Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Nu är det helg

Publicerad 2011-04-29 07:37:55 i Allmänt,

Äntligen Fredag!
HAr ledig dag och därmed har jag tagit helg. Hade sett fram emot lite sovmorgon men Gottfrid ville fånga dagen och vi har varit vakna sedan 05,20!
Vi ska snart iväg till barnmottagningen för lite provtagning och han ser fram emot att åka till doktorn och leka. Jo, han älskar väntrummet med alla leksaker.

Den här veckan har varit en riktig arbetsvecka. Jag och Agnes satte igång projekt altanbygge på påskafton då vi grävde det första hålet till betongplintarna. Vi hade nog tänkt att bygga altan lite längre framåt sommaren men med ledigpåskhelg sittandes i vår "grusgrop" fick jag nog!
Fy fasen vad allt känns lortigt och dammigt. All matjord har torkat upp och lägger sig som ett finkornigt täcke på allt, både ute och inne. Fika ute innebär knastrande sandkorn i bullarna och mellan tänderna.

Nej nu ska det bli altan. Vi handlade lite material under helgen och idag ska vi köpa golvet.
Vi har slitit med bygget här under veckan samtidigt som vi ju också jobbat. Men då vi väl kommit ovan jord så känns det genast lite roligare. Att gräva och jobba med betongplintar är inte det roligaste.
Vi har fyllt igen hålen med sten och grus som vi fraktat med skottkärra från våra snälla grannar C & T som fick över från sitt altanbygge.I helgen är vi båda lediga och vi hoppas kunna få klart trädäcket i alla fall. Sen ska vi ha ett staket runt som är lik det vi har på fastukvisten.

Visar ett litet smakprov på vår fina "gräsmatta"Nästa vecka ska vi i alla fall få tomten tillplattad och finplanerad så att vi kan så gräs. Vi har även beställt lite grus till vår husvagnsparkering och till Gottfrids garage.
Asfalt är beställd och likaså plattläggning. Så snart, snart ska det bli ordning på torpet.

ojojoj....

Publicerad 2011-04-22 12:09:27 i Allmänt,

....jag får nog akta mig så att inte Micke skickar mig på psykutredning. Efter att ha vilat mig i form under en sisådär 15-20 år så har jag nu 2 ggr denna vecka knytit på mig löparskorna.
Ja, att påstå att jag har löptränat i ordets rätta bemärkelse vore nog att dra en lögn. Gå lunka löp är nog mer min melodi.
Tänkte att då vi bor granne med Mellsta så vore det synd och skam att inte ta med sig fläsket och lubba lite i skogen. Sagt och gjort. Trodde jag skulle dö, fick blodsmak i munnen, magknip och kväljningar. Med andra ord lååångt ifrån den njutning jag föreställt mig. Det ser ju ut som att alla löpare flyger fram och det verkar så himla härligt. Riktigt den upplevelsen fick inte jag.
Nu kanske man inte kan förvänta sig att kroppen omedelbart skulle fatta vinken och knacka igån maskineriet så där på en gång.
Efteråt var det dock så himla skönt. Var helt speedad och hade svårt att somna på kvällen.

Gav det en ny chans idag. Har precis kommit hem faktiskt. Jag vet inte om det är viljan att finna den där härliga känslan men visst gick det liiiite lättare?! Kanske kunde jag ana ett litet uns av njutning i alla fall. Inte samma dödsångest men magknip och illamående av och till. Utökade rundan med en km och det känns bra. 
Desto skönare nu.
Nu blir det en dusch och sen lite matlagning innan Micke Agnes och Gottfrid kommer hem från Aqua Nova.

Vilken härlig dag

Publicerad 2011-04-16 21:58:17 i Allmänt,

Har sommaren redan kommit? Det verkar så, och vi har inte ens kommit till Maj månad.
Solen har i alla fall strålat och vi har tillbringat all tid ute idag. Verkligen all tid.
Klev utanför dörren vid halv 10 i morse och kom in vid 19.30. Härlig dag.

Micke har bytt däcken på bilen. Och väl hemma från detta kastade han sig upp på taket för att fixa några trasiga pannor. Jag har kört lite skräp och på tipen var det värsta ruschen. Köade först en stund men gav upp och for till Biltema för att inhandla vattenslang. Stannade till på OK och fyllde på gasol till grillen. Gjorde sen ett nytt försök på tippen då det slog mig att jag inte kunde åka runt med hela bilen full av sopor ända till Måndag kväll. Kön hade blivit lite kortare och vi blev av med skiten.
När vi åkte därifrån strax före stängning ringlade sig kön fortfarande lång.
Folk har verkligen tinat fram ur snön och så även allt skräp.

Gottfrid har cyklat, åkt traktor, grävt, tvättat bil och kört sopor på sin lilla traktor. Han är en riktig liten arbetare.
Agnes har varit duktig hon också och hjälpt till med både biltvätt och sopkörning.

En go dag med andra ord.

Avslutade med en tur till grannarna och de små grabbarna fann varandra direkt. De har samma stora intresse.....Bilar!

Mitt i veckan

Publicerad 2011-04-13 19:34:18 i Allmänt,

Onsdag och mitt i veckan. Har ingen ledig dag den här veckan vilket känns konstigt. Jag är glad att det bara är den här veckan i alla fall.
En tröst är att jag har bara roliga arbetsuppgifter den här veckan. Ingen telefon faktiskt. Vaccinerade igår, hembesök idag och imorgon och akut på fredag. En riktig drömvecka. Jag tror jag är allergisk mot telefonerande. Usch, jag får krupp och blir på dåligt humör av ett par dagars telefonrådgivning. Jag vill röra mig, möta patienterna öga mot öga inte genom nåt tråkigt headset. Älskar verkligen mitt jobb när jag slipper telefonrådgivningen. Det ger mig energi och glädje att få göra det jag tycker är roligt. Visst det finns nackdelar ibland när man har någon otrevlig otacksam sate som aldrig blir nöjd trots att man vänder ut och in på det mesta.
Hot har jag också varit med om och det är inte kul. Tur att det inte händer ofta.

Nu har jag lovprisat mitt jobb, kanske låter det på annat sätt imorgon men idag känns det i alla fall bra.

Lunchade ute idag, det händer inte heller ofta. På sin höjd brukar det bli sopplunch i kyrkan nån gång då och då. I dag for jag och syster Bark iväg på hojen till vägverket och lunchade med våra fd kollegor Backlund och Liss. Det var jättekul att träffas och jag saknar dom som f*n. Jag skulle kunna tänka mig att jobba två dagar i veckan på VIH och två dagar på VC, det skulle vara alldelest perfekt upplägg.Saknar alla gulliga små och stora tanter och farbröder, ja, kanske inte alla då, men många. Ja, ja, det här att lippa helgjobb känns som det viktigaste just nu och då finns inte så mycket att välja på.

I Måndags kväll dök till slut asfaltsmannen upp. Han skulle kommit 2 ggr i Fredags och att han då inte dök upp alls fick mig att tvivla på trovärdigheten. När han till slut kom så kändes han ändå seriös och kunnig och vi hoppas på ett riktigt bra pris. Skulle verkligen vilja göra iordning härute ordentligt så är det klart sen. Men vi får se, vi får se!

Njuter just nu av stillheten härhemma. Gottfrid har somnat och jag har hällt upp en kopp kaffe.

Sköna Söndag

Publicerad 2011-04-10 21:16:36 i Allmänt,

Äntligen är jobbhelgen snart slut! Ja, jag jobbar ju inte helg, men Micke gör, och det är aptråkigt. Åtminstone när han har helger som denna. Jobb igår från 04,30-21 och idag från omkring 13- imorgon kl 10. Inte kul, inte kul. Men vi har försäkt roa oss jag, loppan och tjejerna. 

Igår hade Julia lite fest då hon ju fyllt år nyligen. 11 ungdomar var det här och och det var en beskedlig tillställning. Sanning och konka, lite musik och fniss och vid 24 var det tomt här och dessutom städat. Ja, plötsligt händer det. 

Jag har som sagt en kusin som är väldigt pysslig av sig. Hon både syr och snickrar. Jag borde inte vara sämre och bestämde mig idag för att slå till. Inhandlade lite material och satte igång här på em. 
Herregud, hur lyckas hon och alla andra som får så mycket gjort?? Ett penseldrag och sen avbryta för att bistå Herr D den yngre med det ena och det andra. Så höll det på ett par timmar innan klockan äntligen var 19 och han kunde stoppas i säng. Då gick mitt lilla projekt lite lättare och nu hänger den där. Min egenhändigt ihopskruvade hylla. Tvättstugan har fått sig ett litet lyft och här är resultatet.

 

I förra huset hade vi också en jättestor tvättstuga men den var så opraktisk att det inte gick att få till någon ordning alls. Två fullstora fönster hade den och helt omöjlig att inreda funktionellt.

Vad har vi mer gjort idag då?

Jo, den lilla långhåriga busen har blivit klippt. Blev såhär fin:Bilen har fått sig en omgång invändigt och fy så skitig den var. Lika där, fick avbryta för både det ena och det andra då Gottfrid lekte i "sandlådan". Han har nog Borlänges största sandlåda och älskar den. Vi får nog sätta taggtråd runt matjordspartierna när vi sått gräset, annars lassar han jorden på sin lilla traktor och kör iväg den, med gräsfrön och allt.

Imorgon är det jobbdag och kanske, kanske ska vi cykla imorgon bitti jag och Gottfrid.

Våren är här och nästan all snö är borta. Svårt att tro att det såg utsåhär för bara någon vecka sedan
Skräckmorgon

Publicerad 2011-04-09 09:30:25 i Allmänt,

Usch vilket blåsväder!
Såg på en film igår kväll, en läskig historia om en man som blivit levande begravd i öknen. Filmen hade bara en skådespelare och det var den mannen. Man fick följa hans kamp för att ta sig ut. Den var bra men som sagt ganska obehaglig.

Vaknade med ett ryck imorse. Eller snarare med hjärtinfarkt och dödsångest.
Plötsligt, mitt i den djupaste sömn, brakade det till. Det var ett brak och ett skrammel som gjorde att jag flög ur sängen med en puls på 200!!
När jag vaknat till lite snurrade tankarna. Var det takpannorna som blåste av taket?? Var det taket på kistan som rasade in?....nä jag kunde ju andas, var det badrumsskåpet som ramlade ner från väggen?

Nej, det var inget av det, det var min käre sambo som klev ur sängen och slog tån i stegen som vi har i sovrummet, så att den föll i golvet!!!!

-Hur gick det med tån? frågade jag.
-Vi får köpa en ny! svarade han.

haha, jag tror inte han var riktigt vaken faktiskt. Men det var jag. Det tog säkert en kvart innan pulsen sjunkit till normal och jag kunde försöka somna om.

Ja så kan det vara att bo i ett nybygge. Man snubblar över verktyg och bygggrejer på de mest konstiga platser och tidpunkter.

Tur att tån höll i alla fall. Jag tror inte det hade låtit trovärdigt om han ringt och sjukskrivit sig en halvtimme innan jobbet och sagt att han brutit tån när han klev ur sängen.

Hastigt uppvaknande alltså.

Nu har vi frukosterat och snart är det dags att göra ett litet ryck. Ska med Julia till Falun mitt på dagen och sen står handling på Citygross på schemat samt iordningsställande för hennes kalas hon ska ha ikväll för kompisarna. Hon gör allt för att jag och Micke ska åka iväg nånstans men vi blir hemma. Kan inte dra iväg med Gottfrid mitt i natten.

Har en film till ikväll också, Hämnden, det sägs att den ska vara bra.Min orchidé jag fick från VIH blommar så fint än och påminner om mina fina arbetskamrater därifrån.

Agnes är på handbollscup i Sundsvall. Lycka till brudar, ni är bäst!Lägger till en liten läng på vad som mötte mina nuvarande arbetskamrater igår morse. Jag var ledig och missade alltihop!

http://www.dt.se/nyheter/borlange/article951918.ece

Ledig Fredag

Publicerad 2011-04-08 12:35:08 i Allmänt,

Nu äntligen är snön snart borta, helt fantastiskt skönt.
Våren har blåst hit verkar det som och jag hoppas pannorna ligger kvar på taket.
skräpet flyger runt på tomten och det lutar åt att det blir en tur till soptippen i eftermiddag.

Gottfrid somnade i soffan. Jag tror han har pollenallergi....också!! Fasen, han är snart allergisk mot allt. Han kliar och kliar i sina ögon och verkar jättetrött.
Vi är lediga idag och jag har inte fått mycket gjort. Röjt undan lite tvätt från tvättstugan men annars ingenting. Skönt det också ibland. Vi städar ju på Torsdagar och det var det igår, så det är klart.
Det låter som att vi är värsta pedanter men det är då långt ifrån sanningen. Torsdagsstädningen infördes i vår familj för flera år sedan då vi bestämde oss för att vi bråkat klart om det här med städning. Kvinnor och män och framförallt barn har helt olika syn på när ett hus är i behov av städning. Med 5 barn i huset och två vuxna gick åsikterna brett isär i detta ämne. Vi bestämde då att varje torsdag städar vi....punkt! Och det gör vi fortfarande, ALLA städar på torsdagar. Visst det grymtas ibland fortfarande från tonåringarna men oftast går det jättebra.

Jag och micke bråkar aldrig mer om städning faktiskt så jag kan rekomendera upplägget. Det går ju ganska lätt och fort också om man hjälps åt och en rejäl städning varje vecka håller ju efter dammråttor och skit så det är ganska lättstädat.
Det har gett resultat också och det är ganska roligt. Äldsta dottern som nu flyttat ut knorrade en del om Torsdagsstädningen när hon bodde hemma (precis som de andra ungarna). Nu har hon sin egen lägenhet och kan bestämma själv. Hon städar dock fortfarande varje Torsdag.

I eftermiddag kommer en entreprenadfirma hit och kollar på uppfart och sånt. Vi har lite bryderier om hur vi ska göra, asfalt eller plattor. Det är ju en kostnadsfråga och det lutar åt asfalt. Ska bli spännande att se vad vi får för pris, om det överhuvudtaget är genomförbart det här året. Är i alla fall grymt sugen på att börja röja upp här ute och få det snyggt runt huset.

Lite kaffe nu da! Grå grå Söndag

Publicerad 2011-04-03 20:50:06 i Allmänt,

Vaknade upp till spöregn och dimma. En miserabel syn utanför fönstret där byggmaterial och skräp töar fram mer och mer för varje dag. Leran som pryder vår tomt brer ut sig som chokladpudding toppad med lite grädde (lortig snö).
Nä, usch vilken grå Söndag. Vi flydde fältet och drog hem till byn. Där har vi mått gott, ätit god mat, fikat och umgåtts med mor och far. Gottfrid fick dessutom äntligen prova morfars stora fyrhjuling:Här snackar vi stolt kille. Han väntar även ivrigt på att snön ska försvinna så han kan ta ut den lilla blå fyrhjulingen som han klarara att köra själv.

Vi har nu kommit hem till chokladpudding och skräp igen och det var lika grått och tråkigt som när vi åkte. I Äppelbo var det rena rama finvädret trots ett envist duggregn.

Helgen har annars innehållit både det ena och det andra. Temat har varit dans.
Startade helgen med mellanstadiedisco i 80-tals anda.
Agnes handbollslag arrangerade för att få in pengar till sin spanienresa. Jag vet inte vilka som hade roligast, mellanstadiegästerna eller tjejerna själva??Ett härligt gäng är det i alla fall och kvällen blev lyckad.

Danstemat fortsatte på Lördag morgon då jag och Julia for till Haraldsbo gymnasiet för intagningsprov till danslinjen.
Det var en nervös men väl förberedd tjej jag lämnade i skolan. 3 timmar senare hämtade jag en tjej vars mungipor fastnat i läge "smile".
Goda, för att inte säga fantastiska vitsord från de bedömande danslärarna talar för att det blir dans i fokus de närmaste åren.
Härligt och roligt för Julia som verkligen kämpat och fortfarande kämpar för att nå sitt mål. Fantastiskt målinriktad.
Stolt mamma!!

Helgen avrundades precis med att jag deklarerade på internet. Det var inte alls svårt och jag hoppas att skatteåterbäringen dimper ner på kontot i sommar :)

Vill passa på att lägga upp en bild på Gottfrid och den fina skallemösan som min kusin Ida gjort.Besök hennes blogg : http://www.bunatit.blogspot.com/

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela