten och ordnat med spärrförbindelsen på huset osv. 

Jag vill också passa på att berömma Julia och Agnes. Vad skulle vi göra utan dom? Dom tar hand om sin lillebror, hämtar på dagis och hjälper oss en hel del när vi springer på möten här och där.  Dom är världa varsin enorm guldstjärna. Gottfrid han myser och älskar verkligen att vara hemma med syrrorna.

Jag avslutade dagen med ett migränanfall och har nu medicinerat mig så att kroppen känns som en blyklump. Dags för sängen.

I väntan på...

Publicerad 2010-03-07 21:11:30 i Allmänt,

....att något ska hända så har jag tillbringat en stund i drömmarnas värld. Slösurfat lite och hittade en jätterolig sida med en massa heminredning:

www.inreda.com

Inte för att jag är sysslolös, har huset fullt i flyttkartonger som gapande tomma stirrar på mig och undrar när f-n hon (och han) ska få tummen ur.
Men idag får de vänta faktiskt.

Gottfrid skulle bli överlycklig av detta:Han älskar bilar och drömrummet skulle vara ett rum fyllt av dom.

Tapeter finns det en uppsjö av.

Tex den här som jag tycker är läcker men jag vete sjutton vart den skulle passa.
På Onsdag är det dags för byggsamråd med gubbarna på kommunen. Har fortfarande inte fixat den där försäkringen måste göra det imorgon.

Solsken!

Publicerad 2010-03-02 12:37:53 i Allmänt,

Inte mycket mer har hänt sedan sist. Kom däremot på att jag måste fixa den där byggfelsförsäkringen. Konstig försäkring som inte verkar täcka just någonting men den kostar massor i ett engångsbelopp.
Märker att kommunen och andra instanser ser till att tjäna storkovan på nybyggare.
Några exempel:
Nybyggnadskarta: 5000 kr
Bygglov: 20000-25000 kr
Försäkring: 20000 (beroende på kostnaden för huset)

Sen har vi tomtpriset, anslutningsavgifter för vatten, värme, el osv. Utsättningsavgift, radonmätning etc.
Att sälja hus är heller ingen billig affär. Mäklararvodet kostade oss 57000 kr, energideklaration 4000 kr, försäkring mot dolda fel + besiktning 12000kr.

Ja herregud vad allt kostar.

Idag skiner solen till skillnad från igår. Och mitt i gårdagens snöstorm så rensade vi ut stora delar av hemmet. Det blev två lass till fågelmyran med skräp.
Det blev även 8 kartonger till barnens mamma med deras saker.
Sen har vi sålt undan en del möbler och annat smått och gott. Planerar även för ännu en loppis. Har plockat ihop några lådor till med sånt som jag inte vill slänga men heller inte vill ha kvar.

Om några veckor går flyttlasset till Kvarnsveden och då vill vi ha så lite som möjligt att flytta.

Idag har jag fräshat upp lite härhemma. Det blir fruktansvärt dammigt och lortigt när man springer ut och in och har karonger här och där.
På em ska vi till ishallen och se om Gottfrid kan stå på sina skrillor. Jag får nog däremot hoppa över skridskoåkningen pga ryggproblem.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela