Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Helg

Publicerad 2016-10-30 14:04:08 i Allmänt,

Rätt trötta efter semesterresan till Madeira så var det skönt att landa i Orsa igår.
Så fort jag fåttbilderna av Agnes så ska jag ge er en bildbomb från resan.

Jag drog på mig en förkylning och har varit ordentligt seg.

Igår åkte vi i alla fall hit och har haft ett par fantastiska höstdagar. Promenader, bastu, thaimat och vila. Dessutom fått upp tältet och allt är förberett för vintern.
Det är få platser som ger mig sånt lugn som Orsa.

Känns som att vi hämtat krafterna att palla de sista veckorna på kirurgen innan jag får återvända hem till vårdcentralen.

Att hamna utanför

Publicerad 2016-10-16 21:42:57 i Allmänt,

Att se sin unge så ledsen ....det gör ont! Det vrider om hjärtat på ett sätt att man nästan blir rädd för sin egen känsla. Med tre egna och tre bonus barn så har den känslan infunnit sig några gånger.

Senast nu med den minsta.

För ett par veckor sedan kom han hem och var otröstlig. Ett sandkrig, eller vad det var, hade spårat ur.
Jag har varit med om det innan. När Gottfrid och hans (enda) kompis leker är det inga som helst bekymmer men så är det ett barn till med, lite äldre, och då blir G utanför. Hackad på som vi har förstått av hans ledsenhet. Varje gång, samma barn inblandat.

Idag sa Micke till G att han kunde väl ringa nån kompis.

" Det är ingen som kan idag för alla killar i klassen är bjudna på D:s kalas. Alla utom jag"

Jo så var det verkligen. Hörde om detta redan i veckan och G har varje dag kollat brevlådan efter inbjudan....det kom ingen

Åter igen otröstlig och mammans hjärta går sönder.

Det är sällan någon ringer till G och vill leka. Han är oftast ensam hela helgerna. Ringer runt till många men ingen kan (eller vill) leka.

Det gör ont!

Vår fina pojke, visst han har sina sidor men det har väl alla ungar....

HUR kan föräldrar låta sitt barn bjuda alla utom en?? Och de föräldrarna i det här fallet är väldigt frispråkiga när det gäller att allt ska hanteras rätt!!

Hur gör man? Hur hjälper man sitt barn att få kompisar?

Han tränar parkour, vill inte spela fotboll eller innebandy, jag har föreslagit det bara för att han ska komma in i nån slags gemenskap. Men jag kan ju inte tvinga ungen att spela fotboll om han inte vill.

Jag för inombords när han säger

"Ingen tycker om mig"

Vaccation.....

Publicerad 2016-10-15 10:30:15 i Allmänt,

Lördag när den är som bäst, två dagar före semester. Tvätt, packning, planering och förväntan. En vecka med familjen under avslappnade förhållanden. Längtar.

Femte koppen kaffe här på morgonen, haha, det bästa med helg. Man kan skrota runt och sörpla kaffe halva dan.

Men jag har lite att ta reda på

Tvätt!!!

Resväskor ska packas!!

Micke har åkt till Ludvika för att hämta husvagnen som äntligen är klar och iordningställd efter sommarens punka. Det slet sönder en skärm och förstörde fälgen. Men nu ska det vara fixat. Efter Madeira är det dags att dra upp den på vintercamp.

Underbara Orsa❤️

Med svansen mellan benen

Publicerad 2016-10-12 20:49:14 i Allmänt,

Så var det klart!
11/11 är dagen då jag gör mina sista timmar på kirurgmottagningen. Det blev en kort historia, en liten utflykt. Stora sjuka huset var inte min grej.
Har känt mig så otroligt malplacerad. Från dag ett har det känts så otroligt kluvet. Ville verkligen ge det en chans men när det bara känns fel fel fel så är det väl det man måste lyssna på.

Jag har inte aktivt sökt mig därifrån, blev faktiskt erbjuden ett förslag som jag hade svårt att tacka nej till.
Jag hade tänkt kämpa på ett tag till, hade tänkt ge det ett år. Idag är jag glad att jag lyssnade på magkänslan och svarade på det där mailet.

Jag har släppt ner axlarna, slappnat av och ångesten att åka till Falun har lagt sig.

Den 14/11 står jag med svansen mellan benen, skägget i brevlådan och mössan i hand innanför dörrarna på vårdcentralen igen. Att få jobba på en arbetsplats där jag vet att jag trivs, hör hemma och har någorlunda koll på läget. Att dessutom få vara med i uppstarten av en ny enhet är ju en skaplig bonus.

Känns toppen och ser fram emot det mycket.

Lördagsblues

Publicerad 2016-10-08 13:52:11 i Allmänt,

Seg seeeg lördag......
Känns som att en grå blöt tung filt ligger över mig. Inget känns kul, allt känns bara segt. Rastlös men tar mig inte för med något, irriterad, trött, less, nedstämd...

PMS i sin allra renaste form

Tar en promenad i höstrusket, det kan ju inte bli sämre iaf.

Och jag har köpt godis, en stor burk lösgodis. Bara för att jag behöver det idag😞

Socialiserar

Publicerad 2016-10-06 20:05:59 i Allmänt,

Ja jag har blivit riktigt bra på det här med att socialisera. I Lördags svirade jag med Marie och idag har jag träffat fina Lena efter jobbet.

Vi jobbade ihop på KVC men nu gör ingen det längre.Vi möttes upp i Falun och slank in på Pitchers. Tog en burgare och en Cola och snattrade ett par timmar. Prat skratt och god mat.
Har haft en bra kväll.

Julia var snäll och såg efter lillebror ett par timmar, igår fixade Agnes med honom och allergisprutor och allt vad de gjorde.

Vad skulle jag göra utan tjejerna💕

Nu ska jag förundras över folks ekonomiska katastrofer i lyxfällan😅

Clownen Crusty

Publicerad 2016-10-04 21:06:52 i Allmänt,

Gottfrid har vägrat klippa sig sen en tid tillbaka. Verkligen vägrat. Nu hör till saken att han har noll intresse för att styla håret så han har sett ut som ett riktigt rufs. Håret är tjockt och står åt alla håll. Han har sett ut som....ja en ovårdad unge helt enkelt.
I helgen lyckades jag övertala honom och beställde en klipptid. Kravet....ja det var att klippa sig som clownen Crusty

Han var helt inställd på det verkligen men jag lyckades avstyra det hela. Gav honom dock rätt fria händer. Gick nåt ärende istället och han fick själv dividera med frisören. Och resultatet blev ju helt lysande

Jag har kommit hem från löpträning för en stund sen. Dött lite i soffan. Hade träningsvärk sedan helgens cirkelpass. Träffade Marie där och det var en evighet sen vi sågs.
På kvällen lät jag mig övertalas och hängde med ut på galej. Det blev en toppenkväll med världens bästa vän. Fick återuppleva högstadietiden också med Svenne Rubins som underhållning.


Kul var det förutom att det hände en liten olycka på sluttampen.

Söndagen ägnades åt skitgöra. Åkte och köpte rensslang till högtrycken ich löste proppen i toaröret där det var tvärstopp

Nu är det läggdags. Imorgon nya sprutor för Gottfrid och snälla Agnes åker med honom.
Torsdag ska jag möta upp en fd kollega för lite AW och snick snack. Ska bli trevligt.

Fredag ja då tänker jag flexa ut så jag hinner hämta mitt nya pass.

Gu natt 😴😴

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela