Nu är det helg

Äntligen Fredag!
HAr ledig dag och därmed har jag tagit helg. Hade sett fram emot lite sovmorgon men Gottfrid ville fånga dagen och vi har varit vakna sedan 05,20!
Vi ska snart iväg till barnmottagningen för lite provtagning och han ser fram emot att åka till doktorn och leka. Jo, han älskar väntrummet med alla leksaker.

Den här veckan har varit en riktig arbetsvecka. Jag och Agnes satte igång projekt altanbygge på påskafton då vi grävde det första hålet till betongplintarna. Vi hade nog tänkt att bygga altan lite längre framåt sommaren men med ledigpåskhelg sittandes i vår "grusgrop" fick jag nog!
Fy fasen vad allt känns lortigt och dammigt. All matjord har torkat upp och lägger sig som ett finkornigt täcke på allt, både ute och inne. Fika ute innebär knastrande sandkorn i bullarna och mellan tänderna.

Nej nu ska det bli altan. Vi handlade lite material under helgen och idag ska vi köpa golvet.
Vi har slitit med bygget här under veckan samtidigt som vi ju också jobbat. Men då vi väl kommit ovan jord så känns det genast lite roligare. Att gräva och jobba med betongplintar är inte det roligaste.
Vi har fyllt igen hålen med sten och grus som vi fraktat med skottkärra från våra snälla grannar C & T som fick över från sitt altanbygge.I helgen är vi båda lediga och vi hoppas kunna få klart trädäcket i alla fall. Sen ska vi ha ett staket runt som är lik det vi har på fastukvisten.

Visar ett litet smakprov på vår fina "gräsmatta"Nästa vecka ska vi i alla fall få tomten tillplattad och finplanerad så att vi kan så gräs. Vi har även beställt lite grus till vår husvagnsparkering och till Gottfrids garage.
Asfalt är beställd och likaså plattläggning. Så snart, snart ska det bli ordning på torpet.

ojojoj....

....jag får nog akta mig så att inte Micke skickar mig på psykutredning. Efter att ha vilat mig i form under en sisådär 15-20 år så har jag nu 2 ggr denna vecka knytit på mig löparskorna.
Ja, att påstå att jag har löptränat i ordets rätta bemärkelse vore nog att dra en lögn. Gå lunka löp är nog mer min melodi.
Tänkte att då vi bor granne med Mellsta så vore det synd och skam att inte ta med sig fläsket och lubba lite i skogen. Sagt och gjort. Trodde jag skulle dö, fick blodsmak i munnen, magknip och kväljningar. Med andra ord lååångt ifrån den njutning jag föreställt mig. Det ser ju ut som att alla löpare flyger fram och det verkar så himla härligt. Riktigt den upplevelsen fick inte jag.
Nu kanske man inte kan förvänta sig att kroppen omedelbart skulle fatta vinken och knacka igån maskineriet så där på en gång.
Efteråt var det dock så himla skönt. Var helt speedad och hade svårt att somna på kvällen.

Gav det en ny chans idag. Har precis kommit hem faktiskt. Jag vet inte om det är viljan att finna den där härliga känslan men visst gick det liiiite lättare?! Kanske kunde jag ana ett litet uns av njutning i alla fall. Inte samma dödsångest men magknip och illamående av och till. Utökade rundan med en km och det känns bra. 
Desto skönare nu.
Nu blir det en dusch och sen lite matlagning innan Micke Agnes och Gottfrid kommer hem från Aqua Nova.

Vilken härlig dag

Har sommaren redan kommit? Det verkar så, och vi har inte ens kommit till Maj månad.
Solen har i alla fall strålat och vi har tillbringat all tid ute idag. Verkligen all tid.
Klev utanför dörren vid halv 10 i morse och kom in vid 19.30. Härlig dag.

Micke har bytt däcken på bilen. Och väl hemma från detta kastade han sig upp på taket för att fixa några trasiga pannor. Jag har kört lite skräp och på tipen var det värsta ruschen. Köade först en stund men gav upp och for till Biltema för att inhandla vattenslang. Stannade till på OK och fyllde på gasol till grillen. Gjorde sen ett nytt försök på tippen då det slog mig att jag inte kunde åka runt med hela bilen full av sopor ända till Måndag kväll. Kön hade blivit lite kortare och vi blev av med skiten.
När vi åkte därifrån strax före stängning ringlade sig kön fortfarande lång.
Folk har verkligen tinat fram ur snön och så även allt skräp.

Gottfrid har cyklat, åkt traktor, grävt, tvättat bil och kört sopor på sin lilla traktor. Han är en riktig liten arbetare.
Agnes har varit duktig hon också och hjälpt till med både biltvätt och sopkörning.

En go dag med andra ord.

Avslutade med en tur till grannarna och de små grabbarna fann varandra direkt. De har samma stora intresse.....Bilar!