Ledig dag

HAr haft en ledig dag idag och tänka sig, Micke har också varit ledig. Det hör inte till vanligheterna kan jag säga. Men i alla fall har vi varit till stan och klippt håret på M och köpt en cykelhjälm till G. Varje gång jag kommer till Cykelcentrum blir jag sjukt sugen på en ny cykel. Vi skulle dessutom verkligen behöva en, eller helst två stycken. Micke åker runt på en damcykel modell äldre. Den har varit med x antal år och hunnit gå av på mitten en gång. Svetsades ihop och fungerar faktiskt oförskämt bra med tanke på dess ålder. 
Den cykel som jag brukar använda, med risk för livet, är en cykel som min mormor haft. Den är i grunden en mycket bra cykel, en Crescent, 5 växlar MEN utan fotbroms och handbroms som i princip är ur funktion. Nu har den även punktering. Den går lätt som sjutton när man vågar åka på den.

Ja, ja, cykelsäsongen är ju snart slut och Mickes cykel fungerar bra även på vintern. Inga växlar eller bromsar som hänger sig osv.
Men drömma kan man ju få göra i alla fall. Just nu är inte diverse inköp vårt prio. Det som prioriteras är en händelse som kommer att ske framåt senvintern. Även det en dröm som nu äntligen ser ut att bli av. Alla överblivna slantar stoppas in på det kontot och prylar etc få vackert vänta.

Nu var inte tanken att jag skulle diskutera cyklar, det var bara ett stickspår.

Vi städade idag och jag tog ett par bilder som motsvarar bilderna i förra inlägget men ett år senare:

Har även haft några projekt under sommaren. Bland annat så har jag målat det gamla linneskåpet som följt med mig under många år. Ville inte förstöra det fina skåpet och det kändes vågat att kladda på färg, men jag är nöjd med resultatet och det ska få hänga med i många många år till:Har ett par gamla mjölkkärnor som jag försökt fräscha till lite också. Den ena är inte klar än men den minsta fick tjäna som tidningskorg:Till sist en bild på Gottfrids röd/grå rum:

 

Ett år

Ja, ett år är det nu sedan vi flyttade in i huset. 25/9 förra året gick flyttlasset. Vi flyttade in i ett hus som var helt utan lister, dörrfoder, fönsterfoder och socklar. Kaminen hade inte monterats och allt var ett allmänt kaos.
Måndagen efter inflytt kom snickarna för att montera kaminen och skorsten. De satte även dit socklarna i köket och på garderoberna. Allt var ett enda stort virrvarr.Det är inte för att jag är stolt över röran som jag lägger upp dessa vackra bilder. Däremot är det himla roligt att se hur mycket vi faktiskt gjort sedan vi flyttat in. Det känns ju som att man inte gjort så mycket då allt tagit längre tid än vi trott( eller framförallt längre tid än vad Micke hade räknat med ). Man tänker inte på det när man trampar runt här dagligen och irriterar sig över ett par nivålister som inte kommit på plats. (Än en gång, mest Micke som retar sig på det).

"Trädgården" var ju inte heller så vacker:

Dessutom "fattas" det ett hus bredvid oss:Har ju nu faktiskt bildbevis på att nåt hänt:
Har inte så mycket bilder inifrån huset upptäckte jag. Får gå loss med kameran nån dag när det är nystädat.

Vi har i alla fall slängt ut de vinröda sofforna som hängt med sedan syrran var bebis och kaminen är väl använd:Höstdag

Idag har det varit en härlig höstdag. Det är den här årstiden jag tycker bäst om. Hög och klar luft, man kan andas. Solsken och vackra färger. Gärna varvat med en och annan ruskdag då man får kura inne med en kopp kaffe, en brasa och lite innepyssel.

Allt blir enklare på hösten, allt förutom klädseln.
Man kan släppa kraven lite, behöver inte jaga solen varje minut den visar sig och känna att, Nej man hann inte allt man ville den här sommaren heller.
Så är det alltid. Sommaren känns oändlig när vi närmar oss Maj. Vi har all tid i världen att umgås, grilla, plantera, påta, semestra, snickra, pyssla och dona. Men riktigt så är det inte. Dels är veckorna för få, de soliga dagarna för få och dessutom är plånboken oftast för liten för att hänge sig åt allt man vill.

Började dagen med en promenad. Agnes följde med och promenerade. Gottfrid åkte på sin Motorcykel. Med tanke på pojkens små ben så var rundan verkligt lång. Dessutom inträffade en liten olycka. I hög fart störtade han i marken och flög över styret. Hjälmen gjorde nytta och ögat klarade sig precis. Han fick styret i magen också och tappade luften. Men, som den lilla tuffing han är skakade han snabbt av sig blessyrerna efter lite tröst hos mor. Sparkade sedan vidare runt hela sportfältet.Hemma blev det välförtjänt vila och så småningom lunch. Pannkaka med hjortronsylt och grädde. Det är ju så fantastiskt gott med hjortronsylt, himmelskt rentav.

Efter en tupplur för både mor och son så for vi iväg till blomsterlandet och inhandlade 3 bollkryss. Vidare iväg till godisaffärre för lördagsgodis.
en åkte mina utblommade pelargoner i soptunnan och ersattes av bollkryss. Ganska skönt faktist. Ja har slutat vattna mina pelargoner för länge sen. Jag tröttnar på slutet av sommaren.

Eftersom krukorna var den enda växtlighet jag införskaffat till trädgården så har ja härmed höststädat densamma.Nu ska jag gå ut och tända lyktorna och plocka ihop efter den 4-årige tromben.