Tack Mamma!

Idag kom mamma och tog hand om lillprinsen. Det var så skönt att kunna åka och titta på kakel och klinkers i lugn och ro. Det tog oss ett par timmar och hade aldrig gått i sällskap med vilddjuret.

Det blev ungefär som vi hade tänkt från början men vi ändrade oss om plattan i stora badrummet. Det blir ingen metallisk platta utan en annan vi hittade som var jättefin. Man vet ju inte om man valt rätt förrän efteråt, och då är det försent. Men det blir nog bra.

Efter detta for vi och inhandlade en ny kaffebryggare. Den vi hade gav upp i morse. KATASTROF!!!
Som tur var hade jag hunnit få min första morgonkopp. Men när jag skulle koka kaffe till mor lite senare så blev den aldrig varm, den var stendöd. R.I.P butler!
Nu står en ny fin Philips på köksbänken och brygger gott kaffe.

En lunch på Subway hann vi med också innan vi åkte hem och svidade om till arbetskläder.
På bygget höll våra snickare på att montera in garageporten och nu börjar det likna ett garage:Letade med ljus och lykta efter en målare som kunde hjälpa oss med spacklingen men fick ingen på kroken. Alla är uppbokade hela sommaren och vi kan inte vänta till hösten så det är bara att kavla upp ärmarna och ta tag i saken självDet är mycket jobb och kommer att ta tid och vi vet inte ens om det blir bra!

Jag han med en vända till tippen också.

Min snälla mamma tog inte bara hand om Gottfrid hon tog även med sig ALL vår tvätt hem då jag hade fyllt min kvot i tvättstugan på 4 ggr/ månad och tvättkorgen svämmade över.
Inte bara tvätten fick hon med sig hem utan Agnes passade också på att ta en semestertripp till Äppelbo.

Det känns nu som att jag kravlat mig upp till kanten och petat upp skärmen. Nu är det färdigdeppat för den här gången.

Inget napp

Ingen har nappat på mitt förslag i föregående inlägg och det verkar som att vi får se till att ro denna båt i land i alla fall.

Jag tror inte jag egentligen ville ha något napp heller. Det är mycket jobb och man ledsnar ur ibland, vill leva vanligt liv emellanåt. Men vad gjorde vi då, då när vi levde vanligt liv? Jo vi gick och drömde om att kunna bygga ett nytt hus som vi själva utformat. Slippa bygga om efter någon annan.

Ja, och nu är vi där, vi bygger för fullt och huset har vi ritat nästan helt själva. Det är inte likt något annat hus och vi har satt vår personliga prägel på det.
Färgval och inredning har vi möjlighet att påverka i allra högsta grad.

Nej, det finns egentligen ingen anledning att fälla ner kepsen riktigt än. Det blir bra detta och i helgen kommer mor och far med lite ny energi.
Mamma kommer förresten redan imorgon tillsammans med Ellen. Hon är målarsugen har jag hört. Själv ska jag passa på att få en offert på badrummen efter ett litet snack med banken.
Tänkte få en offert på spackling också så får vi se vart vi hamnar.

Nu ska jag och Agnes ta en cykeltur ner mot stan och titta på folkvimlet. P & L i stan och hela sunkBorlänge lever upp. Det är härligt och kul med lite rörelse.

Det finns ett hus till salu....

...ett hus byggt av drömmar.

Just nu känns det som en enda lång mardröm och jag är beredd att skänka helvetet mot övertagande av byggkredit.

Jag vill inge mer nu. Jag vill inte känna mig som en åsna mellan femton hötappar, jag vill inte hela tiden jaga timmar och minuter, jag vill inte vara ett stressande monster som skäller på allt i min väg.
Jag vill inte tillbringa mina lediga dagar småtrampandes och vänta på att det ev blir tillfälle att åka till huset i någon timme för att sedan uppleva frustrationens faktum när jag inser att det inte blir en enda minut på bygget den dagen!!
Jag vill också njuta av den förbannade sommaren. Njuta av barnen och göra roliga saker med dom.
Vara en snäll mamma som inte bara fräser och tycker en skjutsning till uvbergsviken känns som att bestiga mount everest och kebenekaise på samma dag!

Jag vill vara en familj inte ensamstående med 3 barn samtidigt som jag jagar tid då jag kan sticka till huset och göra nåt, om än bara måla på ett par plankor. Ensam ta alla vredesutbrott från vår trotsiga treåring då pappa antingen kör tåg eller bygger hus.
Bygger han inte hus när han är ledig så blir man frustrerad över det eftersom vi inte kommer framåt om vi inget gör.

Det ska springas i den förbannade tvättstugan med säckvis med kläder och mat ska vi ha också, den måste både inhandlas och lagas och dessutom är det bra om man planerar maten också.
Det gnälls för att vi äter tråkig mat och mycket korv blir det.

Hur man än gör och vart man än är så är man på fel ställe. Barnen anlitas som barnpassare i tid och otid vilket inte är särskilt populärt längre men hur ska vi få till det annars??

Vi måste vara hemma hela sommaren, inget roligt är inplanerat och varenda krona går rakt in i väggarna på Pastorsgatan 2.

Nej fy fan säger jag rent ut sagt.  

Jag vet, det är bortskämt gnäll och vi har själva valt situationen men inte blir den lättare för det. Jag erkänner det stora misstaget, husbyggarprojekt var inget för mig.