Morgon på Campen

Vad är tjusningen? Varför välja att tillbringa semestern i en husvagn, några futtiga kvadrat, trängas, böka, krångla.

ETT: allt det där är sånt man påstår när man aldrig gjort det! Alltså provat husvagnssemester.

TVÅ: Man tillbringar inte semestern I husvagnen. Man sover i den, men man är inte inne i husvagnen i fyra veckor. Det skulle ju göra vem som helst tokig.

TRE: Det är inte mycket till krångel och bök. Snarare tvärtom, man gör allt lite enklare, lever utan alla större krav och slipper därmed böket.

Jag ska förklara.

Vi har provat två sätt. Rest runt, många barn, nytt ställe varannan dag, nya platser, nya upplevelser. Fördelar med det: man har en enorm frihet, man kan välja plats efter väder, man har alltid tak över huvudet, man har möjlighet att uppleva saker och platser utan att behöva ha jättelång framförhållning. Det har passat oss bra. Man har bättre ordning på packningen och slipper ha bilen full i väskor. Det är lättare för barnen att knyta nya kontakter på en camping än på hotell.
Nackdelar: ok, lite bök innan man är installerad, kräver ett par resor innan man fått kläm på i vilken ordning man tar det. Ett råd är att hjälpas åt. Skicka inte fem barn och mamman till havet för att bada medan du ensam ska upp med förtältet. Vi lärde oss detta den hårda vägen. Men det är också alla nackdelar jag hittar.

Senaste åren har vi ställt upp vagnen på en camping och stått hela våren och sommaren. En camping där vi alla trivs och som vi under åren som "kringresande" alltid återkom till.
Fördelar: Man jobbar en dag med att få allt klart sen kan man njuta av resterande dagar. Barnen får kompisar som också återkommer år efter år. Det blir som en sommarstuga utan underhållsbehov. Ingen målning eller snickring tex. Det blir en plats för återhämtning och vila. Man möter många nya människor. Sommarstället förändras i och med att säsongen förändras. Våren är lugn, intemånga vagnar. På semesterperioden är det ett härligt myller av människor.
Allt är klart, jag och Gottfrid kan åka själva på camping vilket ju inte händer om man inte har vagnen uppställd.
Gottfrid känner sig trygg, vi känner väl till alla lekplatser och aktiviteter, han har en enorm frihet.

Nackdelar: Hittar inga tyvärr!

Och det här med matlagning och disk osv. Tja man gör det väldigt enkelt och ingen klagar. Grillar mycket, köttfärssås på burk funkar fint (men bara på camping, har provat hemma men det smakar skit), det är liksom mycket enklare än hemma.
Disken blir dagens mest ansträngande aktivitet. Men ganska trevlig, man träffar nya bekanta över en diskbalja, det blir inte mycket disk då papptallrikar är perfekt. Inget bekymmer helt enkelt.

Vi vistas väldigt lite i vagnen, sitter i förtältet, där vi har tv, uppbyggt golv (lastpallar och osb skivor), köksavdelning och matbord.
Utanför har vi en uteplats som vi flyttar efter solen.

Ja jag vet inte vad mer jag ska säga. När jag bäddat och plockat ihop ska jag bjuda på en rundtur i vårt sommarparadis.

Magisk morgon

Måndag morgon, första semesterdagen och jag slog upp mina blå 06,20.
Gottfrid han sover till 10 om mornarna.

Kaffe och lite virkning, sen en morgonpromenad. En magisk sådan.

Nu har jag ätit grötfrukost och väntar på att sonen ska vakna.
God Måndag folket.