Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Visste det

Publicerad 2015-08-26 07:15:06 i Allmänt,

Att jag kunde bättre. 

Under 7 minuter per km var mitt mål i helgen och det sket sig å det grövsta. Landade då på 7,14. 
Man börjar ju undra när man plötsligt börjar gå efter en km. 

Idag bevisade jag för mig själv att jag kan. Visserligen på asfalt och relativt okuperat och 450 meter för kort, men å andra sidan kl 06 på morgonen och före frukost!! Så det kanske jämnar ut sig😀

Nåväl. Ingen Missing people varning idag i alla fall. 
Nu ska har jag ätit gröt, druckit kaffe och  Pojken ska friseras innan skolan då det är skolfotodags idag. 

Mors😀Hög på upplevelsen

Publicerad 2015-08-23 22:02:15 i Allmänt,

Ja, jag är fortfarande lite speedad på gårdagens upplevelse. Vilken dag, vilken energi och vilken kämparglöd. Blir alldelest varm i kroppen när jag tänker på det. Det var hett som i helvetet, inte ett moln på himmeln. Det var tidspress det var jävlar anamma. Alla gav allt vad de hade, alla stupade i mål. Svetten sprutade och dammet yrde. Vi peppade, vi gav varandra energi. Åtminstone fick jag en massa energi från mina kamrater. Vilken viljestyrka och vilken glöd.

Och sen allt runtomkring. Fler "kändisar" i form av släkt och vänner hemifrån byn. Föräldrarna hejade i Gopshus när jag vacklade över mållinjen ilsket fräsande och helt slut. Käre far utmanade ödet och undrade vart ja varit, han hade tydligen tänkt ringa Missing people.....Hahaha. Men just då tyckte jag inte det var ett dugg kul!! 
En  40 åring som firade i spåret. Alla fantastiska ultralöpare i spåret. Alltså vilka hjältar!! Springa 9 mil!! Somliga sprang i 14 timmar. Jag sprang förbi en och annan ultralöpare. En kunde nätt och jämt lyfta benen men fortsatte envist framåt, km efter km, mil efter mil. Beundransvärt eller idiotiskt, ja, jag vet inte. Både och tror jag. 

Vi blev bjudna på grillmiddag hos Erikssons i Amsberg. Det tackade vi inte nej till. Efter supergott käk hoppade vi ner i badtunnan. Ett och annat vinglas slank ner och sen somnade jag som stocken när vi kom hem. 
Gottfrid älskar Erikssons, han och Nisse kommer bra överens och när Nisse grillade så passade Gottfrid på att bada även före maten. 
Kaffe och frukost på altan sen låg vi pladask på altan jag och Agnes. Hela förmiddagen spenderades i samma läge. 

Sen tog jag mig an bilen som fick en väldigt välbehövlig rekond a la Frida. 
Det tog musten ur mig och vi drog till Masen och svalkade oss. 


Nu har jag krupit ner i bäddan och i soffan sitter 3 fina ungar och tittar på film.  Agnes, Linus och vårt extra barn denna vecka Astrid. Eller barn och barn.... Hur som helst är jag en väldigt lyckosam människa med alla dessa ungdomar omkring mig hela tiden. 

Astrid är från Äppelbo och går i skolan i Falun. Har fått lägenhet från den 1/9 och bor hos oss tills dess. När jag berättade för Gottfrid att vi skulle få en extra tjej här denna vecka tittade han på mig undrande och sa: jaha, varför det? Är hon föräldralös? 
Hahaha....så är det ju såklart inte. 

Nä tack och god natt! 

Överlevde

Publicerad 2015-08-22 19:50:51 i Allmänt,

Men det var nog de jobbigaste 4,5 km i mitt liv. Solen i Zenit och uppför nästan hela tiden!! Men vi kom i mål och alla har gjort grymma prestationer. Jätteroligt och jag gör det gärna igen. 
Dessutom träffat flera nya trevliga ungdomar, mina lagkamrater😀

Uppladdningen var jobbig


Och nån blev nödig


Vi spurtade in på målrakan tillsammans med JuliaElin spurtade starktOch sen jag då, trodde jag skulle spy här! 


Men som sagt vi kom i målVadastafetten

Publicerad 2015-08-21 22:12:52 i Allmänt,

Lägger mig lite uppspelt faktiskt. Vasastafetten imorgon och jag är riktigt förväntansfull. Det ska bli roligt och jobbigt och svettigt. 9 ungdomar och en tant i samma lag😀 de tre döttrarna, gamla mor/styvmor, styvsyster pojkvänner och ett par tre kompisar. Där har ni laget som springer för livet! Återkommer med rapport. Nåja, inte den snabbaste sträcktiden men fullt godkänt för en dam i min ålder. Bara att bita ihop imorgon. Taggad till tusen. 
God natt 😴😴

Sommarhelg

Publicerad 2015-08-16 22:03:30 i Allmänt,

Haft en underbar helg, äntligen kom sommaren. Tillbringat helgen i Orsa och haft härliga dagar och kvällar tillsammans med Micke, Gottfrid, Ellen och Tom. 
Världens bästa helg

Publicerad 2015-08-09 22:33:16 i Allmänt,

Ja, den blev helt otroligt bra, trots att Micke skulle jobba. 
Fredagen var det kräftfiske och det har jag ju redan berättat om. 
På lördagen var det frukost på altan och sen bestämde jag mig för att åka till Orsa. Vi rafsade ihop det nödvändigaste och for. 
Kl 12,07 drog vi bomkortet på campingen efter ett stopp på Konsum. Var även i. I den gröna grannbutiken och köpte gott bubbel. 

Solen sken men det blåste kallt. Försökte sätta mig i lä men frös och tog en promenad istället. Micke kom hem tidigare än väntat och fick låna Agnes bil. Så vid 16,30 var han också uppe. 
Vi åt mat och bara njöt. Vinden mojnade och det blev en fantastisk fin kväll. 
Vi hick till kajutan och handlade glass och sen åkte Gottfrid iväg på sparkcykel med kompisar. 

Det blir mörkt på kvällarna nu. Inte länge tills vi ska packa ihop sommarsäsongen och förbereda för vintersäsong. 

Men inte riktigt än. 
Sov som en stock och vaknade till detta. Morgonkaffet smakar gudomligt i denna miljö. 

Värsta strandtomten, och utsikten är svårslagen. 

Tog det lugnt och åkte inte hem förrän på eftermiddagen. 
Har hunnit med ett träningspass , tacomiddag och nu ska jag slå ihop dom blå och ladda för en ny vecka. 

Men som sagt, en välbehövlig återhämtningshelg tillsammans med familj och vänner. Det ger fantastisk energi. 
I helgen väntas solsken och ännu en helg i paradiset. 

Kräftfiske

Publicerad 2015-08-08 09:16:33 i Allmänt,

Har inte fiskat kräftor på....ja jag kan inte räkna. Som barn sov vi i tält, synade burar och hade kräftorna krafsandes i en balja utanför. 

Igår blev vi bjudna till Amsberg för kräftfiske och mat. Riktigt roligt. Jag och Gottfrid åkte dit efter jobbet. Vi åkte fyrhjuling ner till älven och la i burarna. Sen fick vi god mat och satt ute i solen och njöt i väntan på mörkret. Åkte ut i skymningen och synade. Det blev 14 stycken. 
Sen åkte vi ut igen vid midnatt i mörkret. Gottfrid somnade i båten, men vi lyckades fånga 16 till. 
Släppte i burarna igen och lät dom ligga så ska de plockas upp idag. 

Spännande trevlig och rolig kväll. Gottfrid somnade som en sten vid 01 men sista meningen innan han tuppade av var: det var roligt det där! 
Han älskar Erikssons och tycker nog att vi är som en enda stor familj! 

What a week

Publicerad 2015-08-06 21:35:15 i Allmänt,

Imorgon är det Fredag och det känns otroligt skönt. Veckan har varit minst sagt körig Men även innehållit trevligheter. 

Igår hämtade Agnes Gottfrid på fritids så att jag skulle hinna hem och hänga med på träning. Körde Medelpass med Annelie Ö och alla som upplevt ett sånt pass vet vad jag menar när jag utbrister MY GOD!! Trodde min sista stund var kommen. Men sen kom belöningen, tacobuffe på liljan. 49 spänn, nästan gratis och det blir plötsligt en förlustaffär att göra egen tacos. Sen åkte vi och fixade en ficklampa inför kräftfisket imorgon. Gottfrid åt värsta glassen medan jag stog över den. Tog nämligen på mig en skjorta som måste krympt i tvätten eller nåt. Att knäppa den var uteslutet om jag ville ha knapparna kvar! Herregud, antingen får jag slänga ut tvättmaskinen som krymper kläderna eller sluta glufsa i mig obegränsat med godsaker! 

Idag stressade jag hem efter jobbet, fixade maten, kastade i mig en portion och drog till frissan. Alltid lika trevligt. En timmes ompysslande, snick snackande och avkoppling. Impulsköpte ett schampo mot min kliande hårbotten och for sen till Maxi. Hem och hjälpa micke med städningen som var i full gång. 

Sen blev det kaffe på vår "nya" altan. Blev riktigt bra och plötsligt blev den inbjudande. 
Där sitter han, byggare Bob och tar sig en välförtjänt pilsner. 

Nu ligger jag här som en hög efter att ha hittat ett köttfärspaket i kylen som behövde tas om hand. Blev en hög med köttbullar. 


Imorgon laddar vi alltså för kräftfiske, spännande.

Ännu en dag

Publicerad 2015-08-04 23:02:48 i Allmänt,

Idag blev en bättre dag. Fick även besök av finaste Elin. Som hon kämpat och nu får hon äntligen lite välförtjänt vila innan bebisen kommer. 

Kommer sakna henne på jobbet såklart! 

Vi roddade ihop dagens alla vedermödor och det blev ände även på tisdagen. Imorgon har vi klarat halva veckan så det reder sig den här tuffa perioden också. Men jag ska erkänna att jag är trött och att jag har haft semester det har jag redan glömt sen länge. 

Längtar till Orsa men får stilla mig ända till nästa helg. Denna som kommer jobbar micke. Jag och Gottfrid ska fiska kräftor på fredag kväll med familjen Eriksson. Det ska bli kul. 

Nu är det i alla fall kväller

Måndag....

Publicerad 2015-08-03 22:29:59 i Allmänt,

.....det blev en ände på denna Måndag till slut. 
Jag har världens bästa jobb men ibland blir det för mycket. Jag vet, jag tar på mig för mycket och jag tar mig ibland vatten över huvudet. 

Dagen började lugnt, Gottfrid var lättväckt och medgörlig. Många barn på fritids, lämningen gick smidigt. 
Kom till jobbet i bra tid, bytte om, loggade in i datorn, kollade teleq och schemat. Såg ok ut. Morgonmöte, en kopp kaffe, småprat med kollegor, bra start. 
En kollega sjukskriven och ytterligare en sjuk. Så kan det vara och ingen skugga ska falla över dem, vill förtydliga det innan jag fortsätter. 

Flinka och duktiga vikarier och patienter som fortfarande firar semester. Går nog bra ändå det här var min tanke. Men det är sårbart när man står själv som den enda "gamla" sköterskan på mottagningen. Har en kompanjon men på en annan avdelning. 
Vikarierna måste få fråga saker, de måste kunna be om hjälp och jag hoppas de känner att de kunnat det trots allt. Hemskt att komma till ett ställe med en gammal grinig stressad sköterska som inte har tid att hjälpa till. Så har jag känt mig men jag har verkligen försökt visa en annan sida utåt. Jag hoppas jag lyckades. 

Nåväl, det där med semesterfirande patienter var bara ett önsketänkande. De har firat klart, dragit på sig nya krämpor, blivit deprimerade, hundbitna, förkylda, fått vaxproppar, urinvägsinfektioner, ja, you name it. Allt måste åtgärdas pronto, idag, Måndag! Och vi ringde, och vi ringde och vi ringde. 
Hann emellan med en barnvaccination, ett par samtal på interntelefonen, koll av ett urinprov osv. 
Lunch, skyffla in lite näring. Och sen på't igen. 
Ringa, ringa, ringa, och sen ett par jourpatienter däremellan. Waranpatienterna skulle också bli meddelade sina ordinationer och nåt fax besvaras och ytterligare ett par ärenden från sjukhuset på interna telefonen. 

Sen var huvet tomt!! Fick klartecken att ringa in vår trogna vikarie till imorgon och det känns otroligt skönt. 

Happ, stressa färdigt det sista, hoppa eftermiddagskaffet för att göra klart och kunna hämta i tid på fritids. Tackar mina kollegor för att vi fixade även denna dag trots små resurser. Stressade hoppsasteg Ner i källaren för att byta om och pang så låg jag där som en hög längst ner i stentrappen! Halkade på ett trappsteg och ett tu tre, ett rejält blåmärke vid svanskotan men inte särskilt ont tack och lov! 

Kände där och då att nu får jag ge mig, min uppgift dom här veckorna var att justera schemat och det har jag gjort,  inte att stressa ihjäl mig. Vi är dom personer vi är och gör det vi kan. Det räcker! Jag är så korkad ibland! 

På fritids står ungen vid grinden och väntar, han ville hem!

Vi for hem och möttes av byggare Bob i full färd med att fixa på altanen. Vi har ett stort trallgolv på baksidan men inget staket eller nåt och det är så omysigt att man inte vill sitta där. Lite dragigt är det också. Så vi slog till med lite vindskydd och staket och jag känner redan att det är trevligare. En liten försmak!
Vi ska ha fler låga staket och sen vill ju jag ha nya möbler och lite Lull Lull, återstår att se vad plånboken pallar för fy fasen vad dyrt det är så fort man ska göra nåt! 

Nu är det i alla fall Gonatt och jag lämnar härmed måndagen bakom mig och ser fram emot en solig Tisdag på Centralen 😀

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela