Grundläggning

Vi har inget internet, därav dålig uppdatering. Hoppas kunna få det om inte denna vecka så nästa.

Arbetet med grunden är i full gång och fort går det. Slås av att det hela tiden dyker upp nya saker att ta ställning till. Huset måste höjas lite till, vad kostar det? vibrationsmätare på omkringliggande hus är det nödvändigt? Vilken kostnad blir det?
Det är verkligen ett heltidsjobb att bygga hus även om man köper entreprenad, man har ett ansvar som byggherre och det gäller att vara alert.
Positivt är dock att tomten vi valt tydligen ligger i en jättebra höjd och är ganska plan så det går troligtvis inte åt så mycket extra fyllnadsmaterial vilket betyder att det, om vi har tur, blir lite billigare än vi räknat med. Återstår att se.

Jag återkommer med bilder så fort vi fått fart på Internet efter flytten.

Allting är nytt, nytt, nytt.....

Ny bank, nytt jobb, ny lägenhet, så småningom nytt hus och nytt dagis (jag skulle även behöva köpa ett par nya skor men det är väl ingen omvälvande upplevelse direkt).
Ja det är mycket nu, det känns som att jag egentligen inte har tid att jobba.
Mycket ska ordnas och grejas med. Hjärnan jobbar på högtryck och på jobbet är det ibland svårt att komma ihåg om jag pratar med en patient eller tex banken...splittrad är min hjärna för tillfället

Vi får flytta på Lördag, ska hämta nycklarna imorgon vid lunch. Städarna ska städa efter målarna till ca 16,00 sen kan vi börja flytta. Blir bra det.
I samma stund som jag fick veta det gick luften ur mig på nåt konstigt sätt. Skulle behövt packa lite ikväll men orkade inte så det blev kaffe och Toblerone istället. Vi hamnar nog där vi ska ändå, jag har ju kvällen på mig imorgon.

Vi åkte förbi tomten även idag. De har gjort en grovutstakning av husets placering och tomten ser riktigt pytteliten ut, huset såg också litet ut men det är nog bara en synvilla. Nästa vecka ska de börja gräva.
Entreprenörerna är på hugget och steget före. Det gillas.

Vill passa på att önska Louise lycka till imorgon då hon ska och titta på en lägenhet. Roligt för henne och spännande att flytta hemifrån. Jag minns själv hur det kändes att ha något eget. Visst, det var ensamt ibland men jag visste ju vart mamma och pappa bodde (typ 100 meter från min lägenhet, Äppelbo är ju inte så stort) om det skulle bli för överväldigande.
En ny fas i livet.

frustrerande

Idag är jag ledig och tänkte plocka lite härhemma. Det finns ju lite att plocka med om man säger så. Det känns lite hopplöst då vi kanske inte får börja flytta i helgen som vi planerat. Målarna var inte klara i lägenheten än. Vi har inte ens bett om att få det omtapetserat, vi ska ju inte bo där så länge. Dessutom har dom haft ett par månader på sig sedan den förra flyttade ut.
Vi skulle få hämta nyckeln imorgon och har ordnat med flytthjälp under helgen, då ringer hon och säger att dom inte hinner klart.

Om det nu blir så att de inte hinner så får vi flytta under påskhelgen, när micke jobbar och det är betydligt svårarare att hitta flytthjälp.

I alla fall så var vi förbi tomten häromdagen och de hade sågat ner de stora träden som stod vid vägkanten. Skönt att vi slapp ta ner dessa själva.
Vi har fixat fjärrvärme och byggströmmen ordandas förra veckan. Troligtvis kommer de igång inom kort.
Jag ska försöka lägga ut lite bilder under byggets gång men just nu har vi ingen bra kamera men det kommer.