Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Hopplöst fall doktorn grät

Publicerad 2015-02-27 22:47:27 i Allmänt,

Ja ungefär så. 
Efter en fem dagars kortisonkur, prover som är normala, lungröntgen som är normal och ändå fortsatta besvär med andningen börjar jag fundera. Det kanske helt enkelt är inbillning, pjosk, psykiskt...... Ja sjuk är jag ju inte på papperet. 

Försöker en ny astmabehandling. Troligen har astman gått bananas efter kikhostan. Montelukast sätter vi vårt hopp till. Denna medicin gav Gottfrid fruktansvärda mardrömmar och hallucinationer. Har förberett familjen och de står redo för att jaga undan "gubbarna" alternativt låsa in mig på psyket. 

För övrigt lullar vi på härhemma. Fick skänka min VM biljett till Julias kompis. De tog Gottfrid med sig på en heldag och fick se Johan Olsson ta guld och sen skulle pojken promt se backhoppningen. De var kvar ända till medaljerna skulle delas ut på kvällen och då hade Julia också varit hem och hämtat mig så jag fick uppleva lite VM stämning i alla fall. 

Han somnade på väg till bilen efter en fullspäckad dag. 

Morgonen efter drog han med Agnes till mormor och morfar med bussen. 
Kom hem idag men hade nog gärna stannat längre för hemma var han mest arg på sina föräldrar. 
Det är tur han har sina systrar som med glädje tar med honom på allt möjligt. Han älskar dom och älskar att få vara med dom. 
Stolt och glad långt in i hjärteroten blir man som mamma. 

Lycklig pojke

Publicerad 2015-02-23 11:57:22 i Allmänt,

Och lika lycklig storasyster tror jag. Igår bar det av till plättbacken för premiär på slalomskidor för lillebror. Julia har fixat utrustningen på annons. 100 spänn för skidor och pjäxor. Hjälm hittade vi i Garaget och glasögon har han fått efter Linus. 
Jag är mäkta imponerad. Efter en timme hade han lärt sig stå på skidorna, bromsa, åka lift med julia och ta sig utför. Efter två timmar fixar han att åka liften själv hela backen upp, och åker hur fint som helst hela backen ner utan hjälp. 


Haft besök av farmor och Gottfrid har längtat och längtat. Fick spelet han önskade och sen blev det mello på Lördag kväll. 

Jag börjar själv helt tappa hoppet att bli frisk. Jag vet, nu gnäller jag igen. Har blivit mindre tät, visst, men rosslar som ett ånglok istället. Tänkte kurera mig idag, prova en liten promenad för att checka orken. 
Rosslade lika imorse. Tog ändå med Agnes ut på en kort promenad i sakta mak. Gick ganska bra. Kom in och det bubblade till så jag var tvungen att hosta. Då plötsligt var det som en mindre explosion på höger sida bröstkorgen. Jävlar...rent ut sagt, har fruktansvärt ont, plågsamt att hosta och att djupandas tar emot. 
Verkar inte bli nåt jobb imorgon som det känns. Och VM på onsdag .....ja vi får se vad som sker. Hade ju varit himla kul att känna av pulsen på VM och söta Julia som såg till att jag vann biljetter. Hoppas hoppas jag kan gå!! 

Just nu ligger jag raklång och väntar på att Ipren ska ha effekt. Försöker låta bli att röra mig! 

Förbannade skit! 

I Lördags tävlade Linus i Mora. SM kval 1. Sjuk och eländig som han var lyckades han vinna första heatet, blev 4 i det andra och kvalade in på plats fem inför nästa kval. 
Imponerande och så roligt för en kille som tränar hårt och målmedvetet året runt. Som oturligt nog blir sjuk till första kvaltävlingen men som med den äran verkligen krigar sig till topp fem inför nästa omgång. Det är värt en bragdmedalj kan jag tycka. 
Vi hejade på Linus och Team cykel och motor Säter från hemmaplan. 


Lite reklam

Publicerad 2015-02-20 12:31:57 i Allmänt,

Passar på att göra lite reklam. 
Skotercross. Det har bitit mig och vi har vår egen åkare i familjen. Han har en egen hemsida på Facebook där man kan följa bästa Limpan. Gör't vetja, och åk och kolla in tävlingen på Lördag. Jag lovar att du blir positivt överraskad. Det är spännande och skitkul. 
Själv har jag utlyst träningsförbud på mig själv. Minst en månad. Promenad kan vara ok men Friskis är big No No! 
Nu ska fokus ligga på att bli frisk. Jag tänker vara hemma tills jag är frisk nu. Är trött på det här. Vaknade eller jag har väl egentligen knappt sovit. Klev upp med ont i kroppen, svettningar, huvudvärk och lätt yrsel. Luftvägarna var som förtjockat sandpapper. 
Efter en kopp kaffe, 5 tabletter kortison, 4 doser kortisonspray, två doser Buventhol, en Ipren och två Alvedon samt ett par timmar i soffan känns det som att jag kan komma upp på benen skapligt. 

Men idag är det Fredag, alltid nåt. 

VM silver

Publicerad 2015-02-19 22:14:56 i Allmänt,

Ja idag körde Stina från Malung hem ett silver i VM:s första dag. Himla spännande var det och det är det ena positiva med kravvlet, att man kan titta på VM. 

För övrigt har jag varit till sjukan på kvällningen. Inhalation och kortison ska förhoppningsvis ta kål på skiten. 

Ja det var väl min torsdag det. Inte hänt så mycket och nu laddar jag för natten och ber en bön att jag får sova nån timme. 

Kan även säga att jag gärna skulle åka till Amsberg och hämta hit bacillerna som drabbat Linus. Han har tävling i helgen och ligger däckad i feber. Tänkte jag kunde ta hand om det när jag ändå ligger här så kunde han få förbereda för tävling istället  ! 

Göre er icke besväret

Publicerad 2015-02-18 21:20:40 i Allmänt,

Nej. Ring inte KVC och rådgör om er hosta som pågått ett par dagar. Även om den gör er sömnlös, även om det är besvärligt. Visst vid tecken på lunginflammation kan det gå för sig. För övrigt, räkna inte med mina empatier! 
Jag har inget till övers för det, så gör er inget besvär. Drick vatten, slemlösande och fortsätt hosta! Själv har jag gjort så i 10 veckor och precis när jag började få lite hopp om att det var över......ja då tog den nya friska tag och drog med sig astman som en extra bonus. 

Så, tillbaka på ruta ett, där vi var för 10 veckor sedan med tungandning, rossel, pip och en djävulsk hosta. 
Tackar ödmjukast för att jag inte kiknar i alla fall. Alltid nåt! 

Vill verkligen inte sjukskriva mig, hela kroppen protesterar och vill å en sidan vara igång och jobba. Men å andra sidan vill den bädda ner sig och dra nåt över sig! Dagen på jobbet har varit rätt jobbig faktiskt, kanske måste erkänna mig besegrad! 
Jag undrar bara

Publicerad 2015-02-17 21:05:22 i Allmänt,

Sociala medier i all ära ... Men...
Att leva ut sin kärlek, hundra hjärtan om dagen och gulligull på Facebook hela tiden, det får mig att undra. Vad är det som ska bevisas? Och för vem ska det bevisas. 
Jag tycker det är jättekul att människor är lyckliga och är man nyförälskad blir man ju lätt sinnesslö. Visst man kan vilja visa hela världen sin kärlek men ibland blir det nästan pinsamt och känns som en demonstration. Som att det måste ut på medier för att visa att "vi är lyckliga, vi har det bra och allt är röda rosor och rosa moln" som att man även övertygar sig själv. 

Jag gör det också ibland för att visa hela världen min uppskattning för mina fina barn och familj, men jag lever inte ut hela mitt kärleksliv på fejjan flera gånger om dagen. Och långa kärleksförklaringar spar jag och framför personligen. Det känns nästan oäkta att det är så himla rosa skimrande och underbart hela tiden. I vissa fall vet man ju att det absolut inte är så! 
Och jag kan försäkra att jag INTE är avundsjuk! 

Nåt annat som får mig att undra är att några är åt andra hållet. De bara måste berätta om alla sina problem och alla sina bekymmer, sjukdomar och krämpor. Det är bara elände och krämpor och missnöje över det ena och det andra. Hur mår dessa människor egentligen? Bekräftelsebehov, blir de inte sedda eller lyssnade på i sitt vardagsliv?

Jag kan också häva ur mig ibland när det rinner över, men inte i den utsträckningen som en del. 

Och mat, all denna mat som fotas och ältas. Frukost lunch och middag, allt ska dokumenteras. Tycker det är kul med nya matidéer och recept men är inte ett dugg intresserad av inlägg som " nu frukost, fil och flingor" och en bild på en filtallrik!! 

Jag vet att jag kastar sten i glashus och kanske inte är mycket bättre än det jag nyss skrivit. Men då får jag ju tänka till kring mig själv och mitt liv på sociala medier. 

Tror våra ungdomar kan bli stressade över sociala medier också . Det är inga nådiga krav om man ska leva upp till vad som delges.
Man ska träna i nya tuffa träningskläder, resa jorden runt, jobba, fixa hår, naglar och ögonfransar, äta hälsosamt, vara himlastormande lycklig, helst kär, ha nya möbler genomtänkt inredning, många nära vänner, ränna på krogen, leva livet, utbilda sig till nåt bra, vara med på alla möjliga aktiviteter, resa igen.....etc

Vad är det för fel på att skaffa en liten lägenhet, leva det liv man vill även om det är att jobba på ett vanligt jobb, vara ledsen ibland, leva själv ett tag, vara glad ibland, landa i livet och tänka efter vad man vill istället för att rusa genom det och göra saker som man tror förväntas av en. 

Självklart finns många fördelar med sociala medier. Man kan enkelt hålla kontakten och hitta gamla bekanta, nå fram med viktiga budskap, marknadsföra olika saker, information når många och man kan följa vänner och bekanta i livet och genom bilder och aktiviteter, det är fantastiskt bra och roligt. Och jag använder både fejjan och instagram flitigt så det är absolut ingen bojkott bara en fundering över vissa saker. 

Idag har Julia skrivit kontrakt på sin första lägenhet. Stort grattis Agnes har vi skrivit in på körskolan 

vad hände liksom?? Vart tog åren vägen??

Då kör vi igen

Publicerad 2015-02-16 21:19:33 i Allmänt,

Japp, ny förkylning, mer hosta.
Ni anar inte vad less jag är. Skitvinter. 
Har fortfarande inte alls kunnat motionera utan att nästan få upp lungorna. Styrketräning, två pass sedan mitten av December, det är allt. 

Jag blir frustrerad, less och grinig och min familj har det nog inte så roligt jämt. 

Jag är bortskämd helt enkelt. Bortskämd och gnällig. En riktig gnällspik. 
Bortskämd med att ha en kropp som fungerar, som är stark och tacksam att träna. Som blir glad av att bli använd och som vill röra på sig. Lungor och luftvägar har protesterat förr men jag har lyckats få dom på bättre tankar, fått även dom att fungera. Tills nu. 

Sprang milen i somras sen blev jag sjuk lagom till tjejmilen och sen kom löpningen inte igång igen. Nu har jag svårt att förstå att jag någonsin kommer ut i löpspåret igen. 

Nej nu får det vara slut med kravvel. 


Får, träning och solsken

Publicerad 2015-02-15 20:38:05 i Allmänt,

Ja så kan man sammanfatta denna Söndag. 

Sovit som en kratta som vanligt. Förstår inte, men jag somnar gott och vaknar mitt i natten, mellan 02-04 och sen sover jag väldigt ytligt och oroligt. 

Imorse strax efter 7 ringde Julia. Hon hade klämt fingret i kassaskåpsdörren på jobbet och hade skapligt ont. Fingret är sig inte riktigt likt längre. Så här såg det ut mitt på dagen


Nu är det större och mer blått! 

Hon tragglade igenom arbetsdagen och mötte upp Micke. Gottfrid och det här galna fåret 

Fåret Shaun filmen stod på programmet för dom. Själv for jag och veckohandlar på Maxi. Hade lite tid för mig själv och den tillbringades ihop med dammsugaren och vips så var biobesökarna hemma igen. 

I förmiddags var jag och Agnes till gymmet. Det blev ett segt pass med en seg kropp. Jag får inte fart på den riktigt. Och när jag ska kunna återuppta konditionsträningen det förstår jag inte. 
Hostat i 8 veckor och Gottfrid i 10 veckor. Han kräks fortfarande ibland. Segt skit den här kikhostan. 

Nu har vi ätit Söndagssoppa och jag har dött i soffan i väntan på sängdags. 

Jag är såld

Publicerad 2015-02-14 22:24:39 i Allmänt,

Ja, jag är helt såld på skoter och skotercross.  Vilken rafflande sport, spänning på högsta nivå tills sista kurvan är tagen och sista hoppet hoppat. De som såg oss idag i skogsdungen i Svartnäs måste ha haft roligt. Agnes skrek, jag skrek och vi sprang mellan de båda sidorna av dungen som två skenande duracellkaniner. Åtminstone under C finalen och också under B finalen. 

Vår Linus, ja han räknas också som en av våra ungar, han körde skiten ur eliten skulle man kunna säga. Bland storfräsare med trimmade skotrar kom han på en fin fin 13:e plats av 48 åkare med sin otrimmade skoter. Det är beundransvärt och riktigt riktigt bra. 
Jag är en stolt svärmor idag! 
Agnes övningskörde oss dit imorseGottfrid hittade sig en skoter och förklarade att "först ska jag ha en Polaris, sen ska Linus köpa mig en Skidoo" Och sen behöver morfar vinna en slant på Bingolotto. Haha.....

Och vi har haft en härlig dag och en mycket snäll och duktig pojke. Idag var han värd sitt Lördagsgodis. Inte ett enda gnäll trots en del väntan. Dock tog energin slut och godiset blev aldrig uppätet. 

Finaste Agneta i sin nya fina SnowGear dress
Tupplur på hemvägen....


Och koma under mello....

Mitt tredje hjärta hon har jobbat hela långa dagen Det fjärde, ja han är också såld på skoter


Och lätt vindögd......hehe

Många hjärtan har vi berikats med 

Nu är det godnatt för denna tant. Hoppas ni haft en fin hjärtedag för det har jag ❤️

100 knyck

Publicerad 2015-02-12 21:26:13 i Allmänt,

Ja så känns det som att livet rusar. 

Veckan har bara försvunnit och mycket händer just nu. Vi har tittat på lägenheter med Julia. Hon ska lämna boet om ett par månader och det är väldigt blandade känslor även för mamman. Det är den naturliga utvecklingen, sunt och alldelest i sin ordning. Men visst är det en tagg i hjärtat. Min förstfödda prinsessa ska stå på egna ben, hon har plötsligt blivit 20 år och bara det är otroligt eftersom jag inte är äldre än 25!! 
Det stora vemodet rullar in och Gottfrid han begriper inte alls vad det ska vara bra för. 

Det blir bra och kommer att bli ett steg i rätt riktning för henne. Att få sköta sig själv, jobba och för en gångs skull ha fritid. Hon har fått en jättemysig lägenhet precis vid kupolen, byggd 2013 och riktigt fräsch. Kostar lite men jag tror det är värt det. 
Så här bor hon nu. 


Jaha, mer då, vad har veckan innehållit? 
Mycket energi har gått åt till att bearbeta flytttankar. Sen skulle vi skrivit in lilla Agnes på körskolan också men det hanns inte med. 
Idag har hon varit till Falun och hämtat sina kläder till VM. Hon ska vara volontär, fotograf nämligen. Så här snygg ska hon vara. 


Idag var det full fart hem från fritids, eller Full fart var väl att ta i. Efter 40 minuters promenad var vi hemma från skolan. Gottfrid skulle på knuten, fritidsgården, på minidosco och fick slänga i sig lite makaroner och korv innan det var dags. Under tiden makaronerna kokade kollade jag min mail och hittade en påminnelse om klipptid.....idag kl 17!!! När jag såg mailet var klockan 16. 
Herregud trodde det var först nästa vecka!! Demensvarning!!

Eld i baken med andra ord och hann precis. Nu är det koma i soffan efter att ha städat huset. Det är ju Torsdag ! 
Osannolik träningsvärk

Publicerad 2015-02-10 20:41:21 i Allmänt,

Hur ont kan det göra egentligen, träningsvärk. Herregud, jag är i princip orörlig!! 
Jag har höjt arbetsbordet på jobbet så jag kan stå vid datorn, sätter jag mig kommer jag inte upp igen.
Jag kan inte räta på kroppen då det känns som jag ska gå av på mitten, trappor är rent plågsamt.....
Gammal kärring som tränar efter två månaders uppehåll, ja jag säger då det! 

Varit på Apoteket och shoppat loss idag. Men 1500 kronors rabatt tackar vi välfärdssverige för. Fick ändå punga ut med tusenlappen. Astma is the shit ...


Håller tummarna för Julias räkning. Återkommer om det 😊

Äntligen

Publicerad 2015-02-08 21:54:47 i Allmänt,

Ja, idag var det dags att testa kroppen. Efter 2 månaders frivillig villa var det dags att ruska igång andra delar av kroppen än den som engagerar hostreflexen.
Nej, jag är inte hostfri och jag tänker inte äventyra hälsan. Men lite styrketräning i lugnt tempo, det borde kroppen klara. 

Lite benträning, lite armträning, lite magträning ..... Jo det funkade riktigt bra. Ryggen däremot, den protesterade och då fick den vara ifred. Har fortfarande ont i bröstryggen och tror att den delen mår bäst av att få vila sig någon vecka till. Den jobbar en del ändå. 

Stretching och sen 20 minuters powerwalk på bandet medan jag väntade på Micke.Det gick bra, inte mycket hosta. Utomhus funkar det inte alls. Storknade nästan i pulkabacken igår. 

Skönt seg i kroppen nu, redan träningsvärk i benen. Sara på jobbet har lovat att spjäla upp mig mot droppstången imorgon och köra runt mig på den om jag har svårt med rörligheten. 

Vi fick en barnfri söndag då Snälla Jultan tog med lillebror till runn för skridskoåkning, korvgrillning och fika. 

Han åkte fem kilometer och undrade förvånat om de bara skulle åka ett varv.... Han somnade gott ikväll kan jag lova. 

Nästa helg, på Söndag om vädret tillåter tänkte jag prova långfärdsskridskor. Vi tänkte göra det igår men då var banan avstängd för tävling. 

Veckohandling och lägenhetskoll Blev eftermiddagens aktiviteter. Julia har kollat lägenhet. Även om jag vet att det snart är dags då hon är 20 år, så är det vemod i mammahjärtat. 
Fin lägenhet, liten nybyggd etta med sovalkov. 
Det hänger lite på hur mycket hon får jobba efter skolan har slutat då hyran var lite hög. Vi får se, hon har lite att fundera på. 

Nu är det godnatt från Pastorsgatan 😴😴😴

Lördag i moll

Publicerad 2015-02-07 18:07:07 i Allmänt,

Nej, vi fick inga verktyg!! 
Det gick bra....eller vad man ska säga. 

Idag gick det inte lika bra. Började bra med solsken och korvgrillning i rommes pulkabacke. Efter ett tag var inget bra. Det var jobbigt att gå, fel på vantarna, pappan hörde inte och precis allt var fel. Då han låtit som ett signalhorn ett tag och övriga barn och föräldrar börjar fundera vad som hänt packade vi ihop och åkte hem. Fick dock vänta på signalhornet som fortfarande var parkerad mitt i backen. 
Han kom så småningom och efter ett pärlband av fula ord och diverse tilltag beslutades att lördagsgodiset får stryka på foten! 

Det slog honom precis att jag hållit mitt löfte och som på beställning gick signalhornet igång. Dock gick det snabbare att få slut på oljudet denna gång. 

Popcorn är utlovat till Mello och vi hoppas på en fröjdefull kväll. 
Friluftsdag

Publicerad 2015-02-01 22:44:10 i Allmänt,

Det har vi haft idag, i Amsberg. 
Vid 13 for vi ut dit. Tillsammans med Familjen Eriksson åkte vi på skoter och fyrhjuling till en grillstuga i närheten. Medan Nisse och Carina eldade för grillning, gjorde jag premiär på skoter. Aldrig kört själv innan, men roligt var det och när jag tyckte jag körde fort så blåste lilla Agnes förbi mig över sjön så snön yrde. 

Gottfrid åkte med sin favorit, och det var inte jag utan Linus, och var nog just då världens lyckligaste pojke. Som han väntat på denna dag. Fick åka på räcern och fick till och med köra ett par hopp. 

Korvgrillning, bobåkning bakom skotern,  en fin skoter tur genom skogen och som avslutning fika hos Erikssons. En fantastiskt rolig och mysig Söndagseftermiddag som jag gärna gör om. 


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela