Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Trevlig helg

Publicerad 2010-09-24 22:07:26 i Allmänt,

Snart är vi i mål!
Imorgon flyttar vi ihop  igen och Gottfrid får bo tillsammans med pappa i "pappas hus".

Jag kan säga som så att om man väljer att bygga hus och gör en del själv samtidigt som man har barn s¨å vill det till att man har ett stabilt förhållande, en ocean av tålamod och självdiciplin.
Vi har ägnat i stort ett varje vaken stund åt bygget. Micke har ägnat sig åt det praktiska och byggt och byggt och byggt! Vi har haft EN enda ledig helg sedan i April óch det var när vi for på kryssning.
Jag har haft hand om målningen utvändigt och allt pappersarbete. Det blir mycket papper och är riktigt kontorsjobb flera kvällar i veckan. Fakturor och kontrakt som det ska hållas reda på. Hantverkare och diverse somska samordnas. Bankärenden och bankpapper. Ja jisses!

Sen måste man äta, handla maten och tvätta och städa och gå på föräldramöten och engagera sig i barnens aktiviteter, konfirmationer och annat (vilket ju såklart är roligt, tro inte annat).

Sen ska ju härligheten betalas och då måste man ju jobba också. Micke har dessutom jobbat en del extra för att vi ska kunna sätta lite guldkant på tillvaron (läs: huset).

Barnen har fått alldelest för lite tid under detta halvår men jag hoppas att dom också tycker att det är värt slitet nu när vi kommer på plats. De får lite nya möbler, TV-uttag och dimmers på rummen och de har fått välja tapet osv. Jag hoppas verkligen att de kan känna glädje trots den långa jobbiga period vi haft under byggtiden.

Senaste veckan har varit kaotisk. För precis en vecka sedan var huset belamrat av verktyg, golvpapp, damm, skräp. Det saknades golv i vardagsrummet, badrummen var inte klara osv.
Men efter en stenhård arbetsinsats och duktiga hantverkare så har det blivit beboeligt.
Micke klev upp halv två i går natt och kom hem från jobbet vid 09. Han bytte om och åkte till huset och kom inte hem därifrån förrän vid 20.

MEN, huset är ju inte riktigt klart. Det ska listas osv. På Måndag kommer snickarna och sätter in kaminen och på Måndag kommer leverans från IKEA till tvättstugan och tjejerna samt dushväggen till badrummet.
Vi fortsätter arbetet, men tillsammans!


Dan, före dan, före dan....

Publicerad 2010-09-23 15:52:12 i Allmänt,

I morse släppte jag in fiberkillen vid 7.30 och sen dess har det varit full aktivitet.
Var med Gottfrid på provtagning på morgonen och han var så duktig. Han sa inte ett pip trots nål i armvecket. Det är INTE mammas gener. Jag har inget emot att hålla i nålen och stickas, det tycker jag till och med är roligt, men jag vill inte vara patienten som blir stucken. Usch!

Åter till huset där elektrikerna har jobbat på som 17! Vi känner oss väldigt nöjda med deras arbete. De har monterat och installerat i flera dagar och nu är belysningen och alla installationer klara. Jag har åkt som ett skållat troll fram och tillbaka och inhandlat ljuskällor och armaturer och resultatet blev ju helt lysande ;)

Fiberkillen, ja. Vi har fiber indraget och de lovade att tv:n ska fungera typ idag. Internet och telefon är också klart. Vi måste bara ordna med leverantör.

På förmiddagen kom mäklare K och gick husesyn. Han har gjort en värdering och vi känner os förväntansfulla inför resultatet va denna, han lovade att vi inte skulle bli besvikna.

Jag hann med en vända till tippen innan vår husförsäljare M från fiskarhedenvillan kom på besök tillsammans med köksarkitekten som ritat vårt kök. Trevligt!

Micke lägger nu golvet i vardagsrummet.

Idag, när vi fått undan lite skräp och börjar se hur huset egentligen ser ut så drar jag en stor suck av lättnad och känner ro i sinnet. Jag känner att allt slit vi lagt ner och det som fortfarande kvarstår ändå är värt det. Vilket fint hem vi får! Jo, man får faktiskt skryta och tycka det när man slitit och kämpat och dessutom ritat sitt hus som man vill ha det och känner sig nöjd! Så sakta börjar jag förstå att det verkligen är vi som har den stora förmånen att få bo i denna villa.
Helt fantastisk känsla.

Badrummen blev i stort sett klara igår och vi är supernöjda med resultatet. Inredningen blir perfekt till de färger och plattor vi valt.
A och I: Ni ska ha en stor eloge, kan inte säga det nog många gånger. Det första mäklaren sa var att det syntes att badrummen var noggrannt och riktigt gjorda. Sug i er av det!

Nu blir det lite pappersarbete innan jag ska återgå till flyttpack!

Tisdag

Publicerad 2010-09-21 20:51:29 i Allmänt,

Huset är fullt av folk som arbetar. Härligt.
Elen är på G. eluttag och strömbrytare är på plats, utebelysningen ska snart monteras, maskinerna installeras osv. Imorgon får vi till och med fungerande toalett i stugan.

Torsdag morgon ska jag släppa in fiberkillarna som ska blåsa in fiber i huset.

Micke monterar badrumsinredning för brinnande livet och idag kom det en leverans med golv så vardagsrumsgolvet hinner förmodligen bli klart innan helgen.

Galet

Publicerad 2010-09-20 13:28:35 i Allmänt,

Allt är virrvarr just nu, både positivt och...nej, mest positivt faktiskt. Om 5 dagar är det så dags och tittar man in i huset nu kan man ju undra om vi blivit skvatt galna. Golvet tog slut och jag hoppas vi hinner få nytt i veckan så vardagsrummet kan läggas klart.
Imorgon kommer Elektriker och rörmokare så då hoppas jag att blir att kännas lite mer klart än det gör nu.

Igår var vi där och försökte oss på badrumsskåpen men vi gav upp då tröttheten slog till. Jag har jobbat hela helgen och både Micke och jag hade varit igång sedan före 07. Vid 21 var det dags att slå igen bygget för dagen.

Återkommer......

en vecka före inflytt

Publicerad 2010-09-17 09:00:30 i Allmänt,

Och spänningen stiger (hur nu det är möjligt).
Jag hoppas verkligen att elektriker och vvs kommer nästa vecka. Fem ynka arbetsdagar kvar innan vi kommer paltandes med vårt bohag. Hjälp!

Med hela pallet fullt av snor så går det mesta tungt. Helgen för mig innebär jobb på jobbet och för Micke blir det golvläggning i vardagsrummet.
Listningen har påbörjats och ett av sovrummen är HELT klart.

Badrummet blir klart idag.

Min mamma kommer till undsättning i helgen så att vi får arbeta i lugn och ro, det tackar vi för.

Badrummet som är under arbete:Köket har fått knoppar:Tvättmaskin och torktumlare väntar på att få kopplas in:Listningen påbörjad och efter att ha bearbetat överraskningen (vi trodde att hela köket och all montering med garderoberna skull göras i steg 4 men fick ju veta att vi får göra hälften själva. Det framgick inte av beskrivningen) så har vi påbörjat arbetet med att slutföra monteringen av kök och garderober. Sen ligger badrumsinredningen och väntar också.

Nej! här kan jag inte sitta. Buss på, dags att sätta fart. Först ett samtal till FH med lite synpunkter!

9

Publicerad 2010-09-15 08:31:03 i Allmänt,

IKEA handla hemma! Min favorit på nätet just nu, haha.
Gjorde några inköp igår kväll.

Då vi har ett par små sovrum så fick det bli en av mina favoriter från ikea, en garderob som endast är 38 cm djup. Perfekt! Den försvinner liksom in i väggen på nåt vis. Julia är det som får den på sitt rum de det är mest svårmöblerat, hon valde spegeldörrar.


Agnes får överta Julias byrå och får istället en ny säng med rejäl förvaring i lådorna under:

Dessutom beställde jag två bänkskåp med bänkskiva till tvättstugan. Det blir mer bänkyta och det behövs. Vi (eller jag, ska jag säga, för Micke var inte ens hemma och hade därmed ingen talan, hihi) valde denna lucka:


De här knopparna till:


Det blir finemang. Och jag är verkligen nöjd med tvättstugan. Var rädd att den grå färgen på väggarna skulle kännas som betong men tillsammans med allt det vita blir det kanon.

Idag har badkaret också anlänt från Luleå och finns i Borlänge någonstans. Spännande.
Nu väntar vi bara på duschväggarna som är beställda.

9 dagar kvar.....

10.....

Publicerad 2010-09-14 12:21:19 i Allmänt,

Är hemma och vabbar idag. Gottfrid vaknade halv 6 imorse och var jättesnorig och hostig. Har ingen feber än och jag hoppas inte det blir värre än så här. Tråkigt att behöva vara hemma från jobbet men men, inget att göra åt.

Igår Var vi ute och shoppade! "Oh äntligen" tänker alla ni som brukar se oss emellanåt. "Äntligen piffar dom till sig med lite nya kläder" "Eller kanske slog dom på stort och gick till frissan"

HA, fel, fel, fel. Ni får försöka stå ut med de två ruggugglorna på Pastorsgatan 2 ytterligare ett tag. Vi shoppade inget annat än EN SÅG!!
Lilla julafton för sambon men faktist även för mig. Jag har blivit lite skadad under byggtiden och tycker det är jätteroligt att köpa verktyg. Jag har verkligen märkt nyttan av att ha ordentliga verktyg.
Nu har vi inte köpt så mycket faktiskt, bara en skruvdragare och nu en såg. Sen lite annat smått såklart. Vi har ju omgett oss av givmilda människor som lånat ut en hel del till oss. Dyckertpistol mm. Sen har vi ju mamma och pappa som bistått med en hel del användbara verktyg, släpvagn, arbetskraft mm
Tack och tack!
Den gamla sågen har fått slita ont under flera månader och protesterade nu ordentligt genom att fransa alla plankor i ändarna och har dessutom inga fasta geringslägen.
Vi investerade i en rejäl Bosch med tillhörande bänk. Micke är rent av lyrisk.

Vi var inne på en DeWalt men föll än en gång för Bosch istället. Det var lika när vi köpte skruvdragaren och vi har inte ångrat oss. Till och med jag kan hantera dessa verktyg.

Jag har slängt ut annons på ett par av våra garderober som vi ska byta ut mot något smidigare. Julia ska få en garderob som inte är så djup på sitt rum då det är lite svårmöblerat.
Tvättstugan ska istället för garderob få några bänkskåp. Det blir mer praktiskt så.

Vi har fått besked att vårt badkar skickats från lagret i Luleå och borde komma under veckan. Så lägligt då A gör klart det sista imorgon. Det känns kul men samtidigt tråkigt. Kul att det är klart och att det blev så fint. Vi har verkligen inget att klaga på när det gäller A och kakelgruvan. Tråkigt dock att i fortsättningen komma till huset och inte mötas av A:s glada leende och trevliga sällskap.

Nedräkningen har börjat. 10......

Vår lilla plätt!

Publicerad 2010-09-12 21:23:38 i Allmänt,

Hittade en bild som skvallrar om att en hel del har hänt på pastorsgatan/kumminstigen senaste året :

Här står just nu vårt hus och garage:Bakom vårt hus finns ju nu 2 hus under uppbyggnad och snett bakom är M & P:s fina färdigbyggda hus.

Det har hänt saker på andra sidan också. så sammanfattningsvis har 10 nya hus ploppat upp senaste året.

Jag har ju tagit upp otydligheterna från FH-villan vad gäller de olika snickarstegen och i helgen blev vi varse att det skett ytterligare missförstånd. Det ligger nämligen på oss även att sätta på socklar i kök och garderober samt inbyggnad av sovrumsgarderoben.
Otydlig har även monterinsanvisningarna varit när det gäller vissa saker och de har varit svåra att läsa då man inte är utbildad snickare. Vi känner oss lite besvikna då de går ut med nåt helt annat. Alla turer runt detta har tagit musten ur oss litegrann och nu på slutet har vi haft känslan att arbetsbördan bara ökar för var dag medan inflyttningsdatumet närmar sig med storm steg. Dock är vi nöjd med huset i sin helhet och längtar efter att få flytta in snart.

Jag har städat upp en hel del skräp under eftermiddagen och Micke har fodrat fönster och dörrar. Mickes snälla arbetkollega lånade ut sin dyckertpistol och vi är så tacksamma över detta. Underlättar enormt, om sanningen ska fram så tror jag inte det hade funkat utan den. Tusen tack!

I morgon är det dags för jobb igen och det blir en tidig start med dagis redan 6.30. 
Jag har glömt att berätta att jag har den äran att få arbeta med min kära vän och kurskamrat Eva. B. Det känns verkligen jätteroligt (och det skriver jag inte pga din kommentar Eva utan jag menar det verkligen). The End!

Publicerad 2010-09-11 18:58:36 i Allmänt,

Det känns att vi börjar närma oss The End!
Nerverna ligger nästan utanpå och det ska bli spännande att se vad vi egentligen får flytta in i. Vi kämpar för att inte trassla in oss i målsnöret och den energi som fanns tidigare glöder inte lika intensivt kan jag säga. Vi vill bara ha en ände på detta, för oss, enorma projekt.

Nu på slutet känns det som att allt strular.
Fel på golvbrunnaran vilket resulterade i en del diskussioner åt olika håll, snickare som inte har tid att komma när vi vill, otydligheter i vem som ska göra vad och otydligheter i vad som egentligen återstår. Ingen snickare som har tid att hjälpa oss med listningen betyder att vi får skrida till verket själva. Det kommer att ta tid och energi och om inga klossar går att få till så är det bara att inhandla en ny såg och kavla upp ärmarna.

Jag känner en enorm frustration då jag inte tycker mig vara kapabel till varken listning eler något av det andra som är kvar på "att-göra-listan". Det vilar därför ett tungt lass på Micke som, av förståeliga skäl, börjar ledsna.

Mitt i kaoset ska vi förbereda en flytt med allt vad det innebär. Vi har dock lejt bort flyttstädningen och det känns helt otroligt skönt.  

Var i alla fall och inhandlade förhöjningssockel till tvättmaskin och torktumlare igår och det blir superbra. Vi tänkte ha en garderob i tvättstugan också men har ändrat oss då den såg minst sagt malplacerad ut. Det blir bänkskåp och bänkskiva istället från ikea.

Knoppar och handtag har kommit på plats i köket.

Nu är det Lördagsmys!

Äntligen Larmat!

Publicerad 2010-09-08 21:11:40 i Allmänt,

Äntligen har vi fått ordning på trösklarna. Otydligt vem som ska göra vad. Dörrkarmarna ligger under ett snickarsteg som vi köpt men trösklarna ligger under ett annat, som vi ska göra själva, fick vi reda på igår!! Liiite irriterande.
Nåväl Micke fixade till det och nu kaklas de för fullt i badrummet.

Vi gjorde oss en tur ut till Långsjö såg idag också. Vi gav dem lite att fundera på. Har beställt hörnklossar i 45 graders vinkel och de kliade sig rejält i huvudet. Spännande att se om de lyckas fixa till det.
Långsjö såg ja, vilket ställe. Härligt genuint gammalt sågverk med "butiken" i en lada. Gamla maskiner och virke, sågspån och trä överrallt. Fyndhörnan kunde man hitta under en presenning. Sågen har gått i generationer sedan 30-talet och hade både hjärta och själ. Sånt tycker jag mycket bättre om än det stylade kommersiella utan tillstymmelse till själ. 

NU tror jag att jag dragit det sista penseldraget i alla fall. Fick komplettera lite på verandan och målade det sista dörrfodret. Det känns helt under bart att kunna släppa projekt målning och koncentrera sig på inomhuspyssel nu i höst. 

Hämtade sonen och tillbringade em vid huset. Man vill inte åka hem därifrån. Fikade ute i strålande solsken, mamma och pappa kom på besök till Gottfrids (och vår såklart) stora förtjusning. "Bye, bye älskling" sa han till mormor när de skulle åka hem.

Sist men inte minst så har vi äntligen fått ett larm installerat. Känns skönt. Det är direkt kopplat till sos alarm och de skickar ut en bil direkt larmet går.

värmebölja

Publicerad 2010-09-05 21:28:57 i Allmänt,

Nu har jag varit och röjt upp lite skräp i huset. Skulle behövt åka någon vända till tippen också men tiden räcker inte riktigt till.

Golvet på Julias rum är i alla fall klart och det tar jag som ett tecken på att fossingen läkt på byggherren.

Lilla toan är klar:Kaklet i köket är klart:Tvättstugan är nästan klar:Värmeväxlaren har kommit upp och värmen är på vilket jag märkte när jag var där och städade. Svetten lackade kan jag säga och jag varnar våra hantverkare för värmeböljan. Jag tror vi får ringa G och höra om vi inte kan dra ner värmen lite. Den där växlaren är ju så modern också så vi vet ju inte riktigt hur man gör.

Nu ska jag ladda för morgondagen och första "riktiga" jobbdagen. Har lite annat att ta itu med också.

det händer både det ena och det andra

Publicerad 2010-09-03 20:42:51 i Allmänt,

Fredag nu och veckan har varit minst sagt händelserik. Började nytt jobb i Måndags, VIH-teamet startades upp i Borlänge och precis allt är nytt för mig. Nytt journalsystem, nytt tidsbokningssystem, nya arbetskamrater, nya lokaler och nya arbetsuppgifter. Hjärnan är just nu allt annat än alert men jag är mycket förväntansfull inför fortsättningen. Vi verkar vara ett härligt gäng med många viljor, vilket jag tycker är kreativt och det känns faktiskt inte alls negativt. Många har erfarenhet av hemsjukvård och det känns tryggt då vi är några som inte har någon erfarenhet av det. Jag ser fram emot att få komma igång och möta patienterna, få ett ansikte och skapa en fin kontakt, lära mig en massa nya saker och utvecklas som sjuksköterska. Trots alla nya intryck har jag inte haft huvudvärk på hela veckan och det tar jag som ett tecken på att det blir superbra att inte behöva sitta inne framför en dataskärm hela dagarna.

Micke fick ett abrubt avbrott i snickeriet då han snubblade ut från loket och fördubblade sin skostorlek...på bredden. HAn färgade dessutom foten naturligt blålila. Det blev ett läkarbesök och några dagars vila från snickringen. Rejäl stukning men han verkar tillfriskna snabbt och är nog snart på banan igen.

Gottfrid har haft raketfart på magen ett par dagar och fick således göra pappa sällskap i hemmet. Förra helgen sålde vi skötbordet och Gottfrid roade sig kungligt då pappan skulle tråckla sig ner på golvet med elefantfoten för att byta blöja x flera.

Igår när vi gick till huset för att kolla vad som hänt på kakelfronten möttes vi av flera ambulanser och brandbilar vid infarten till Predikantgatan. En ung bilförare hade kolliderat med en dam på cykel. Våra blivande grannar hade varit först på olycksplatsen och försökt så gott de kunnat att hjälpa både damen och bilföraren. Omskakande!
Med tanke på att det är andra olyckan på mindre än 2 veckor på en vägsnutt på ca 100 meter så måste nåt göras. Farthinder, tydligare skyltning av cykelvägar och utfarter vad som helst.

Åter till huset då.
A och I arbetar på och det blir sååå fint. Härligt att kunna komma till huset och konstatera att massor har hänt utan att man själv behövt lyfta ett finger. Alla platt-val hittils känns helt rätt och det är skönt. Man vet ju inte förrän efteråt hur det egentligen ska bli.

Idag bröt sig herr G (vår rörmokare) in i huset. Jo, jag skrev rätt, han bröt sig in och det måtte ha sett roligt ut. Ingen var där med nyckel och Gottfrid sov middag så han kunde inte åka dit med någon nyckel. Då tog herr G saken i egna händer och tog sig in via ett fönster som stod öppet. Jag är inte förvånad, han är som en vessla och verkar smidig som få. Han konstaterade glatt att "nu vet jag att jag är skicklig på inbrott".
Vi har i alla fall fått på värmen i huset och fjärrvärmeväxlaren har kommit på plats.

PÅ Måndag kommer snickarna och fortsätter färdigställa sitt arbete.

Micke har fått specialbeställda hörnklossar och av en snäll arbetskamrat fått låna en dyckertpistol så vi fixar listningen själva då vi inte lyckats få tag på någon villig snickare. Känns ändå som att det är skönt att kunna spara några tusenlapar och göra det själva.

Jag ska lägga ut lite bilder i helgen, måste dit och städa upp lite och ta nya foton.

Det drar ihop sig!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela