Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Äntligen

Publicerad 2015-04-29 22:38:32 i Allmänt,

Parkerat oss i Orsa. 
Nya ordningar och märkta platser blev faktiskt till vår fördel för en gångs skull. 
Nu är det kvällen. Tältet är uppe, pinnarna i backen och vi är slut. 
God natt! 
Cykel cykel cykel

Publicerad 2015-04-28 23:25:30 i Allmänt,

Ja det är livet om du frågar Gottfrid. Igår var det cykelträning och idag slog han till och var med på tävling. 
Vi packade cykel och drog till Gustafs. 
Lite besviket kunde han konstatera att vanan var kort och ganska tråkig! 
Dessutom fick han knappt luft på andra varvet och grät när han kom i mål. Min lilla kämpe. 
Men sen hade han kul, kollade på dom stora cyklisterna och stack upp i skogen med Malte. 

Ny cykel

Publicerad 2015-04-22 21:51:04 i Allmänt,

Idag packade vi in oss i bilen för en tur till Säter på kvällskvisten. Nädå, ingen av oss skulle läggas in, även om det var en som låg på gränsen. Återkommer till det. 

Gottfrid har slitit ut sin cykel....jo det är faktiskt sant. Men den har varit kanonbra hans Scott. För det är tuffa tag den får utstå. Den behövde servas och med tanke på slitaget räknade vi snabbt ut att det skulle kosta en slant. Dessutom började den bli lite nätt. 

Vi gjorde ett besök på Säters cykel och motor. Fick en spillrans ny Scott Scale ihopmonterat så att pojken kunde provköra. I samma stund som vi satte cykeln i händerna på honom så var det kört. Några tum större däck gjorde sitt för farten och cykeln fick hänga med hem. Ny hjälm fick han också. Bortskämd unge tänker ni.....förvisso sant, MEN, cykling är hans stora intresse, tränar med cykelklubben och cyklar jämt. Framförallt i skog och där man kan hoppa....högt och fort. Då anser jag att grejerna ska hålla kvalité och vara säkra. Så därav kvällens inköp. 

Det blev fler inköp, och här kommer gränsfallet för inläggning! Eller jag ska inte säga inköp, vi fick den på köpet. Agnes tror att det var en glädjehandling, att man äntligen kunde få bli av med den. Vad är det då som är så hemskt??
Jo detta: En mekanikerskjorta. Det var väl inget tänker ni! Nej, jag håller med, om man nu tänker ha den när man mekar eller utför andra garageaktiviteter. Men denna, man (läs dåre), min sk Make, han menar på fullaste allvar att skjortan är så snygg att den ska användas dom finskjorta!!!
Ja, ni fattar....... Inläggningsfall!!21April

Publicerad 2015-04-21 21:53:00 i Allmänt,

Idag är dagen. Den stora dagen, som han helst vill glömma. Födelsedagen. 

Födelsedagen tillhör honom, Och den ska uppmärksammas. Han är nämligen inte vem som helst! Han är den som alltid funnits där, han som bryr sig om och är engagerad, han som retats och jäklats, han som alltid har en hjälpande hand om det behövs,  han som barnbarnen älskar, han som står för trygghet, han som är rapp i munlädret som få, han som är han helt enkelt. 

Grattis på födelsedagen älskade pappa ❤️


Nyttosöndag

Publicerad 2015-04-19 22:19:47 i Allmänt,

Halv två inatt kom dom hem, Piteåresenärerna. Ungdomarna såg vi inte till förrän vid elvarycket. Helt slut efter resan men nöjda med helgen trots allt. 
Nu laddar vi om för nästa skotersäsong och då hoppas jag att även vi är ägare av en bättre begagnad skoter. På nåt vis ska vi se till att det blir så. 

Men först ser vi fram mot campingsäsongen, sommarens stora glädjeämne. Ganska simpelt ändå, ett pyttehus på två hjul parkerad under en tall i Orsa. Ja, det är simpelt.....men helt underbart. 
Lugn, frid, frihet och återhämtning. 
Kabe har fått en uppryckning, sängarna bäddade vagnen skurad. Nu ser jag fram emot en shoppingrunda för lite piff också. Vi ser fram emot premiärnatten I fina Kabe. 

Julia kom och fick en kurs i däckbyte. Gick ju strålande. 


Åt tacos med oss och sen blev det lite biltvätt och invändig rengöring innan hon åkte hem till sitt. Min stora lilla tjej❤️

Jag tror micke slocknat här bredvid. Tröttheten kom ikapp men han har haft en rolig helg så det kan det vara värt. 

Agnes och Linus åkte till Amsberg så det är bara Lilla Loppan kvar hemma. 

Imorgon är det tung måndag igen. Men cykelträningen kör igång och sen är det snart helg igen. 

Långresa

Publicerad 2015-04-18 23:15:00 i Allmänt,

En liten nätt tripp till Piteå har Micke Linus och Agnes gjort! Sisådär 170 mil tur och retur. Men det kan det väl vara värt för en SM final i backe. 
Linus placerade sig fint bland dom 10 bästa och det är inte illa i en SM final. 
Riktigt grymt skulle jag vilja påstå för det är en riktigt tuff sport med några få, ganska avgörande moment och ändå är man aldrig helt säker förrän man korsat mållinjen. Det bevisade Linus idag. Körde upp sig från sista platsen i ett heat (efter att felaktigt blivit straffad för en tjuvstart, domaren såg fel, det var föraren bredvid som tjuvade) i alla fall körde han, i ren ilska upp sig till en andra plats. Detta i en backtävling då heaten är korta och det är ont om tid att göra nåt åt sin placering. Men det hindrade inte Limpan alltså! 


Jag var själv inte med tyvärr. 
Dom hann också med ett besök hos min vän som emigrerade till Piteå för ganska många år sen. 


Jag blev solo igår kväll då Julia tog Gottfrid med sig hem efter att hon ätit med oss. Han skulle fredagsmysa och övernatta hos storasyster. 

Själv tog jag ett glas vin...och gick och la mig. 

I morse fick jag besök till frukost. 


Mor, Far, Faster Britta och Johnne kom förbi på kaffe innan dom åkte vidare till Vallentuna. Dom kom även in ikväll på vägen hem. Kul med lite besök! 
Dom hade en soffa med sig hem på släpet och Gottfrid sken upp för en sekund i hopp om att det kunde vara en skoter... Haha 

däremellan alltså mellan frukost och kvällsfika har vi hunnit en del. Men egentligen inte gjort mycket.
Jag åkte till gymmet och jag känner redan nu att jag kommer att straffas för detta tilltag. Jag kommer att ha svårt med rörligheten i största allmänhet men med toalettbesöken i synnerhet om jag inte vadderar ringen och höjer den så jag slipper böja på benen! 

Efter dusch så bjöd Julia på lunch. 
Jag slog mig ner och tittade på och väntade. Ungefär som hon brukade göra härhemma Haha.....paybacktime! Nu är det dags för mamsen att tas om hand... Hehe
Mysigt hade vi även om Gottfrid verkade ha tagit nåt uppåttjack!

En repa på kupolen blev det. Storshoppade på lager 157. Inget till mig men två byxor, shorts, tre t-shirtar Och två munkjackor till Gottfrid. Allt för 600.....det kallar jag fynd. 

Efter det gick julia till sig och vi åkte till skatebanan i Falun och Gottfrid fick åka av sig i sisådär 2timnar. 

Nu är det kvällen här i stugan. 

Äntligen

Publicerad 2015-04-13 20:55:24 i Allmänt,

Efter 4 månaders vila, 4 månaders hosta och kravvel var det idag dags för premiär. Eller nypremiär kan man säga. Friskis och Svettis fick sig ett besök. Fixade ett Baspass och det känns helt fantastiskt. Kroppen kanske håller ett tag till trots allt! 

Annars då? Jovars, Måndag på jobbet innebär som vanligt ungefär 200 samtal till rådgivningen, fullbokade jourer och mottagningar. Varför måste alla ha hjälp just på Måndagar?? Mitt råd till er som inte behöver akut hjälp är att undvika kontakt med Vårdcentralen på Måndagar. För er egen skull. Resten av veckan lugnar det alltid ner sig och det är lättare att få sitt ärende åtgärdat. 

Nu väntar jag på Jordskott, serien på SVT som ger kalla kårar. 

Det här måste vara jordens vackraste plats alla kategorier. Fina underbara Gäddtjärn i sommarskrud. 

Det ska smattra

Publicerad 2015-04-12 22:05:21 i Allmänt,

Ja allt som låter är roligt. Åtminstone om man är 7 år och har en egen liten Cross i garaget. Ja micke och Linus skruvade lite och sen var det dags för tankning. 

Första provturen på drygt ett år. Han var lite rädd för den första sommaren vi hade den. Men nu hoppade han på och åkte som ett skott på åkern. Jag vet inte hur jag får till filmer här på bloggen men jag ska höra med Agnes. Hon brukar ha en lösning. 

Micke har tvättat husvagnen. Nästa steg är en invändig rengöring sen är det snart dags att dra upp den till Orsa. 

http://youtu.be/ncPIzcmlBS8

Kolla denna länk så länge. Gottfrid på cykel. 


Orsa

Publicerad 2015-04-11 23:41:00 i Allmänt,

Tillbringat dagen i Orsa. Haft jätteroligt och Linus bjöd som vanligt på spänning och körde himla bra. Slutade som 5:a totalt, grattis till det. 
Tänk vad livet kan förändras, man hittar nya intressen fast man blivit i tantåldern.  Superkul det här med skoter och dessutom har vi fått nya vänner och bekanta på köpet. Gottfrid han tycker nog vi är en enda stor familj och trivs som fisken. Att få ha snöbollskrig med Elin, ta en skotertur med Linus och käka hamburgare på skotern med Nisse.... Ja då trivs han. På bilden här ovanför kan man från backen se husvagnsparkeringen i Grönklitt......skulle inte göra ont att ha vagnen där i vinter, ja i plånboken kanske men inte för övrigt. 

Alla fick vara med och tävla, denna deltagare tävlade dock i en egen klass. 

Vi tog en promenad på campingen innan vi åkte hem. 
Kan man annat än längta till detta ställe!!??


Om tre veckor står vi här, ganska precis där skuggan faller över vägen. 

Passaten, vår nya pärla, gick som en dröm. 

Hurraaa

Publicerad 2015-04-11 09:48:48 i Allmänt,

För faster Britta idag. Och för Johnne häromdagen. Stor kram på födelsedagarna 

Yrt

Publicerad 2015-04-08 12:25:12 i Allmänt,

Ja så kan man sammanfatta förmiddagen! 

Ett enda virrvarr av bilar, räntor, dealar, försökapruta, fundera, räkna, fundera lite till, ringa och vänta!! Gahhh.... Yr i bollen av allt detta så nu skiter jag i det en stund och fixar lite lunch istället ...,

Bytbilbytbilbytbil....

Publicerad 2015-04-07 22:31:33 i Allmänt,

Ja, eller inte!!

Tänk om man vore ekonomiskt oberoende, det skulle förenkla tillvaron en smula. 
Meeen, nu är så inte fallet så frågan är: Amortera eller reparera?? 

Fy tusan vilka pengar för lite plåt! 

Återstår att se vart det slutar. Det lutar i alla fall åt en Passat med fyrhjulsdrift. Då kan den dra vad som helst sommar som vinter😀. Husvagn och släp lastat med skoter och diverse är inget problem. 
Jaaa, jag veeeet att en skoter också kostar en sudd pengar! Och prio ett är en bra bil just nu. Men drömma kostar inget och man lever ju bara en gång. Hehe.... 

Nej, eftermiddagsturen till Uppsala tog precis ut sin rätt och det är dags att sova. Trött är jag också efter att ha blivit väckt kl 05 av mickes jobbtelefon, trots att han inte ens hade jour!
Undra varför han känner sig trött och utsjasad förjämnan??!!

Vårrensning

Publicerad 2015-04-06 22:11:52 i Allmänt,

Flyttat runt möbler, röjt och rensat, och här kommer resultatet. 

Före:


Efter:Före: 

Efter:

Gästrummet fick sig också en uppryckning, 

Har ytterligare två semesterdagar kvar och de känns väldigt välbehövliga! 

Påskdagen 2015

Publicerad 2015-04-05 21:06:50 i Allmänt,

Mycket tankar i dessa tider. Förändringens tid. Är så glad att Julia kommit dit där hon är idag. Vägen har varit krokig på många sätt men hon har rätat ut krokarna på ett sätt som bara Julia kan. 

Andra tankar far också genom huvet. Tankar av ledsamhet. Inte för Julia utan av annan orsak. 
Tänker dock nöja mig med och acceptera det faktum att vi inte kunnat göra mer. Mycket hade kunnat göras på ett annat sätt, visst, men det krävs samarbetsvilja och förståelse från fler håll än ett för att få ihop pusslet. Vi gjorde vad vi kunde och det vi trodde var rätt. Någon annan lade fullt fokus på att övertyga inblandade om motsatsen....och lyckades. Ledsamt men så är det. 

MEN .... Vi har mycket att glädjas åt och jag tänker fokusera på det istället. Lämnar energitjuvarna åt sitt öde.  

Gottfrid myser hos syrran inatt. Packat för övernattning. Myser med film och snask. Kamprad-Fredag

Publicerad 2015-04-03 22:02:57 i Allmänt,

Japp, så har vi tillbringat en stor del av dagen på Ikea Jultan har storhandlat, vi lunchade och sen har vi skruvat, och plockat, och skruvat lite mer. Och så här fint blev det. 
Ja den äldsta lämnar boet och den andra då. Ja inte tillbringar hon påsken med mamsen inte. Nej, hon och Linus packade två skotrar på släpvagnen, lånade en stuga, kopplade på BMW:n på släpet och drog till Lofsdalen. Skoteråkning och mys. Jäkla ungar!! Tycker det var riktigt modigt och jag hoppas dom får en riktigt härlig helg och jag är sjukt avundsjuk! 

Ja barnen är stora nu och jag är stolt över dom. Så fint dom klarar sig själva, så modiga, så företagsamma, så driftiga och de tar för sig av livet. Precis som det ska vara. 

Nu flyttar ungen...

Publicerad 2015-04-01 21:55:39 i Allmänt,

Ja, den förstfödda tänker lämna boet! Blandade känslor. Stolthet, vemod, glädje och ett sting av sorg. Sorg över att åren går alltför fort. 
Men mest är jag stolt och glad. Önskar det bästa. Det blir bra det där! 
Nu börjar livet, ditt eget självständiga liv Julia. Fyll det med det som får dig att må bra och skit i allt det andra. 
Älskar dig!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela