Idag är en bra dag.

Jag känner mig glad och upprymd efter gårdagens galej.
Firade några födelsedagar med baluns på krogen tillsammans med arbetskamraterna. Det blev en sannerligen lyckad tillställning. 
 
Jag brukar dra mig ur i sista stund men med hjälp av lite KBT koachning så gick jag faktiskt. Efter att ha vilat mig i festform i ett par års tid så var det dags att dra på feststassen och partyhumöret och äntra liljans dansgolv. 
 
Vi samlades för lite förfest hos bästa Lena och med 28 pers i en liten tvåa så fick man snabbt upp värmen med en extra liten skjuts från Bålen.
Vi promenerade ner till stan och åt middag, jag är en usel kändisbloggare och fotograferade synd nog inte min middagstallrik. 
Det var tur att det serverades tilltugg hos Lena för trots att middagen gick loss på 300 spänn så blev jag ganska besviken. Inte på smaken men på mängden!
Jag undrade när han skulle ta in resten av maten när jag kunde konstatera att det faktist var allt jag fick som fanns på tallriken.
 
En liten sked rotfruktsmos utsmetat lite konstnärligt på tallriken tillsammans med en sträng rödingfilè och en sked av nåt som skulle liknas vid grönsaker.
Vi bad att få in en rekorderlig skål med potäter för att inte svälta ihjäl.
 
Resten av kvällen ägnades åt dans, och skratt, och dans och mera skratt....alldelest förfärligt mycket skratt......
 
Vi hade väldigt väldigt roligt och jag mår prima idag. Jag kom i fint partymood och det var längesedan jag hade så roligt. Kommer att sakna mina fina arbetskamrater alldelest fruktansvärt när jag börjar nytt jobb efter jul.
 
Idag har vi varit på kupolen och shoppat jeans åt far och son, skor till Agnes ´, träningskläder till fadern och kallingar till sonen.
 
Vi har dessutom besök härhemma i helgen. Kråkan är nämligen med hem från dagis och det är mycket viktigt att denne följer med på allehanda aktiviteter. 
 
Jag ska försöka få in lite bilder på både det ena och det andra spektaklet. Nu ska jag förbereda morgondagens middag, Porterstek!

långhelg

4 dagars ledighet är skööönt!
Man hinner återhämta sig, få lite nytta gjord och känner sig med andra ord i fas igen.
 
Fredagen innehöll ett besök på BVC för 5½ års kontroll och vaccination. Allt gick strålande och prinsen skötte sig exemplariskt. Sprutan avklarades utan så mycket som ett pip. Annat blev det resten av helgen då vänster överarm svulnade upp till dubbelstorlek och blev  sprängröd och glödhet. Finns det risk för reaktion så kan man lita på att Gottfrid får den värsta. Han är fortfarande svullen och hård på överarmen men har inte ont längre i alla fall.
 
I Lördags kom efterlängtade Lukas hit och lekte med Gottfrid. Lillebror Tim var sjuk och förkrossad över att inte kunna vara med, stackarn.
Lukas och Gottfrid tog däremot vara på dagen och lekte oavbrutet i 4 timmar. Verkligen lekte! De skrattade så de låg dubbelvikta, cyklade, körde med bilar och busade rent allmänt. Så härligt med två grabbar som på riktigt trivs i varandras sällskap och som verkligen hade längtat efter varandra. Man behöver aldrig gå emellan och lösa konflikter, de få konflikter som ev uppstår löser dom kvickt och enkelt själva. Dom har bara kul helt enkelt och är så lika i sättet. Tycker om samma saker, är lika busiga och har exakt samma humor. 
 
 
Igår var jag ut på en promenad i regnet och mitt enda sällskap var spotify. Det är som meditation och extra skönt när det är lite ruskigt väder.
 
Fixade mat och sedan åkte Agnes och Micke till smedjebacken på handboll.Jag och Gottfrid tog det lite allmänt lugnt och hade en riktig myssöndag i vår ensamhet. 
 
Idag har vi inte så stora planer heller. Ev blir det ett kupolenbesök. Lite julklappsjakt och klädinköp skulle vara nödvändigt.
 
Just nu har jag också ett "barnlängt". Ja, jag längtar inte efter fler barn, nänä, däremot saknar jag de barn vi redan har. Det är alldelest alldelest för sällan vi träffar de stora barnen!! Har tänkt nu i flera veckor att en middag borde man väl kunna få till, MEN det verkar tji. Veckorna är fyllda av aktiviteter och jobb och helgerna likaså. Gaaahh.......
 
 

Min nya kompis...

...heter Tassimo och ser ut såhär:
 
 
Fyndade kaffemaskinen på Elgiganten idag då det var rea. Har dock köpt kaffekapslar för lika mycket som jag köpte maskinen för. Har precis njutit av en god kopp choklad och ser fram emot färskbryggt kaffe imorgon bitti. Perfekt till husvagnen tänker jag, och perfekt om man ska ha en eller två koppar. Vid större bjudningar får vi nog köra med kära gamla Philips bryggare för kapslarna är ganska dyra. Meeen lite får man unna sig. Jag snusar ju inte.....
 
Skickade min bästa kollega Marie till Elgiganten på fikarasten (nejdå, jag fick inte heller någon fika så det blev inte orättvist på nåt sätt). Men nu jäklar kan vi fika :))
 
Helgen tillbringades i Uppsala bland annat. Hade 4 dagars ledighet och det var 4 välbehövliga dagar. Hade jag inte haft min vän Marie på jobbet alla tuffa dagar så tror jag inte att jag pallat (jag tror åtminstone att hon fortfarande är min vän trots  att hon fick köa på elgiganten för min skull och strida i kassan för att få köpa två Tassimo). Tack för att du finns!!
 
Åter till helgen.
 
Fredagen tog vi en mysdag jag och loppan. Såg på film, fikade, myste oss i soffan och bara var...tills vedtransporten kom framåt eftermiddagen. Då var det slut på vilan och veden staplades i ett huj.
 
Lördagen började även den lugnt. Sen blev det barnkalas för Loppan och direkt efter det for vi till Uppsala där vi installerade oss hos farmor Gertrud. Övernattade där för att få sovmorgon då Agnes skulle till Knivsta på handboll.
Handbollen slutade med en svullen överläpp, värkande tänder och näsblod (kära nån man skulle kunna tro att jag  gjort debut på handbollsplanen). 
Agnes fick en rejäl smäll över näbben men det gick bättre än vi först trodde och igår kunde hon spela match igen. Mormor och morfar hade kommit för att titta och fick på grund av smällen bara se en halvlek när Agnes var med.
 
Vi avslutade Söndagen med ett Ikeabesök där vi fyllde på förrådet med ljus och fick oss mat i magen.
Däremellan hade Gottfrid provat skatebanan hos farmor tillsammans med Micke och farbror Peter. Kul att träffa uppsalaborna, det händer inte alltför ofta.
 
Ledig igår och då avklarades veckohandling och som sagt ytterligare en handbollsmatch.
 
Idag har jag jobbat.....verkligen gjort mig förtjänt av lönen och hade rejält ont i huvudet när jag kom hem.
 
Imorgon får jag nog dessvärre vara glad om det är någon kroppsdel som jag inte har ont i. Gjorde mitt premiärpass på friskis och slog till med Core....inbillade mig att det inte var så jobbigt.
Jag kan ärligt bekänna att jag var evigt tacksam att Julia var med och kunde köra bilen hem och att Agnes kunde stötta upp mig på vägen ut till Bilen. Satan i gatan vad jobbigt. Varenda muskel vibrerar i kroppen och jag kan inte för mitt liv förstå hur jag ska komma ur sängen imorgon...om jag nu ens kommer ner i den ikväll!
 
Marie...jag hoppas du är på jobbet imorgon, jag kommer att behöva dig.....