Gammal tant mot nya mål

Helgen har varit ledig minst sagt. Blev inte mycket gjort i Lördags. Inte annat än tvättplock och inköp av arbetsredskap. Investerade i en högtryckstvätt med terassrengörare. Den skulle få jobba en annan dag men inte i lördags. 

Söndag började med tissel och tassel. Micke fattade noll och trodde ungarna fått en hjärnblödning som plötsligt var uppe före oss och stökade med frukost. 
När Gottfrid stack in huvet och sa grattis mamma, du har en present i köket, då trillade poletten ner för herr D. 
Gottfrid hade gjort gröt, macka, bryggt kaffe och tänt ljus. Med lite assistans från Agnes😀

Sen firades dagen vidare ute i snöyran och tillsammans med Kärcher på altangolvet. Det blev rent och vi blev nöjda. 
Mor och far kom med blommor och present. Och efter det var det dags för altangolv nr 2.

Tog mig en cykeltur på 1,6 mil runt Amsberg och efter en uppfräschning av tant så beställde vi thaimat. Julia och Niklas, Agnes och Linus kom med fina blommor. Vi käkade och åt tårta och hade en mysig kväll. 

Idag har jag så tagit steget även om lönekontoret hann före. Jag har sagt upp mig, tar nya tag och trampar vidare i vårdsvängen. Mycket finns att lära och nu var det dags för nya utmaningar. Primärvården ligger mig varmt om hjärtat men har en akilleshäl. Telefonrådgivningen är en stor och tung uppgift och det som fick energin att ta slut. Allt landat i primärvårdens knä. Klag, gnäll, spott, spe, glädje, sorg, depressioner, tacksamhet, nöjdhet, missnöjdhet, snälla patienter, försynta patienter, arga patienter, glada patienter och svår sjukdom. Listan kan göras lång och efter totalt 10 år med ett snitt på minst 30 såna samtal varje dag.....ja då är orken lite satt åt sidan. 

Nya tag alltså och jag ska erkänna att jag är lite sne på lönekontoret som skickade mail till chefen innan jag hunnit berätta. Känns inte bra alls. 

Kort och gott, firar mitt 43:e år på Tellus med nytt jobb! 


Söndag

Tillbringat helgen i Orsa. Välbehövlig återhämtning och familjetid. Middag på Mc Gregors på Fredag kväll kostade vi på oss. 


Avslutande glassdrink blev tummen upp. 

Lördagen tillbringades i Grönklitt i spöregn. Springblast, säsongens sista skoter race. Och det första någonsin för Gottfrid som fick låna skoter och köra knatterace 


Pokal och godis som pris. 

Ungdomarna gjorde oss sällskap i vagnen på kvällen. Efter middag blev det bastu, ett parti yatzy och sen Gonatt .

Idag rev vi tältet packade ihop och drog hem vagnen. Ska rustas för sommarsäsong och den 19/5 drar vi dit den igen. 

Nu laddar vi för ny arbetsvecka. 
Känns rätt tungt med lång måndag men imorgon kväll är den avklarad och då brukar resten gå av bara farten 

När det brister

Ibland gör det det, går sönder och gör ont. Idag gjorde det det. Det brast, svämmade över ....... Pyspunka

Senaste veckorna har varit helt bedrövliga! Sjukt tryck på jobbet, fullt kör hemma och en son som är arg arg arg vid minsta motgång. 

Så, på frågan hur läget är så kan jag ärligt säga att det är skit! Åtminstone idag. Trycket över bröstet, klumpen i magen och den totala tröttheten. 

Efter två ordentliga utbrott idag fick den lille mannen gå till sängs. Agnes stackarn fick ta det ena. Väggar bågnade och saker ramlade från väggarna. 
Vid läsläxan var det dags för nästa drabbning. 
Skrik, gap och fula ord. 
Han sansade sig och fick gå och lägga sig kl 19! Det gjorde han snällt. 
Han förstod och det gör frustrationen större. Han förstår men kan inte hejda sig, jag vill så gärna förstå vad som gör det. 

Jag tog slut .... 

Hur gör man? Vad beror det på? Det är tufft i skolan men därifrån får vi inget gehör. Vissa dagar är värre andra går det bättre. 
Vi försöker allt. Plattförbud, förvisar till rummet, försöker prata, förklara, försöker visa att beteendet får konsekvenser, sökt på BUP, etc ... Inget har på 8 år hjälpt! 

Frustration, maktlöshet och en ganska stor känsla av att vara en dålig förälder. 
Att försvara, förklara, leta orsaker, skyla över, undvika umgänge, gruva sig om man ska nånstans......

Pyspunka kan man kalla denna dag..... 

Lägger mig och hoppas på ett underverk för morgondagen 😥