Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

på återseende

Publicerad 2013-07-17 18:17:00 i Allmänt,

För ca 15-16 år sedan såg det ut så här:
 
Lilla Julia hade packat för några dagar hos mormor.
Idag såg det ut såhär:
 
Vi lämnade en aningens större Julia för 3 veckor på resa i Frankrike och England.3 hela veckor utan det välbekanta skramlandet i tolvsnåret på kvällen när hon kommer hem från jobbet. Inget stampade med bestämda hälar i golvet. inget syskonbråk med lillasyster.Tre veckor utan det glada fina leendet och det härliga skrattet, Drivet och envisheten.Tre veckor utan Julia......snyft!MEN vad är tre veckor på en hel livstid. I stort sett ingenting. Efter allt som hon gått igenom i sitt liv, så mycket som hon haft på sina unga axlar så önskar jag av hela mitt hjärta att hon får en fantastisk vistelse och ett positivt minne för livet. Unnar henne allt gott och hoppas att hon tar vara på tiden, lever i nuet och glömmer alla bekymmer. Vi ses snart igen älskade unge.

Ja tänk....

Publicerad 2013-07-15 22:55:56 i Allmänt,

....tänk vad olika man kan tycka om en människa. Fascinerande....verkligen.

Jag har en uppfattning, grundad på mina upplevelser och erfarenheter. Du har en annan bild av samma människa, grundad på dina upplevelser och erfarenheter. Du kan älska och jag kan avsky....och vice versa....Och då pratar vi om samma människa.

Eller??

Är vi olika i olika sällskap? i så fall varför? Att vara sig själv är viktigt har man ju lärt sig.....men vem är jag då?

Är jag en människa i ditt sällskap och en annan variant i någon annans sällskap?

Förmodligen.

Att någon som får ilskan och frustrationen att rinna över alla bredder för mig, kan förgylla någon annans tillvaro är för mig en gåta.

Jag upphör heller att förvånas över människans självbevarelsedrift. Viljan att göra gott och tro gott är så stark att förnuftet övergår i dumhet bortom allt sunt förnuft. Att aldrig någonsin släppa taget. Att bli kvar i det förflutna på bekostnad av egna relationer.

Människan är en komplicerad konstruktion som ingen någonsin kommer begripa sig på.

Nog med svammel för ikväll. Intressanta funderingar kan jag dock tycka.

God natt

sovmorgon.....in my dreams

Publicerad 2013-07-14 23:05:04 i Allmänt,

När jag jobbat och övriga familjen varit lediga har ALLA sovit till minst 9, inkl Gottfrid!Såg därför fram emot ett par sköna sovmorgnar i helgen.

Nä, nä...före halv sju kom monstret i lördags och inte mycket senare idag!! Han var dessutom så himla utsvulten att han inte ens orkade ligga i sängen och se på tv en stund!! ( han är jordens petigaste unge och tycker alltid annars att mat är helt onödigt).

Trött och grinig masade jag mig ur sängen i morse för att göra frukost till mitt svältande barn som begåvats med världens minsta magsjuk. Blev totalt proppmätt på tre tuggor på mackan och ett halvt glas oboy. Så trött att han föll i paltkoma och var tvungen att lägga sig i sängen och vila!!!!
Då gick det minsann bra.....och då var redan min sovmorgon förstörd och ilsket började jag vika tvätt och tyckte allt lite synd om mig själv.

Efter några timmar kom övriga i familjen upp och undrade förvånat varför jag var så sur. Jag drog historien om mina snuvade sovmorgnar och lyckades klämma in några ordentligt självömkande meningar för att alla verkligen skulle förstå hur synd det var om mig.

Meningslöst........eller?

For och handlade med Julia som skulle ha middag för sina vänner ikväll, hem och fixa lunch och försöka lista ut hur jag skulle orka med denna sista vecka innan semestern.

Då hände de.......gud hörde bön.....

Agnes och Linus tog med sig Gottfrid till Amsberg för cross och fyrhjulingsåkning. Han fick även vara med när Linus åkte vattenskidor, se Linus rum och fika. Pöjken var i sjunde himlen.....och det var mamman med.

Åkte på shoppingrunda ensam med Micke. Handlade lite jox till husvagnen.

Tog en springrunda i mellsta och när jag kom hem därifrån hade Micke städat hela huset inför kvällens middagsbjudning.

Julia var hungrig och lätt folkilsken men vi hjälptes åt med middagen och jag tror hon haft en bra kväll. Jag hoppas det.

Nu har jag en bättre känsla i kroppen än jag hade i förmiddags. Räknar ner för semester och med hjälp av min fina älskade familj ska jag nog orka den här veckan också.fredag

Publicerad 2013-07-12 16:37:50 i Allmänt,

Är idag en stolt och ganska lättad styvmorsa (elak eller inte).

Modiga, envisa, målmedvetna, slitvargen Niclas har bestigit kilimanjaro!!! Så häftigt och vilken upplevelse för honom.
Nu ska han på två dagars safari i Tanzania för att sen vila ut några dagar i zanzibar.

Själv har jag ytterligare en vecka kvar innan semestern äntligen startar. Har så smått börjat fixa husvagnen. Ny ruta och lite städning.
Börjar med några dagar hemma på byn för att sedan tillbringa någon vecka ytterligare i husvagnen. Orsa Östhammar och ev nån mer liten tur står på programmet.

Först ska jag dock vinka av familjens andra resenär. Julia far på onsdag till Paris för vidare färd till jersey i tre veckor. Hon reser också själv precis som Niclas.

Modiga ungar!Sen har vi cyklistenmed kompisen Maltesolsken ute

Publicerad 2013-07-06 10:18:39 i Allmänt,

och solsken i sinne!

Äntligen lite sol och värme. Började igår desperat leta efter restresor för att vara garanterad lite solsken. Struntar i det nu och njuter på altan istället :-)

Det byggs hus här hos oss :-) Härligt att ogrästomten blir bebyggd, sen tror jag det är fullbelagt i kvarteret.

och till protokollet ( till min käre far ) ska tilläggas att råsponten spikas för hand.......ingen spikpistol i sikte!

Det blir nog ett fint hus det där och vi får hälsa Agne välkommen till bygden.

På tal om bygden......i ett svagt ögonblick har jag tydligen lovat att dra en och annan låt på felan på en släktsammankomst om ett par veckor. Mmm....drog fram fiolen ur sina gömmor och det visade sig att Ljudpinnen, som sitter inne i själva lådan, och ger felan sitt ljud, har ramlat loss.....igen. Ringde den enda verkstan som finns i stan och dom har semesterstängt.

tog fram fiol nummer två.....som inte har några finstäm-skruvar. Försökte stämma.......klick så gick strängen av!!!! Och fiolen är rätt skramlig och inge rolig alls. Ett fall för verkstan även den!!

Jaha.....det var den spelningen.

Men Micke Dahlman har visst bestämt sig för att det ska bli fiolspel och idag ska vi titta på en ny fiol i Falun. Eller rättare sagt bättre begagnad. Endast använt några gånger och verkar vara väldigt fin till bra pris. Återstår att se.

Bytt gardiner i köket, frukosterat på altan och är inne på kaffekoppen nummer 2. ska snart hämta maken på jobbet för ett dygn hemma innan han ska jobba igen. 2 veckor till semestern nu. Lääängtar!!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela