Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Den sista morgonen.....

Publicerad 2014-07-17 23:10:15 i Allmänt,

med klockan ställd...

Och så kom den.......semestern..nåväl, några timmars jobb imorgon...men sen!!

Och med den kom ångesten...separationsångesten, semesterångesten, inte-räcka-till-ångesten......

Vart tog mina småtjejer vägen??

Första året som båda jobbar, kan inte hänga med oss, har annat för sig.
Mamman våndas, lämnar dom hemma och åker på semester. Överger småtjejerna!!

Buuhuuhuu...snyft och snörvel.

Ångest!

Men det ska väl gå bra.....det är väl sunt, att de har ett annat liv än det med mamma. Att de är sociala varelser som lever ett aktivt liv. Det är bra....men ibland vill jag vrida tillbaka tiden .......men det är väl också sunt...antar jag.

Nej fördigsvamlat. sista jobbdagen imorgon, sen drar vi till Orsa på obestämd tid, får några dagars sällskap av bror och Frida. Jodå, jag skrev rätt, vi är två.

God natt.

4 ynka mornar kvar innan semester

Publicerad 2014-07-14 19:01:02 i Allmänt,

Känner mig tacksam att inte Gottfrid är inne och läser på facebook. Tror han skulle bli rätt fundersam emellanåt.
Jag har försökt vara generös och öppen för alla .......gett upp för ett tag sen. Har fått klart för mig att det finns en större generositet någon annanstans. Man förstår inte allt och det kanske inte är meningen heller.

Tråkigt men inget som ligger i mina händer.

Idag är han i alla fall på utflykt med bästa Julia. Dom drog till mormor och morfar i morse. Dit kom även den efterlängtade kusinen och det blev en tur till festligheterna i Malung minsann. Fyrhjulingen har fått lufta sig också och pojken är lycklig.

själv räknar jag ner!

Den vackraste stunden i livet var den när du kom...

Publicerad 2014-07-11 22:24:40 i Allmänt,

Sitter i Orsa, simpelt och enkelt, men helt underbart.
Har Gottfrid med mig och har haft en härlig kväll. Kvällsbad, promenad i vackra omgivningar, intressanta samtal med min älskade 7-åring, ett besök i glasskiosken, ett glas vin tillsammans med sorlet av en camping som sakta faller i sömn efter en varm och solig dag. Barn i vagnen bredvid som fnissande hänger ut lillebror genom fönstret och han utbrister "tjena kexet, varför sitter du där och smular".

Fina ögonblick att vårda i minnet, härlig kvalitetstid med ett barn och dennes funderingar om livet i stort och smått.
På vägen hit lade han i från sig ipaden och tittade ut: "Nej, nu måste jag titta på naturen lite".

Träffar många i mitt jobb, människor i min ålder, mitt i livet, som drabbas av svår cancer. träffade en idag innan jag gick hem. Nyopererad med illaluktande sår, en väntande fortsatt behandling....livet på paus.....väntar på att eventuellt få fortsätta ett tag till i den här världen....väntar men vet inte om det någonsin blir så.

Det får mig att tillåta mig njuta av livet. Ogräset i syrenhäcken får vara, jag skiter i att anlägga rabatter som jag ändå aldrig skulle ha tid eller lust att sköta, struntar i om det ligger leksaker här och där, struntar i om det sticker upp ogräs i bland stenarna, struntar i att allt inte är perfekt helt enkelt. Struntar i att jag inte är perfekt. väljer istället att sitta här i sommarkvällen med en skön.känsla av att jag gett Gottfrid min tid denna em och kväll. Tar ett glas vin, käkar lite godis och mår gott.
Vem vet vad som händer ens imorgon....vem vet hur många såna här kvällar man får uppleva.Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela