Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

resfeber

Publicerad 2012-02-28 23:30:33 i Allmänt,

klockan är mitt i natta och jag kan inte sova! tror det kallas resfeber.

Gottfrid har varit den gladaste och gosigaste de senaste dagarna och jag undrar hur jag ska klara mig en hel vecka utan honom. HAn tröstade mig med: " men du har ju pappa".
Ja han är klok som en bok och har sett fram emot att få tillbringa lite egentid med mormor tror jag.  Han sa idag att han nog kommer att sakna mamma lite, pluppen.

HAn kommer att få det toppenbra härhemma med mormor och jag känner mig helt trygg med det. Men jag har ju varit som ett kuvert och han frimärket sedan dag 1 då han kom med buller och bång 10 veckor för tidigt, så kanske är liiite separationsångest inte så konstigt.

Vi ska i alla fall ha en underbar vecka med tjejerna som förtjänar lite semester på sina villkor och att längta är bara nyttigt.

Så imorgon mina vänner installerar vi oss här:Känns helt ok faktiskt.

Micke han har dönat av och sovit sedan kl 18! Har haft det tufft senaste 1½ vecka med minimalt med sömn och maximalt med arbete och stress. Semestern är mycket välbehövlig-

Jag ska försöka göra detsamma.

Happy Valentines day

Publicerad 2012-02-14 20:12:37 i Allmänt,

Har haft ett par dagar på utbildning. Take Care, nya journalsystemet som ska införas i Landstinget. 2 dagar fullmatade med information. Intressant och kul men tröttande för en gammal hjärna som denna.

Då blev man ju genast på lite bättre humör och väldigt varm i hjärtat när vi möttes av  ett paket på trappen när vi kom hem.Söta Louise hade bakat de allra sötaste cupcaces till oss. Det såg ut som riktiga kondisbakverk.Mums tyckte Gottfrid och högg in på härlighetenSenare kom söta Agnes hem med GelehjärtanUnderbara barn vi har <3 <3 <3 <3 <3 <3

Hoppas ni haft en bra alla hjärtans dag alla våra 6 fina barn.
Och alla andra förstås.

Helgen var verkligen lyckad för våran lille biltokige pöjk. Han var med morfar flera timmar ute i skogen, grillade korv, såg på rallybilar och hade det bra. Han har efter det lekt rally, gjort rallybanor och tittat på rally på datorn.
Idag när vi hämtade på dagis så meddelade kompis Hugo att han minsann också skulle på rally nån dag! Gottfrid hade nog berättat ganska ingående om sin rallyutflykt.

LyckaMed rallymössa och allt :)(rallybilderna har jag lånat från syster Ellen)

skön Lördag

Publicerad 2012-02-11 17:40:07 i Allmänt,

Idag har vi haft en skön dag på tu man hand. Gottfrid och Agnes åkte till Äppelbo igår och är med morfar på rally idag. Brasa i skogen och bilar som åker jättefort måste ju vara som drömmen för en biltokig 4-åring. Vi hade en tanke att åka upp under em men en 4 timmars lång skojakt tog musten ur oss och vi beslöt oss för att stanna hemma till imorgon.

Vi har tillbringat dagen på Kupolen i jakt på skor. Att kunna gå där i lugn och ro utan tjat och otålighet från en envis 4-åring kändes som semester.
Gott fika blev grädde på moset.
Skor blev det till slut.
Dessa för mig:


Och Micke förärade sig ett par av dessa:

Skönt, för de skor Micke hade har han haft sedan 1800 kallt och de hade liksom gjort sitt.

Inhandlade också en T-shirt och en klänning på Lager 70.

Börjar nämligen räkna ner nu. om sisådär 18 dagar åker vi på vår första utlandssemester tillsammans jag och maken. Tjejerna får följa med, jag har aldrig varit utomlands med dom tidigare. Gottfrid får dock stanna hemma.
Taskigt kan tyckas men vi behöver en riktig semester. Vi vill kunna semestra lite på våra egna och tjejernas villkor. Gottfrid har det bra hemma hos mormor och det dåliga samvetet får följa med dit och inte till Gran Canaria.

Här ska vi bo

Flyger från Borlänge, blir fint det!

Nu har vi LördagsmysBrasa, fotboll för Micke och surf för mig

Skitproblem

Publicerad 2012-02-08 22:30:13 i Allmänt,

Inläggen duggar inte tätt men hjulet snurrar och dygnet har för få timmar.
Bjuder på en "Gottfrid":

Som vi har trilskats med denna blöja han envisas att bajsa i. Han är helt torr för övrigt men avfallet har han haft svårt att slita sig från. Det har resulterat i flera totalstopp, tårar och tandagnisslan. Men plötsligt händer det....med rätt metod i rättan tid så går ALLT!

Han har haft en riktig bilbaneperiod och med sina få Hot Wheels-delar har han byggt de allra mest fantasifulla banor till bilarna, kollat in olika modeller på youtube och försökt efterlikna.
Häromdagen kom han och ville ha mer banor att bygga ihop.
DÅ slog jag till!

Men Gottfrid, inte köper vi väl mer bilbanor om du ska fortsätta bajsa i blöjan! Det förstår du väl, det är ju bara bäbisar som bajsar i blöjan?

(fy så elakt detdär  lät när jag satte det på pränt!! vilken dj***a kärring till morsa den pojken har, stackars krake)

I alla fall så funderade han en stund och sen bestämde han sig för att tömma avfallet i toaletten där det hör hemma. Efter två dagar och lika många "lass" så fick han så belöningen, en bilbana med biltvätt och kärringen till morsa fick punga ut med några hundralappar och trodde att skitsaken var löst för gott.

MEN, pojken är inte på något vis dum, tvärtom, smart som få och idag hade han tänkt ut en plan.

Gottfrid: "Mamma, jag vill bajsa i blöjan" sa han. "JAg kan bara bajsa på toaletten om jag har räserbajs" (och om han mutas med bilbanor)

Jag: "Men Gottfrid, du skulle ju bajsa på toaletten nu!"

Gottfrid: "Får jag en till bilbana om jag gör det?"

Hmmm, smart var det ja, han har hittat ett sätt att förhandla till sig bilbanor minsann.

Nu fick han vackert göra ifrån sig på toaletten utan löfte om någon mer bilbana.  

Så var det med det, intressant eller hur.

Nu är det kväller.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela