Grattis älskade Julia

Idag är det Julias 16 åriga födelsedag. Tänk vad åren går. Minns ju i stort sett varje minut av den här dagen för 16 år sedan, då hon kom det lilla pyret. Nu är hon lite större och en av mina prinsessor. Så fin, så snäll och ordningssam. Ja, väluppfostrad helt enkelt, hehe. Temperamentet har hon ärvt efter sin Morbror och sin styvpappa, haha. Jag är menlöst lugn som en tallrik filbunke så det kan inte vara på annat vis....eller?

 

Är för övrigt ledig idag. Ska ta och ta med sonen på en cykeltur för att inhandla tårtan här borta på konditoriet.
Det är ju helt strålande att bo här där vi bor. Vi har 15 minuters cykeltur till kupolen och centrum, vi har 5 minuters promenad vårt lilla centrum här i kvarnsveden och där finns allt. Frisör, bankomat, affär, resturang, kondis, skoaffär, glasögonbutik, cykelaffär, bensinmack mm. Ja, det kan inte bli mer perfekt. Dessutom har vi 5 minuters promenad till Mellsta.
Trivs som fisken.

Budapesttårta stod på önskelistan.

Jag mår lite bättre idag. Är så trött på förkylningarna som verkar avlösa varandra. Känner mig aldrig riktigt pigg. Senaste dagarna har jag haft värk i bihålor, hjärnan full i snor och allmänt dåsig. Pepprat i mig Rinexin, Nasonex och Alvedon och mår som sagt var bättre.

Vi gjorde ett ryck i tvättstugan i helgen i alla fall. Nu är det svängrum därinne då alla sopor kommit iväg till sorteringen. Man skulle behöva ett helt rum bara för sopsortering. Irriterande att man aldrig riktigt har plats för alla burkar, glas, tidningar, batterier, glödlampor osv, osv. Tänkte försöka komma iväg och inhandla lite krokar och hängare så att man lättare kan ta hand om tvätten samt använda tvättstugan som grovingång. Det blir allt lerigare ute och det skulle vara skönt att slippa ha all lera direkt in i vardagsrummet.

Behöver komma iväg till optikern och beställa mina glasögon också. Drar på det då jag haft svårt att bestämma mig samt att det kostar en slant. Men idag ska jag ta mig i kragen, måste ju se!

Nu ska jag ta hand om frukostsmulorna och se till att vi kommer ut i solen jag och loppan.

Royalties och Torsdagsstädning, dessutom serieseger....

Idag har det varit kunglig yra på jobbet. Kronprinsessan Victoria och hennes prins besökte Gemensamma krafter som ligger i huset bredvid mitt jobb.
Herregud vilken apparat säger jag. Säpo och avspärrningar  osv.
Jag är ett stort fan av Prins Daniel som ju har släppt hela sitt eget liv för sin prinsessas skull. Hon vet ju inget annat men han har ju fötterna i två världar och det kan inte vara lätt att anpassa sig till det kungliga livet. Men, kärlekens vägar är outgrundliga. Jag tycker han är rätt fantastisk och hon får det bästa av två världar. Kärleken till sin prins, ett avslappnat liv i ockelbo och sitt "normala" liv som prinsessa.

Jag hann aldrig se dom, var upptagen med benlindning just då. Däremot hängde tydligen hela DLM som apor i de små fönstren för att få en skymt.
Jag får nöja mig med att titta på min prins
Eller förresten, jag har ju två:
 
Undrar vem som tycker det här spelet är roligast.

Idag är det Torsdag och då städas huset. Det är så himla skönt när det är klart och fasen vad det blir skitigt på en vecka, trots att vi ju faktist dammsuger en del däremellan.
Det börjar bli dags att städa undan röran i tvättstugan och organisera upp den lite så att vi kan använda den som grovingång. Det dras in en hel del skit nu och med vardagsrummet i direkt anslutning till hallen är det små stenar ända in till soffan.

Nej, nu ska jag vänta in Agnes som varit till Hallstahammar på handbollsmatch. Tjejerna är otroliga och har nu gått obesegrade genom hela Mellansvenska serien och hela U3 serien. Det betyder 2 seriesegrar och dessutom tog de sig till steg 4 i ungdoms SM. Jag är stolt mamma till en av brudarna:

Klicka på länken så får ni se deras uppvärmning

http://www.youtube.com/watch?v=TmgAIq4LvOY

 

Så var vi mitt i veckan!

Så här ser det ut nu på Pastorsgatan/Kumminstigen:

En tomt är fortfarande obebyggd. Det är den precis bakom vårt hus.

Solen och blåsten har tagit hårt på snön senaste dagarna och till Gottfrids stora förtjusning börjar leran visa sig alltmer.
En annan sak han väntar på är att vägarna ska bli farbara för den lilla cykeln. Han tog en premiärtur igår:

Det slutade med en liten blöt vurpa men lycklig var han trots plask.

Så sakteliga börjar vi arbeta oss uppåt till ytan igen och mina favoritmånader börjar närma sig. Jag är en vårmänniska och när det börjar bli April/Maj kan jag återvända från de döda och börja hoppas på att den här vintrigt slaskiga sörjan faktiskt har en ände.Till sist en bild på monstret som trillat ur sängen men inte orkat klättra upp igen