Vårkänslor

Det känns som att ljuset sakta börja återvända till Norden och det känns helt fantastiskt skönt. Så smått börjar vårkänslorna väckas till liv. Jag har inhandlat nya gardiner som var tänkta till köket men passade bättre i allrumet. Änglagardinerna som hängde kvar därinne från i Julas fick skön vila i garderoben.Julblommorna har städats bort och vita cyklamen har fått ta plats i köksfönstret. Vi får just se hur länge de överlever. Jag har inte gröna fingrar direkt och glömmer ofta att vattna de små liven.


Vår och sommar förknippas med sol och värme och om man på vintern gärna vill stänga in värmen i huset så vill man på sommaren stänga solen och värmen ute.
För att lyckas med detta har vi beställt markiser till framsidan och gaveln. En terassmarkis utanför köksfönstret där vi ska ha en veranda. Det blir enkel svart markisväv.

För övrigt så fortsätter vi med projekt listning. Snart, snart är det klart. Alla vinklar och hörn i diverse olika grader har försvårat det hela, liksom att det som är kvar är ca 3 meter upp i luften. Sovrummet är i alla fall klart och lite i allrummet kvar.Det känns jätteskönt att ha kommit så långt med listerna, det brukar annars vara nåt som man spar och som sen aldrig blir gjort. I förra huset blev det inte gjort förrän vi skulle ut med huset till försäljning.

Lite ytterligare pyssel finns det att göra innan vi kan fokusera fullt ut på det utvändiga vår och sommararbetet. Ett par trösklar osv.

Micke jobbar i helgen men jag är ledig och jobbar nästa helg. Sista jobbhelgen för mig innan jag börjar på Vårdcentralen igen. Det ska bli roligt och jag ser fram emot det.

På tal om vår så fick Gottfrid en uppskattad present förra helgen då Mormor och Morfar kom hit med en fin blå liten cykel till honom. Gissa en  liten pojke som blev glad.Vi har svängrum i huset och han har plats att åka inomhus tills snön smält bort. Han tar sig en tur emellanåt och första kvällen åkte han oavbrutet fram och tillbaka genom huset i 4-5 timmar.
På natten skulle Cykeln parkeras bredvid sängen.

Fredag

Leeeeedig Fredag! Det är inte dumt.

Väntar förmiddagsbesök från Borlänge Energi, de ska montera en mätare på nåt rör i tvättstugan. Sen har vi fått igång alla mätare tror jag så då kommer vi inte undan längre.
En positiv sak med Borlänge Energis besök var att vi fick tummen ur och röjde undan allt skräp i tvättstugan. Glas och tidningar, pantflaskor och drickabackar. Jisses vad gott om plats det blev. Skönt.

Nu skulle vi verkligen behöva få lite ordning i Gästrummet också. Fåtöljen som står därinne ska ut till fågelmyra, skrivbord och förvaring ska inhandlas sen ska det bli ordning på papper och pärmar som just nu finns utspridda i olika hörn här och där. Möblerna ska helst vara snygga, praktiska och Billiga. Plöjer Blocket dagligen men har inte hittat nåt än som skulle passa.

Gottfrid har duschat, myser i soffan. Själv har jag inte kommit ur pyamasen än men finner ingen brådska till det förren framåt 10 när BE förväntas anlända.

Framåt kvällen har C bjudit in till tjejfest, det ska bli skoj.

Väntar nu spänt på mina gardiner jag beställde från http://www.textilonnet.se de borde komma idag. Knytbandslängder till köksfönstret.

Nu är det oroväckande tyst från G, måste nog kolla vad han pysslar med.

Trädgårdsbekymmer

Vi har börjat spåna så smått på trädgården. Spånat och räknat pengar.
En altan står högt upp på önskelistan, den ska vara på framsidan till att börja med. Ett trädäck med staket utanför köksfönstret och gärna en terassmarkis man kan fälla ut om solen ligger på.

I samma höjd på önskelistan som trädäcket finns gräsmattan. Jag tänker på hur det blir här i vår när vår tomt förvandlas till en enda stor lerpöl. Funderar därför på att lägga ut färdig gräsmatta på rulle på framsidan och sedan så gräs på baksidan. Det skulle vara himla skönt att få färdig gräsmatta fort så att Gottfrid har nånstans att vara utan att behöva vara klädd i galonställ och utan att vi behöver passa honom hela tiden för att han inte ska trampa på det nysådda gräset.

Behöver åsikter, tips, mm från någon som har erfarenhet av rullgräs. Fördelar, nackdelar etc.