Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Grattis älskade Julia

Publicerad 2011-03-30 07:48:09 i Allmänt,

Idag är det Julias 16 åriga födelsedag. Tänk vad åren går. Minns ju i stort sett varje minut av den här dagen för 16 år sedan, då hon kom det lilla pyret. Nu är hon lite större och en av mina prinsessor. Så fin, så snäll och ordningssam. Ja, väluppfostrad helt enkelt, hehe. Temperamentet har hon ärvt efter sin Morbror och sin styvpappa, haha. Jag är menlöst lugn som en tallrik filbunke så det kan inte vara på annat vis....eller?

 

Är för övrigt ledig idag. Ska ta och ta med sonen på en cykeltur för att inhandla tårtan här borta på konditoriet.
Det är ju helt strålande att bo här där vi bor. Vi har 15 minuters cykeltur till kupolen och centrum, vi har 5 minuters promenad vårt lilla centrum här i kvarnsveden och där finns allt. Frisör, bankomat, affär, resturang, kondis, skoaffär, glasögonbutik, cykelaffär, bensinmack mm. Ja, det kan inte bli mer perfekt. Dessutom har vi 5 minuters promenad till Mellsta.
Trivs som fisken.

Budapesttårta stod på önskelistan.

Jag mår lite bättre idag. Är så trött på förkylningarna som verkar avlösa varandra. Känner mig aldrig riktigt pigg. Senaste dagarna har jag haft värk i bihålor, hjärnan full i snor och allmänt dåsig. Pepprat i mig Rinexin, Nasonex och Alvedon och mår som sagt var bättre.

Vi gjorde ett ryck i tvättstugan i helgen i alla fall. Nu är det svängrum därinne då alla sopor kommit iväg till sorteringen. Man skulle behöva ett helt rum bara för sopsortering. Irriterande att man aldrig riktigt har plats för alla burkar, glas, tidningar, batterier, glödlampor osv, osv. Tänkte försöka komma iväg och inhandla lite krokar och hängare så att man lättare kan ta hand om tvätten samt använda tvättstugan som grovingång. Det blir allt lerigare ute och det skulle vara skönt att slippa ha all lera direkt in i vardagsrummet.

Behöver komma iväg till optikern och beställa mina glasögon också. Drar på det då jag haft svårt att bestämma mig samt att det kostar en slant. Men idag ska jag ta mig i kragen, måste ju se!

Nu ska jag ta hand om frukostsmulorna och se till att vi kommer ut i solen jag och loppan.

Royalties och Torsdagsstädning, dessutom serieseger....

Publicerad 2011-03-24 21:23:35 i Allmänt,

Idag har det varit kunglig yra på jobbet. Kronprinsessan Victoria och hennes prins besökte Gemensamma krafter som ligger i huset bredvid mitt jobb.
Herregud vilken apparat säger jag. Säpo och avspärrningar  osv.
Jag är ett stort fan av Prins Daniel som ju har släppt hela sitt eget liv för sin prinsessas skull. Hon vet ju inget annat men han har ju fötterna i två världar och det kan inte vara lätt att anpassa sig till det kungliga livet. Men, kärlekens vägar är outgrundliga. Jag tycker han är rätt fantastisk och hon får det bästa av två världar. Kärleken till sin prins, ett avslappnat liv i ockelbo och sitt "normala" liv som prinsessa.

Jag hann aldrig se dom, var upptagen med benlindning just då. Däremot hängde tydligen hela DLM som apor i de små fönstren för att få en skymt.
Jag får nöja mig med att titta på min prins
Eller förresten, jag har ju två:
 
Undrar vem som tycker det här spelet är roligast.

Idag är det Torsdag och då städas huset. Det är så himla skönt när det är klart och fasen vad det blir skitigt på en vecka, trots att vi ju faktist dammsuger en del däremellan.
Det börjar bli dags att städa undan röran i tvättstugan och organisera upp den lite så att vi kan använda den som grovingång. Det dras in en hel del skit nu och med vardagsrummet i direkt anslutning till hallen är det små stenar ända in till soffan.

Nej, nu ska jag vänta in Agnes som varit till Hallstahammar på handbollsmatch. Tjejerna är otroliga och har nu gått obesegrade genom hela Mellansvenska serien och hela U3 serien. Det betyder 2 seriesegrar och dessutom tog de sig till steg 4 i ungdoms SM. Jag är stolt mamma till en av brudarna:

Klicka på länken så får ni se deras uppvärmning

http://www.youtube.com/watch?v=TmgAIq4LvOY

 

Så var vi mitt i veckan!

Publicerad 2011-03-23 20:28:51 i Allmänt,

Så här ser det ut nu på Pastorsgatan/Kumminstigen:

En tomt är fortfarande obebyggd. Det är den precis bakom vårt hus.

Solen och blåsten har tagit hårt på snön senaste dagarna och till Gottfrids stora förtjusning börjar leran visa sig alltmer.
En annan sak han väntar på är att vägarna ska bli farbara för den lilla cykeln. Han tog en premiärtur igår:

Det slutade med en liten blöt vurpa men lycklig var han trots plask.

Så sakteliga börjar vi arbeta oss uppåt till ytan igen och mina favoritmånader börjar närma sig. Jag är en vårmänniska och när det börjar bli April/Maj kan jag återvända från de döda och börja hoppas på att den här vintrigt slaskiga sörjan faktiskt har en ände.Till sist en bild på monstret som trillat ur sängen men inte orkat klättra upp igen

Måndag!

Publicerad 2011-03-21 21:11:13 i Allmänt,

Våren verkar ha anlänt äntligen. Men inte är vi piggare för det!
Idag har varit en ganska slitsam dag skulle jag vilja påstå. Det lilla mostret, även kallad Gottfrid, har varit på sitt allra, allra sämsta humör och sugit musten ur sina åldrande föräldrar.

I över en halvtimme satt han mitt ute på gården i en enorm vattenpöl, på sin traktor och skrek. Han kom ingenstans men vägrade kliva av och tyckte att pappan kunde peta honom framåt med en pinne. Pappan säger nej, tro det eller ej, och katastrofen var ett faktum.
Till slut hoppar han så av traktorn, förflyttar sig till snöhögen och spaden. Spaden sitter lite hårt, eller var det snön som var hård, det har jag glömt. I alla fall var det nåt som inte riktigt passade herr Dahlman den yngre och han lade sig helt sonika ner i den stora vattenpölen. Och skrek som en hungrig gorilla........

Den "härliga" utevistelsen i vårsolen avslutades i geggan med två fastnade stövlar och en alltjämt högljutt protesterande minigris. Uttrycket "skrik som en gris" har fått komma till användning här hos oss idag.

Minigrisen började dagen med att matvägra, han tyckte han kunde få äta glass och godis istället. Det tyckte inte föräldrarna.
Dagen fortsatte sedan i "vägrandets" tecken och avslutades likadant. Jag tror att han helt självförvållat genomlidigt dagen hungrande. Trots flera materbjudanden har han envist vägrat och väntat sig att föräldrarnas nerver skulle krulla ihop sig likt ett brända hårstrån och därmed få dem att falla till föga och plocka fram stora glassburken! Visserligen har nerverna varit farligt nära ett ihopkrullande men någon glassburk har de inte förmått ersatt maten med. Till minigrisens stora förtret!

JAg fick en liten paus för att åka till optikern på synundersökning. Väl hemma därifrån, med vetskapen om att ett glasögoninköp är ett måste, började tonåringen äska pengar. Att ha ett sånt samtal några dagar innan lön är inte att föredra om man ska samtala med den här mamman.  Detta blev droppen som fick bägaren att rinna över och hade jag haft en älv i närheten så hade jag utan tvekan hoppat! Är en obotlig ekonomisk ångestneurotiker! Hopplöst fall....... Stackars J, fick höra hela ramsan då dagens samlade uppdämda känslor kom ut som en stor plaskig, äcklig, kastspya!

Nej, idag var ingen bra dag. Inte ens en ynka timme av idag är något jag vill återuppleva. Hoppas på en bättre morgondag.   


I tidernas begynnelse....

Publicerad 2011-03-17 10:29:45 i Allmänt,

På Pastorsgatan/Kumminstigen såg det ut så här:

Jag ska inom kort lägga ut en bild på hur det ser ut idag. Fascinerande dock är att det här inte var mer än 1½ år sedan, knappt.

Husen ploppar upp som svampar ur jorden och det är roligt att se hur området växer fram. Nu väntar vi in våren och när snön äntligen börjar smälta så kommer alla jordhögar och allt skräp att ge sig till känna.

Jag har drabbats av den stora vårtröttheten tror jag. Somnar vid 21 och är ändå stuptrött när jag vaknar. Kanske dags att hitta på nåt roligt. Kanske skulle bjuda igen och samla grannbrudarna, behöver dock klura på vart jag i så fall "gömmer" mannen och barnen.
Skulle behöva umgås lite med mannen också, vissa veckor ses vi knappt känns det som. Nåt roligt skulle vi ha hittat på. Synd att man inte är miljonär, då kunde man välja och vraka bland resor och aktiviteter.
I alla fall åker jag på kurs i morgon, i slottsmiljö! Lejondahls slott utanför sigtuna närmare bestämt. Kurs i vaccinationer och resemedicin. Det blir roligt men intensivt. Två fullspäckade dagar, föreläsningar till sena kvällen.

Musik på is

Publicerad 2011-03-12 08:16:29 i Allmänt,

Det verkar som att sjukdomen är över för Gottfrid. Han har hosta kvar men det verkar vara nåt han får dras med ett tag.
Micke var lite krasslig här för ett par dagar sedan. Han hade, med en mans mått mätt, hög feber?? Jag kan ju säga att inom sjukvården så räknas hans febertopp inte ens som subfebrilitet. MEN man kan ju känna sig krasslig ändå och det har han nog varit. Själv har jag haft ännu ett migrändygn och har även lite ont i halsen.

Nog med sjukdomar nu.

Ledig helg och det känns ju toppen. Den ska tillbringas, åtminstone morgondagen, i ishallen där tjejerna och killarna har show. Välkomna dit. Barnen och ungdomarna är jätteduktiga och har slitit hårt med att få ihop program, musik, kostmer osv.


Vi kommer att anordna fina lotterier i samband med showen. Bland vinsterna finns tex Verktygssats, skruvlåda, soda streamer, tandsmycke, resturangmiddag mm mm. Det är absolut värt ett besök. Sätt av ett par timmar på söndag kl 11  el kl 15 och kom till ishallen.

Igår hade jag och Gottfrid myskväll på tu man hand. Han är dock en ganska svårflörtad liten pöjk och jag fick hålla mig på replängds avstånd och sätta mig i soffan bredvid. Han gjorde klart att han minsann älskar pappa!! Hmm.... så kan det vara. Inte mammas pojke alltså.
Vi var förbi godisaffären (hemmakväll) och han plockade sin egen lilla påse. Han var tydlig att berätta att han minsann ätit mat så det var legalt med lite godis.
När jag sedan plockade en påse till oss andra så tittade han storögt i påsen och undrade försiktigt: "mamma, har du ätit SÅ mycket mat?"

På vägen hem berättade han att han och Oliver (en dagiskompis) skulle åka bill till mormor och morfar. "Jag kör, sa han, och Oliver sitter bredvid. Du får inte följa med men pappa får följa med. Vi ska leka med morfar."
De skulle åka i en vit Peugeot, oklart är vart de ska hitta den bilen.

Nu sitter han bredvid mig här och tjatar igen.

nu är det kväller

Publicerad 2011-03-09 21:33:22 i Allmänt,

Har jobbat idag vilket var ganska fridfullt. Skönt att komma hemifrån lite.
I min stora våroptimism så tog jag på mig vårjackan och hoppade på cykeln i morse. Hoppade på cykeln rent bokstavligt i stort sett hela vägen till jobbet. Knöckligt och isigt var det då jag slirade iväg på vår gamla damcykel. Kom helskinnad till jobbet i alla fall.

Mina vårkänslor försvann i en handvändning då jag råkade titta ut genom fönstret på em. Snöoväder. Vickade för persiennerna på mitt arbetsrum så jag slapp se eländet.

Fick hämtning efter jobbet då Micke inte vågade låta tant cykla hem. Väl hemma möttes jag av en ganska pigg pojke som plötsligt blivit frisk. Har inte hostat mycket på em och varit feberfri hela dagen. Lutar åt att det är dags för dagis imorgon. Det blir roligt för honom. Han längtar efter kompisarna nu.

Nu ska jag gå och natta mig själv. Har inte sovit mycket inatt då Gottfridlekt propeller i mitten av sängen. Hade inte hjärta att flytta honom heller, han sov så skönt! Inatt hoppas jag det är min tur att sova skönt.

Makeover!

Publicerad 2011-03-09 16:36:46 i Allmänt,

Om bloggen ser lite konstig ut beror det på att jag håller på att göra en hel makeover! Tänkte att det skulle vara kul med lite nytt. Hoppas mamma blir nöjd när jag är klar! :) 
//Agnes (Fridas dotter)

Bagare bengtsson bakar INTE de bästa bullarna....

Publicerad 2011-03-08 16:45:01 i Allmänt,

Gottfrid är fortfarande sjuk så vi tillbringar all tid inom hemmets väggar. Inte alltid så roligt men han roar sig ganska bra själv (när inte pappa är hemma vill säga). Om det nu skulle finnas nåt bra med att vara sjuk så skulle det vara att tillgången på glass är i stort sett obegränsad.

Han hostar en del och har haft över 39 grader feber tills idag då den ligger på strax under 38.

Imorgon tänkte jag i alla fall göra ett Prison Break och åka till jobbet och lämna herrarna i huset åt sitt öde här hemma. Micke gjorde sitt bästa för att vara en bra "hemmafru" på förmiddan innan han åkte till jobbet. Han skötte uppgiften strålande och lilleman fick erfara att även pappor kan prioritera tvätten istället för att bygga bilbanor i pojkrummet.

Då Gottfrid varit ganska lugn och mest legat i soffan eller suttit på golvet och kört med sina bilar har jag passat på att göra lite nytta. Igår bakade jag bullar och mockarutor, vilket var evigheter sedan.
Idag for jag iväg och inhandlade några semlor medans Micke fortfarande var hemma. Jag passade samtidigt på att köpa mjöl och jäst. Det resulterade i 3 sorters matbröd, varav hela 2 sorter är ätbara. Siktkakor och rosenbröd går att äta. De skållade grahamsbullarna går säkert att äta, om man har bra tänder och gillar tuggmotstånd, de kan i  utseende mest liknas vid grå stenar av gummi. Nåja, 2 av 3 som duger och jag är nöjd. Dessutom blev kanelbullarna mycket goda.

Stenarna kan enbart skymtas längst bak, inget att lägga ut så här offentligt.

Jag blir så glad av av arbeta i vårt kök. Härlig arbetsyta på båda sidor om spis och ugn, en rejäl diskbänk... ja det är verkligen det praktiska kök jag alltid önskat mig. I gamla huset hade vi en pyttesnutt till arbetsyta mellan den fruktansvärt opraktiskt runda diskhon och spisen, när vi renoverade köket där så fick vi väck den runda diskhon men då blev arbetsytan än mindre.Jag kan fortfarande känna känslan när köksarkitekten visade köket första gången, då hade hon ritat upp det enbart på en skriftlig beskrivning via mail från oss. Imponerande.

Ja, det var en liten hyllning till vårt kök. Kanske inte så mycket av intresse för någon annan. Om jag skulle få önska något mer till köket så skulle det vara en vedspis. Det är inget jag saknar men jag tycker det är mysigt och har fått smak på det här med att elda då jag nog är den största pyromanen i detta hus och den som använder kaminen allra flitigast.
Men man kan inte få allt och jag har verkligen mer än man egentligen kan önska.

Nu sitter lilla tjatmosntret är bredvid och vill skriva så jag måste nog lämna över datorn nu innan mina trumhinnor skavs sönder.Vab!

Publicerad 2011-03-07 12:44:18 i Allmänt,

Är ofrivilligt "ledig" idag då Gottfrid är sjuk. Det kan tyckas som en extra ledig dag men om man har vabbat så vet man att det kan vara nog så påfrestande med en sjuklig 3-åring. Särskilt som den här 3-åringen nu kvicknat till lite ur sin feberdvala och plötsligt hittat energi. Största delen av den energi kan vi härleda till astmamedicinen som gör honom lätt galen. Han blir speedad, högljudd, lättirriterad och .......ja, inte direkt sängliggande så att säga.

Skönt dock att han inte har så hög feber nu. Hoppas det betyder att det vänt.

Förutom att Gottfrid varit sjuk hela helgen så har det varit en riktig vilohelg. Efter en minst sagt jobbig vecka så fick vi lite ledigt. Vi har bara varit hemma och tagit det lugnt. Tittat på skidåkning, lagat och ätit god mat, tittat på lite mer skidåkning, promenerat på tu man hand och sett på film.
Inte mycket har blivit gjort men vi behövde verkligen en sån här helg. Har varit lite oroad över vårt leverne på sistone faktist men nu känns det bättre. Dessutom närmar sig våren med stormsteg och det betyder ny energi som kan behövas till alla vår och sommarprojekt.

Tänkte passa på att göra lite reklam för en annan blogg. Det är min pyssliga kusin Ida som börjat blogga och man kan inte tro att vi på nåt vis är släkt. De där pysselgenerna har jag inte begåvats med, hon fick nog alla ;) Jag syr inte ens gardiner om jag på nåt vis kan komma undan.

http://www.bunatit.blogspot.com/

Titta in där vetja!

Jaha, Gottfrid leker med sina bilar, jag har bakat en kaka och vi har ätit lunch, eller åtminstone jag har ätit, Gottfrid petade mest i maten.
Kanske skulle man passa på att rensa lite i garderoben i hallen, eller kanske inte!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela