Vart femte barn

Delar detta då jag dels är en stolt mamma tíll en av de tre som skapat filmen och jag tycker det är ett mycket viktigt budskap. Filmen slog in starkt i mig och jag önskar att ingen behöver ha det så här.
 
"400 000 barn i Sverige lever hos föräldrar med riskabel alkohol- eller narkotikakonsumtion. Det är vart femte barn i Sverige. Uppskattningsvis fyra barn i varje klass. De här barnen känner sig ensamma, oroar sig mycket och en del far riktigt illa. Ju fler som vet om deras situation, desto större chans att någon ser de här barnen i tid."
 
 
<div> 
 
 

guldregn över Sverige

Vilken helg.......

Ute har det regnat och snöat och i Ryssland har det regnat svenska guldmedaljer.
Vilket fantastiskt skidlandslag vi har och vilken bragd Kalla står för när hon på 5 km kör in 27 sek. och sprutar över mållinjen som om hon inte åkt mer än en km innan.

Otroligt härligt för herrarna idag också.

För övrigt shoppades skor igår. Stövlar till Gottfrid och träningsskor till Agnes.
Biobesök stöd på agendan och sen god middag med stortjejerna Julia och Louise som sällskap.

Legofilmen i 3D

Hjärtetårta, minivariant, som Louise bakat
Idag har varit en tvätt och plockdag. Detta mötte mig i tvättstugan i morse5 maskiner senare och det är ännu inte tömt.

Kylen fick sig en ordentlig rengöring och behövde efter detta en ordentlig påfyllning.

Promenad/cykeltur med Gottfrid har vi också hunnit med.

Men nu studio Sotji.

Veckan som gått

För exakt en vecka sedan satt jag här i soffan efter en springrunda. Precis som idag, samma soffa, samma runda men idag gick det ca 5 min. fortare.
 
Torsdag förra veckan var jag tillsammans med mina arbetskamrater till Romme Alpin. Vi var där på kvällen när backen stängt och vårt mål var att bli mätta och ha en trevlig stund tillsammasn med Susanne som fyllt 50 år.
Vi nådde målet. Åt världens godaste vatten- och skog-buffé. Mycket gott och mycket fräsht. Kalla rätter, varma rätter, soppa, bröd, ost, dessert...ja, allt fanns. Hade väldigt trevligt och kommer sakna dom när jag om ett par veckor lämnar dom för nya äventyr.

Fredag. Lunch med Julia. Har gjort Fredagsluncherna till min och Julias kvalitetstid. Vi får en stund ostört och har tid att prata om ditten och datten. Mysigt.
 
Em tillbringade jag en stund på mitt nya jobb. Kvarnsvedens vårdcentral.  Träffade kollegor och pratade schema och lite annat. Verkar jättetrevligt och jag ser fram emot att börja där. Ska bli kul med lite systergöra.
 
Kvällen tillbringades med min fina vän Marie. After work på galaxen, god mat och vin och en hel del snic-snackande om allt mellan himmel och jord. Mycket välbehövligt och trevligt. Vi fortsatte sen till S1 där våra fd kollegor jaxarna höll till.Trevligt att träffa dom. Hade en jättetrevlig kväll och så ordar vi inte mer om det!
 
Lördagen handlades tapeter och klinker, Garagerummet börjar ta form och det blir kanoners. Bilder kommer. Har dock inga före-bilder vilket jag grämer mig över. Ni som varit in i vårt garage fattar varför....man kom knappt in där!
 
Melodifestival och pizza fick avsluta den dagen.
 
Söndagen var en plock och hemmadag (den också). Gottfrid var ett par timmar hos kompis och sen orkade han inte träna handboll. Hade en riktig vilohelg han också.
 
Måndag och jympadag. Vi drog till friskis jag, Julia, Agnes och Gottfrid. Gottfrid i lekhörnan, där han trivs rätt bra. Vi andra jympade puls/medel.
 
Igår hände inte mycket alls, skönt det också.
 
Idag fick vi träffa Micke igen, för första gången sedan Söndag. Vi har gått om varann hela veckan.
 
Nu sitter jag alltså här i soffan efter min springrunda.
 
Snart är det helg igen, Gottfrid väntar på den varje morgon. Jag har precis bokat biljetter till nya Legofilmen på Lördag. Jag och Gottfrid går på den medan Micke bygger i garaget. Ska bli msigt.
 
Tjing!