planering

Man lär sig hela tiden nåt nytt under tiden man planerar bygget.
Det uppstår saker som man hela tiden måste ta ställning till, många val som ska göras.
Just nu är vår tankeverksamhet på högvarv och det gäller att tänka till vad gäller standarden invändigt i huset. Vad ska vi prioritera och vad är onödigt. Viktiga beslut som ju påverkar slutpriset på bygget. Med en något begränsad budget kan ju detta vara en riktig utmaning. Jag tror dock vi är ganska överrens även om det är lätt att sväva iväg och drömma om både det ena och det andra.
Jag tror dock vi har stor fördel av att ha bott i några hus innan. Micke har avverkat 3 hus tidigare och jag 2. Man vet ju på ett ungefär vad som är värt att satsa på, vad man saknat i de andra husen eller vad som varit onödigt.
Roligt är det men ett evigt räknande hit och dit.

Jag har ringt kommunen och hoppas att de fäller träden som står alldelest invid tomten, ev står dom på vår sida av tomtgränsen. Det är en stor björk, en stor tall och lite sly. Inget vi är intresserade av att ha kvar. Det verkade som att de skulle ta bort det i alla fall.

Lägenhet har vi förmodligen också klar. Vi måste ju ha tömt huset den 20/4 och det verkar som att vi har en lägenhet från den 1/4. Det är en 4 rummare i kvarnsveden, nedre boten med liten uteplats. Det blir nog bra. Nära till vår tomt och så småningom bygget. Lite längre blir det till dagis och jobb men det ordnar sig.

Har bokat bord på loppis i mitten på februari så nu ska den stora rensningen börja. Så fort temperaturen tillåter ska jag ta tag i vinden.