Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Gammal tant mot nya mål

Publicerad 2016-04-25 21:27:23 i Allmänt,

Helgen har varit ledig minst sagt. Blev inte mycket gjort i Lördags. Inte annat än tvättplock och inköp av arbetsredskap. Investerade i en högtryckstvätt med terassrengörare. Den skulle få jobba en annan dag men inte i lördags. 

Söndag började med tissel och tassel. Micke fattade noll och trodde ungarna fått en hjärnblödning som plötsligt var uppe före oss och stökade med frukost. 
När Gottfrid stack in huvet och sa grattis mamma, du har en present i köket, då trillade poletten ner för herr D. 
Gottfrid hade gjort gröt, macka, bryggt kaffe och tänt ljus. Med lite assistans från Agnes😀

Sen firades dagen vidare ute i snöyran och tillsammans med Kärcher på altangolvet. Det blev rent och vi blev nöjda. 
Mor och far kom med blommor och present. Och efter det var det dags för altangolv nr 2.

Tog mig en cykeltur på 1,6 mil runt Amsberg och efter en uppfräschning av tant så beställde vi thaimat. Julia och Niklas, Agnes och Linus kom med fina blommor. Vi käkade och åt tårta och hade en mysig kväll. 

Idag har jag så tagit steget även om lönekontoret hann före. Jag har sagt upp mig, tar nya tag och trampar vidare i vårdsvängen. Mycket finns att lära och nu var det dags för nya utmaningar. Primärvården ligger mig varmt om hjärtat men har en akilleshäl. Telefonrådgivningen är en stor och tung uppgift och det som fick energin att ta slut. Allt landat i primärvårdens knä. Klag, gnäll, spott, spe, glädje, sorg, depressioner, tacksamhet, nöjdhet, missnöjdhet, snälla patienter, försynta patienter, arga patienter, glada patienter och svår sjukdom. Listan kan göras lång och efter totalt 10 år med ett snitt på minst 30 såna samtal varje dag.....ja då är orken lite satt åt sidan. 

Nya tag alltså och jag ska erkänna att jag är lite sne på lönekontoret som skickade mail till chefen innan jag hunnit berätta. Känns inte bra alls. 

Kort och gott, firar mitt 43:e år på Tellus med nytt jobb! 


Söndag

Publicerad 2016-04-17 21:43:12 i Allmänt,

Tillbringat helgen i Orsa. Välbehövlig återhämtning och familjetid. Middag på Mc Gregors på Fredag kväll kostade vi på oss. 


Avslutande glassdrink blev tummen upp. 

Lördagen tillbringades i Grönklitt i spöregn. Springblast, säsongens sista skoter race. Och det första någonsin för Gottfrid som fick låna skoter och köra knatterace 


Pokal och godis som pris. 

Ungdomarna gjorde oss sällskap i vagnen på kvällen. Efter middag blev det bastu, ett parti yatzy och sen Gonatt .

Idag rev vi tältet packade ihop och drog hem vagnen. Ska rustas för sommarsäsong och den 19/5 drar vi dit den igen. 

Nu laddar vi för ny arbetsvecka. 
Känns rätt tungt med lång måndag men imorgon kväll är den avklarad och då brukar resten gå av bara farten 

När det brister

Publicerad 2016-04-14 21:41:31 i Allmänt,

Ibland gör det det, går sönder och gör ont. Idag gjorde det det. Det brast, svämmade över ....... Pyspunka

Senaste veckorna har varit helt bedrövliga! Sjukt tryck på jobbet, fullt kör hemma och en son som är arg arg arg vid minsta motgång. 

Så, på frågan hur läget är så kan jag ärligt säga att det är skit! Åtminstone idag. Trycket över bröstet, klumpen i magen och den totala tröttheten. 

Efter två ordentliga utbrott idag fick den lille mannen gå till sängs. Agnes stackarn fick ta det ena. Väggar bågnade och saker ramlade från väggarna. 
Vid läsläxan var det dags för nästa drabbning. 
Skrik, gap och fula ord. 
Han sansade sig och fick gå och lägga sig kl 19! Det gjorde han snällt. 
Han förstod och det gör frustrationen större. Han förstår men kan inte hejda sig, jag vill så gärna förstå vad som gör det. 

Jag tog slut .... 

Hur gör man? Vad beror det på? Det är tufft i skolan men därifrån får vi inget gehör. Vissa dagar är värre andra går det bättre. 
Vi försöker allt. Plattförbud, förvisar till rummet, försöker prata, förklara, försöker visa att beteendet får konsekvenser, sökt på BUP, etc ... Inget har på 8 år hjälpt! 

Frustration, maktlöshet och en ganska stor känsla av att vara en dålig förälder. 
Att försvara, förklara, leta orsaker, skyla över, undvika umgänge, gruva sig om man ska nånstans......

Pyspunka kan man kalla denna dag..... 

Lägger mig och hoppas på ett underverk för morgondagen 😥
Hata dieter

Publicerad 2016-04-06 16:01:21 i Allmänt,

Det slår mig ofta, det här med olika dieter är ett ämne som ofta är på tapeten. 
Jag är inte mycket för dom ska jag säga. Att helt utesluta något ur kosten är rent idiotiskt i mitt tycke. Notera: Mitt tycke, alltså inget vetenskapligt belägg alls. 

Övervikt, ja det är ju inte bra för det mesta men jag tycker ändå inte det finns anledning att gå på diet. Vad jag tänker på i huvudsak är lchf! 

Helt utesluta kolhydrater..... Blä säger jag. 

Nej gott folk, varierad kost, kolhydrater, proteiner, fett, vitaminer och mineraler. Det är det som är grejen och framförallt att anpassa portionerna efter hur man rör sig och förbränner. Ät för bövelen! 

Däremot är jag ingen idiot. Jag fattar att överdrivet intag av socker och onyttigheter inte är bra alls. Men man behöver ingen diet, det är jag övertygad om. 

Nej, laga mat från grunden, kött och potatis, grönsaker och frukt, en och annan korv med bröd har ingen dött av, och att unna sig nåt gott emellanåt är väl för fasen inte fel. 

Vi beläggs med så mycket dåligt samvete hela tiden. Vi får inte och vi bör inte och vi ska inte. Med sunt förnuft behöver vi inte sluta att unna oss god och bra mat. Ingen unge har heller dött av saft och bulle nån gång ibland. Sen kan jag hålla med om att det petas in en massa socker i smyg i både det ena och det andra och som den välkända godisråtta jag är så kan jag tycka att det är väldigt onödigt. 

Vart vill jag komma med detta då? 

Jo, lagom är bäst. Ät lagad, varierad mat, frukt, grönt och unna er nåt gott ibland. Se till att få lite motion och försök få en balans mellan maten och motionen så är det egentligen ingen frisk människa som behöver gå på nån särskild diet. 
Sen vet jag att många av medicinska skäl måste utesluta vissa saker men det är en annan sak. 

Må bra helt enkelt! 

Tabata

Publicerad 2016-04-05 21:12:41 i Allmänt,

Tabataintervaller stod på programmet ikväll på springträningen. 20 sek löpning  10sek vila x 8
Upprepa skiten fyra omgångar och sen, sen är du död!! Åtminstone känns det så. Men nu känns det prima. 

Det är ju så att när barnen blir stora så får man ta varje chans att umgås med dom. Att då släpa med dom på löpträning är ju en variant. Ganska bra, förena nytta med nöje och att de vill träna löpning med gamla mor är man ju tacksam för. 
Jag har ju dessutom släpat med en av mågarna också 😅 
Kul är det i alla fall att göra nåt med ungdomarna. Idag var det jag och Julia som åkte dit. Niklas är förkyld och Agnes var på jobbet. 
Micke är också på jobbet....som vanligt, dygnet runt! Louise var snäll och ryckte ut som barnvakt till lillebror en stund. 

Det är väl tur att vi har våra stora barn💕

Nu har jag landat i soffan, laddar för tvätthängning och sen bädden. Älskade barn

Publicerad 2016-04-03 12:10:56 i Allmänt,

Inget känns så bra i en mammas hjärta som när barnen mår bra. 

Efter år av oro, ångest, maktlöshet och frustration faller bitarna äntligen på plats. Lugnet lägger sig, ljuset återvänder. 
"Det har varit ett bra år mamma" 
Ja det är ord som sätter sig som rosa bomull i hjärtat. 

Älskade barn 
Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela