Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Morgon på Campen

Publicerad 2016-07-19 08:48:20 i Allmänt,

Vad är tjusningen? Varför välja att tillbringa semestern i en husvagn, några futtiga kvadrat, trängas, böka, krångla.

ETT: allt det där är sånt man påstår när man aldrig gjort det! Alltså provat husvagnssemester.

TVÅ: Man tillbringar inte semestern I husvagnen. Man sover i den, men man är inte inne i husvagnen i fyra veckor. Det skulle ju göra vem som helst tokig.

TRE: Det är inte mycket till krångel och bök. Snarare tvärtom, man gör allt lite enklare, lever utan alla större krav och slipper därmed böket.

Jag ska förklara.

Vi har provat två sätt. Rest runt, många barn, nytt ställe varannan dag, nya platser, nya upplevelser. Fördelar med det: man har en enorm frihet, man kan välja plats efter väder, man har alltid tak över huvudet, man har möjlighet att uppleva saker och platser utan att behöva ha jättelång framförhållning. Det har passat oss bra. Man har bättre ordning på packningen och slipper ha bilen full i väskor. Det är lättare för barnen att knyta nya kontakter på en camping än på hotell.
Nackdelar: ok, lite bök innan man är installerad, kräver ett par resor innan man fått kläm på i vilken ordning man tar det. Ett råd är att hjälpas åt. Skicka inte fem barn och mamman till havet för att bada medan du ensam ska upp med förtältet. Vi lärde oss detta den hårda vägen. Men det är också alla nackdelar jag hittar.

Senaste åren har vi ställt upp vagnen på en camping och stått hela våren och sommaren. En camping där vi alla trivs och som vi under åren som "kringresande" alltid återkom till.
Fördelar: Man jobbar en dag med att få allt klart sen kan man njuta av resterande dagar. Barnen får kompisar som också återkommer år efter år. Det blir som en sommarstuga utan underhållsbehov. Ingen målning eller snickring tex. Det blir en plats för återhämtning och vila. Man möter många nya människor. Sommarstället förändras i och med att säsongen förändras. Våren är lugn, intemånga vagnar. På semesterperioden är det ett härligt myller av människor.
Allt är klart, jag och Gottfrid kan åka själva på camping vilket ju inte händer om man inte har vagnen uppställd.
Gottfrid känner sig trygg, vi känner väl till alla lekplatser och aktiviteter, han har en enorm frihet.

Nackdelar: Hittar inga tyvärr!

Och det här med matlagning och disk osv. Tja man gör det väldigt enkelt och ingen klagar. Grillar mycket, köttfärssås på burk funkar fint (men bara på camping, har provat hemma men det smakar skit), det är liksom mycket enklare än hemma.
Disken blir dagens mest ansträngande aktivitet. Men ganska trevlig, man träffar nya bekanta över en diskbalja, det blir inte mycket disk då papptallrikar är perfekt. Inget bekymmer helt enkelt.

Vi vistas väldigt lite i vagnen, sitter i förtältet, där vi har tv, uppbyggt golv (lastpallar och osb skivor), köksavdelning och matbord.
Utanför har vi en uteplats som vi flyttar efter solen.

Ja jag vet inte vad mer jag ska säga. När jag bäddat och plockat ihop ska jag bjuda på en rundtur i vårt sommarparadis.

Magisk morgon

Publicerad 2016-07-18 09:09:30 i Allmänt,

Måndag morgon, första semesterdagen och jag slog upp mina blå 06,20.
Gottfrid han sover till 10 om mornarna.

Kaffe och lite virkning, sen en morgonpromenad. En magisk sådan.

Nu har jag ätit grötfrukost och väntar på att sonen ska vakna.
God Måndag folket.

Orsa

Publicerad 2016-07-16 19:21:12 i Allmänt,

Då har vi anlänt jag och Gottfrid. Tog det lugnt hit, besökte Biltema, Ica Maxi, hemmakväll i Mora innan vi åkte hit. Hade bilen full i packning.
Härligt campingmyller här, sol, moln, blåst......ja, Orsa helt enkelt.

Hade fikabesök av Erikssons på eftermiddagen, väldigt trevligt. Det var längesedan vi sågs och vi brukar ha det bra på våra möten.

Sen blev det bad i pool och vattenrutschkanorna, för Gottfrid, jag badade förra helgen så det räcker för ett tag framöver.

Promenad till timmerkiosken som nyöppnat i år. Väldigt roligt, den har inte varit öppen på säkert 20 år och ger mer liv till den stora campingen.

Sen har vi grillat kebabspett, dricker ett glas vin, Gottfrid cyklar, sparkar, leker och det myllrar av barn.

Semester när den är som bäst😍😍

Semester

Publicerad 2016-07-16 06:08:09 i Allmänt,

Jahaja, igår var sista dagen på jobbet. På riktigt sista dagen. Inte bara inför semestern.
Blev storslaget uppvaktad och överöst med kärlek. Vilken boost, vilka fina ord, vilka underbara kamrater och..... Lite sorg såklart. Hade svårt att ta in allt. Har faktiskt aldrig blivit så fint och så otroligt kärleksfullt avtackad. Var på riktigt tagen igår och undrar fortfarande vad jag gjort för att förtjäna detta.

Nu väntar 4 veckors semester och det verkar svårt att komma ner i semester mood. Vaknat 5. Kanske inte konstigt efter några veckors ovanligt intensivt arbete.

Åker till Orsa idag, där brukar vara lättare att komma i fas.

15/8 står jag på tröskeln till kirurgmottagningen. Nytt, spännande, otäckt. Tant ska skaffa nya erfarenheter, ny kunskap. Men fasen idag känns det som att jag gör ett år eller två sen ringer jag KVC 😳

Det blir bra, jag är säker på det, men just nu känns det rätt korkat att lämna en arbetsplats där folk faktiskt verkar gilla det jag gör.

Nä här kan jag inte ligga och glo. Upp och packa, frukost, kaffe och sen drar vi, jag och lilla loppan😍

Nu är det gjort

Publicerad 2016-07-10 19:16:04 i Allmänt,

Mitt livs utmaning, Vansbro tjejsim,
Veckor av ångest, sömnlösa nätter och vånda till trots så är det nu simmat och klart. 27 minuter och 47 sekunder tog det sen var det över.

Jag är så sjukt nöjd med min insats och så stolt över mig själv att jag vågade.

Simma i bassäng är en sak, att vara bra tränad ger kanske viss fördel, men att vara rädd och ändå kasta sig i älven, motströms, utan tillstymmelse till botten, det är en helt annan. Då spelar träningen ingen stor roll.

Jag är bra! Idag får jag tycka det.

Mina simkamrater gjorde också en fantastisk prestation idag. Julia är dessutom klar med tjejklassikern. Stort grattis till det.

Jag och Ellen har nu avverkat gren 1 av 4.

Hejja oss

Fredag

Publicerad 2016-07-08 06:43:38 i Allmänt,

Uppe med tuppen. Micke åkte 4,30 och jag kunde inte somna om. Nu skulle jag nog kunna det känns det som.

Simmade igår, med våtdräkt i masenbadet. Gick bra, känns ok inför söndagens stolleprov.
Sprang hem, 4,3 km. Första springturen sedan förkylningen. Gick riktigt bra. Men har sprungit och pinkat säkert 4 ggr inatt. Hopplöst med kvällsjogg. Man blir törstig, bälgar vatten och får springa på toa.

I alla fall Fredag idag och välförtjänt helg. Slutar 15 och det ska bli superskönt. Jobbat järnet denna vecka, inskolar ny ssk, jag är ensam ordinarie på mottagningen och fungerar som nån sorts allt-i-allo. Nästa vecka är sista före semester och sista på KVC.

Nu dags att ruska liv i sonen.

Det drar ihop sig.....

Publicerad 2016-07-04 21:58:40 i Allmänt,

Verkligen, på riktigt drar det ihop sig. Jag drömmer om det på nätterna, räknar timmarna tills det är över, och våndas...... Ja, våndas fruktansvärt. Kallt, blött, strömt, bottenlöst..... Men folk har överlevt detta i många år. Vet faktiskt inte att jag hört talas om nån drunkning.
Vansbro tjejsim!

Imorgon ska jag simma ett pass, måste få igång kroppen efter sjukdomen. Är inte helt återställd, hostar och hackar, fick dessutom halsont igår. Det har dock släppt nästan helt nu och jag räknar mig som nästan frisk.

Kryper snart ur skinnet om jag inte får träna. Har vant kroppen med mellan 3-5 motionspass i veckan och har nu inte motionerat på två veckor. Ve och fasa, godissuget är enormt, rastlösheten påtaglig.... Jag behöver träna för att få kropp och själ i harmoni.

Igår var vi och inspekterade Agnes och Linus hem. Och idag har jag varit och jagat på Julia lite....hehe. Vi har borrat och skruvat och dammat.
Tomt som tusan hemma i huset men njuter av att umgås med mina fina stora tjejer och är så glad och tacksam att de har det bra och är lyckliga med sina liv.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela