Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Vilken härlig dag......

Publicerad 2011-02-28 21:42:36 i Allmänt,

.....tralalala, tralala!

Men den började inte så bra. Har blivit av med min migrän men har världens magkatarr istället. Knaprat Omeprazol och Rennie och nu känns det lite bättre.
Tog mig i kragen och for ner till stan för att fotas också. Blä! Inte nog med att det är 20 år sedan jag fick mitt körkort, det syntes verkligen på kortet också att åren förflutit. Hemska, hemska, kamera. Jag väljer att skylla på den fastän sanningen är, deprimerande nog, nåt helt annat.
Hur kan man bli att se ut som en vindögd bulldog på bild. Nog tycker jag att jag ser liiiiite bättre ut än så men förmodligen inte. Stackars min familj!!

Ja, ja, nog om det. Jag har vackra barn i alla fall och det är väl det som räknas.

Jag tog med Agnes och Gottfrid till Plättbacken och när vi precis kom dit så sprack molnen och fram kom solen. Vilken härlig dag vi hade. Agnes gnetade på med brädan och blev riktigt duktig.

Gottfrid knatade med sina små ben upp och ner i backen. Han hade knappt tid med fika.
Vi grillade korv och drack varm choklad. Verkligen en härlig sportlovsdag.

Väl hemma fick vi besök av två, blå smurfar. Det var trevligt och förgyllde vår annars lite tråkiga eftermiddag.

Nu har jag tittat på, och förfasats över familjen annorlunda. Hur i hela fridens namn kan man komma på tanken att ta med 10 små barn och dra till Cypern. Denna 10-barns mamma faschinerar mig. Hon har ett lugn som får min vardag att verka pinsamt lindrig.

Söndag

Publicerad 2011-02-27 09:26:16 i Allmänt,

Gottfrids sjukdom blev inte allvarlig alls. Han sov i nästan 4 timmar på Fredag fm och sen var han frisk i stort sett. Hade lite huvudvärk på em men igår var det full fart´igen.

Tittade in på jobbet i Fredags em och rensade mitt skåp, min väska och mina lådor. Där väntade chefen och arbetkamraterna med en jättefin orchidé.

Tusen tack alla, det värmer!

Kommer att sakna mycket därifrån men det känns ändå som ett rätt val att gå tillbaka.
Jag ska försöka gå upp lite i arbetstid också. Eller försöka och försöka, jag ska jobba 85 % istället för 75%. Det ger lite extra tillskott i kassan vilket är välbehövligt inför sommar och semester osv.
Återstår att se hur det funkar.

Jag har tagit en semesterdag imorgon då barnen har sportlov. Tänkte kanske åka en sväng till plättbacken. Agnes ska prova sin snowbord och Gottfrid älskar att åka bob.

Jag har precis återhämtat mig från maratonmigrän. Det var längesedan nu men i helgen var den väldigt ihållande. Jag har nån konstig migrän som sätter sig på ena sidan och gnager. Jag blir inte nödvändigtvis sängliggande men nästintill. Jag ser konstigt och mår allmänt pissigt. Migränmedicinen gör mig lätt drogad och det krävdes två doser för att kurera kärringen.

Nu är det dags att ta tag i söket härhemma. Frukosten avklarad, bara smulet kvar!2

Hemsjukvård-bokstavligt talat

Publicerad 2011-02-25 09:43:45 i Allmänt,

Jahapp!! Sista dagen i hemsjukvården blev just det....Hemsjukvård.
Är hemma med en krassilg pojke. Han hade feber inatt, värmde som ett litet element i sängen. Är dålig i magen och säger att han har huvudvärk. Hmmm, vi får se hur det utvecklar sig men det finns ju lite på menyn att välja bland:
Vattkoppor, Magsjuka och förkylningar går runtomkring och på dagis.


Nu sover han i alla fall och jag har gjort detsamma på soffan en stund.

Jag längtar efter våren. Bilden som är på headern känns väldigt vintrig. Ändå är det mindre snö där än det är nu ute. Usch, rätt trött på det nu.
Nej in med lite tulpaner så man kan känna lite vårkänsla. Jag älskar tulpaner i olika färger, man blir glad av tulpaner.
Min vän i Piteå älskar också tulpaner och hon fyller år idag. Disträ som jag kan vara så har jag inte hunnit skicka blommor till henne men bjuder på en bukett här.
Grattis, Grattis.Lönen är in på kontot idag och hälsar på. Då suger det i shoppingtarmen och jag skulle gärna vilja traska in i någon trevlig inredningsbutik och shoppa loss. Tex Annas Hem i hantverksbyn som jag blivit rekomenderad.

Ska nog ta och göra ett besök där och lämna plånboken i bilen för den här månaden måste jag faktiskt ta och köpa mig nåt nytt till garderoben. Den gapar tomt och snart får jag gå med rumpan bar kan jag meddela. Men jag har inget intresse av klädinköp. Tycker det är astråkigt, hittar aldrig nåt, allt känns dyrt och att kliva in i en provhytt är som att möta en alien. Blä, blä, blä. Nä tacka vet jag barnavdelningen, och inredningsbutiker.
Jag hamnar oftast där eller så behöver tjejerna nåt nytt då prioriterar jag det. Men, nu ska det visst vara min tur.

Alla föds vi lika nakna, utan ett stygn på vår kropp....

Publicerad 2011-02-22 21:51:28 i Allmänt,

Sjunger på sista versen och har bara två dagar kvar på VIH-teamet. En kväll och en dagtur kvar och det känns faktiskt vemodigt. Jag kommer att sakna många av våra farbröder och tantiluttor som vi åker hem till. För det mesta blir dom jätteglada när vi kommer och idag gjorde vi en söt tant överlycklig bara genom att tacka ja till en chokladbit. Ja, nu är det ju inte så att huvudarbetsuppgiften varit att gå hem till tanterna och äta praliner, vi utövar ju också sjukvård i hemmen.

Mycket kommer jag att bära med mig i den berömda ryggsäcken. Inte minst vad gäller vård i livets slutskede. Jag har fått uppleva så mycket värme och fina känslor som jag tror kommer att göra mig till en bättre och mer ödmjuk människa och sjuksköterska.
Det finns så många fantastiska människor därute och en del av dom kommer jag nog aldrig att glömma. Vissa saker berör mer än andra. Vad sjunger hon Alfvengren..."det finns ögon man aldrig glömmer....".

Kort sagt, mina senste 6 månader har varit en nyttig erfarenhet på många plan och har gjort mig gott. Jag kommer att sakna jobbet och, människorna och många kollegor. Det har varit särskilt roligt att jobba med min Vän Eva, kommer att sakna det. Det känns som ett rätt val ändå att sluta då jag saknat variationen och mottagningsarbetet.

På Tisdag är jag tillbaka till gammeljobbet och det blir bra det.

Från det ena till det andra....

Markiserna är nu helt färdigmonterade då elektrikern var här igår och kopplade in motorn till terassmarkisen. Jag längtar efter en färdig veranda där nu och lite sommar och sol.

Vi har även tagit ett beslut ang trädgården. Vi struntar i rullgräs och försöker odla gräsmatta med gräsfrön. Det är en ekonomisk fråga och det skiljer en hel del i pris. Så snart det går så ska marken beredas för gräsmatta. Vi ska ordna en plats för ved så att vi kan förvara lite större mängder inför nästa vinter och bereda lite plats för husvagnen också. Den har fått vila i ett par år nu men i sommar ska den få lufta sig lite.
Det blir en efterlängtad tripp till Åhus på skånes östkust för lite beachhandboll. Vi funderar på att ta en tur till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld och planerar att besöka farfar i skåne också.
Vi får se vad det blir till slut men lite semester ska vi ha i alla fall.

Nu ska jag krypa i kojjan. Imorgon är vi lediga jag och Gottfrid. Då blir det mysmorgon, det är det bästa han vet.

Morr!!

Publicerad 2011-02-13 09:31:15 i Allmänt,

Har ledig helg, vilket jag ju kommer att ha alla helger fortsättningsvis. Fasen vad skönt. Micke jobbar den här helgen men nästa helg är vi äntligen lediga båda två.
Helgen började inte särskilt bra.
Vaknade på fel sida i Fredags av någon anledning, vet inte varför faktiskt men det händer ibland.
Humöret blev inte bättre när jag fick skotta en halvtimme för att ta mig ut till bilen och sätta i motorvärmaren och till brevlådan för att hämta tidningen. Bilen såg för övrigt ut som en snökulle med en liten röd rand på mitten.

Agnes gjorde sitt bästa för att underlätta men satte sig i bilen då mamsen fräste åt henne att man väl inte kunde ha tunna Converse i värsta snöstormen!!!
Gottfrid ramlade i snömassorna, tappade snutten som blev blöt och från den lilla munnen kom ett skri som med lite tur kunde ha smält bort den värsta snön.
Sån tur hade jag inte och gossen fick (med mycken möda) ta plats i den rödrandiga snökullen!
Oplogat var det och det tog mig flera minuter att ta mig ut på stora vägen.

"Mamma är bäst" utbrast Gottfrid då jag efter idogt arbete tagit oss de 50 metrarna från vår uppfart till den plogade Stinsens väg.  

På jobbet började det om.
En översnöad skoda, ite skottat mellan bilarna och fastfrusna dörrar. Redan där blev strumporna blöta och fingrarna förfrusna.
Efter mycken möda fick jag väl till slut fart på "bilen"

Slirade väl iväg ut till första patienten. Gården var oplogad och jag tänkte att jag var smart om jag ställde mig vid postlådan för att inte köra fast.
Så långt allt väl!
När jag skulle därifrån backade jag ut bilen (bil och bil, en liten skoda kan väl knappast kallas bil!) på något som jag trodde var vägen. Allt var vitt så långt ögat kunde nå och tjoff....så satt jag och min vän skodan fast i  snödrivan snett bakom postlådan.
Mitt dåliga humör blev väl knappast bättre av detta och än värre blev det då jag upptäckte att ingen spade fanns i bilen. Trasslade mig ur bilen via passagerarsidan och ringde ett ilsket samtal till min stackars chef. Varför i hela hel**** finns inga spadar i bilarna???
Nu tror jag inte det hade hjälpt då jag satt ordentligt fast. Skottade med patientens snöskyffel men det hjälpte föga. Ringde min vän E som befann sig på andra sidan stan, mest för att berätta om mitt elände faktiskt. 
Jag är dock tacksam till att ingen hörde mig där i snödrivan. Så många svordomar var det längesedan mina stämband fått formulera. Jag förbannade min 3-åriga utbildning till sjuksköterska, vad var den vär när jag ändå fick stå i en snödriva i värsta snöstormen, i min vackra blå uniform och ilsket försöka skotta loss en biljä***!!
Tänkte då verkligen inte förnedra mig till att ringa bärgaren. Jag ringde nästa patient istället och talade om vart jag befann mig och att jag skulle komma så snart jag kommit loss. Efter en timme kom så till slut en sjuktransport vars förare hjälpte till att puffa på den lilla skitbilen så jag kunde rulla vidare. TACK!!! vad än du nu heter. 

Väl hos nästa patient var det även där helt oplogat, då var jag faktiskt helt likgiltig och tänkte att jag väl säkert skulle fastna där också men då fick det väl vara så!
Blöt och kall och Ilsken  kom jag till slut in på jobbet och så här i efterhand kan man ju skratta åt eländet.

Det blev Fredag kväll till slut och jag kunde krypa upp i soffan, tända en brasa, och ta ett glas vin för att timmen efter somna som en stock.

Lördagen bjöd på Handbollsmatch. Kul, och tjejerna vann med 36-9 eller nåt åt det hållet. Gottfrid roade sig med sin polare M och vi hittade dom i ett rum med vattenslangar. Gottfrid fattade att det inte var tillåtet så när vi kom på dom därinne försvann han som en avlöning och det enda som syntes var hans blöta små fotspår i kaklet i den långa korridoren.

Väl hemma fick vi värsta rycket. En hylla hade inhandlats på Fredag kväll och nu skulle det bli ordning och reda i gästrummet. Sagt och gjort, vi röjde, sorterade och möblerade och vips kunde man komma in både i gästrummet och i tvättstugan. Härligt.
Lägger upp bilder senare.

Nu ska jag njuta av min Söndag, måla lite hörnklossar, plocka med lite tvätt osv. Inget planerat och det känns hur skönt som helst. Inte förrän på tisdag ska jag ut med den lilla Skodan igen och då ber jag till högre makter att det INTE är snöstorm.

Magont!

Publicerad 2011-02-08 13:24:57 i Allmänt,

Idag fick jag hämta en liten gosse med magont från dagis. Nu ligger han här på soffan och är inte alltför piggelin. Han har dock ätit en rostad macka och säger att magen mår bättre men vi får väl se hur det utvecklar sig. Jullan har ju haft en släng av den fruktade magsjukan så man vet aldrig.
Soffan där han ligger har jag i alla fall plastat in med en svart sopsäck och handdukar, spypåse på kudden och hink bredvid på golvet så man skulle väl våga påstå att vi är beredda om nu magsäcken skulle behöva vändas ut och in på den lille mannen! Jag hoppas han slipper.

Jag har jobbat hela helgen, sista helgen nu! Skönt! Äntligen lite lediga helger tillsammans att se fram emot. En helg i månaden för gemensam ledighet känns för lite.

Det borras och skruvas i våra väggar just nu. Markismannen är här och monterar våra fönstermarkiser. Najs!

Nej nu ska jag återgå till den lille sjuklingen.

datahaveri

Publicerad 2011-02-02 22:05:32 i Allmänt,

Jobbat några dagar och törs knappt nämna här att jag nu är ledig två dagar (förlåt E, men jag kunde inte låta bli). Skönt! Kommer att sakna alla lediga vardagar när jag börjar på VC igen. Blir ju inget helgjjobb vilket innebär mer jobb i veckorna. Men en ledig dag i veckan ska jag ha i alla fall.

Tittar på fuskbyggarna och känner en enorm tacksamhet över att vi haft sån tur med vårt bygge. det är så himla mycket som kan gå fel och det finns så många bedrägliga människor som fullkomligt struntar i  vad de gör med andra människors pengar och liv.
Våra hantverkare och Fiskarhedenvillan har skött sig bra även om vi haft en del synpunkter, vore väl mer konstigt om vi inte haft synpunkter, det är ju ett stooort projekt och kostar en del pengar och då blir man lätt lite petig. Jag tycker dock överlag att servicen varit god och hantverkarna seriösa. Vi bor verkligen i vårt drömhus, det står stadigt och vad vi vet är det torrt och utan större skavanker.

Se upp därute för oseriösa människor.

För övrigt har vi drabbats av datahaveri och det är inte särskilt kul. datorn hittar inget operativsystem och vägrar starta uppbutiker istället för i databutiken. Supertråkig utgift! Tur barnen har datorer så att vi kan invänta att någon readator dyker upp, vägrar köpa en dyr dator då den ändå inte håller mer än nåt år.

nu är det kväller

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela