Trevlig helg

Snart är vi i mål!
Imorgon flyttar vi ihop  igen och Gottfrid får bo tillsammans med pappa i "pappas hus".

Jag kan säga som så att om man väljer att bygga hus och gör en del själv samtidigt som man har barn s¨å vill det till att man har ett stabilt förhållande, en ocean av tålamod och självdiciplin.
Vi har ägnat i stort ett varje vaken stund åt bygget. Micke har ägnat sig åt det praktiska och byggt och byggt och byggt! Vi har haft EN enda ledig helg sedan i April óch det var när vi for på kryssning.
Jag har haft hand om målningen utvändigt och allt pappersarbete. Det blir mycket papper och är riktigt kontorsjobb flera kvällar i veckan. Fakturor och kontrakt som det ska hållas reda på. Hantverkare och diverse somska samordnas. Bankärenden och bankpapper. Ja jisses!

Sen måste man äta, handla maten och tvätta och städa och gå på föräldramöten och engagera sig i barnens aktiviteter, konfirmationer och annat (vilket ju såklart är roligt, tro inte annat).

Sen ska ju härligheten betalas och då måste man ju jobba också. Micke har dessutom jobbat en del extra för att vi ska kunna sätta lite guldkant på tillvaron (läs: huset).

Barnen har fått alldelest för lite tid under detta halvår men jag hoppas att dom också tycker att det är värt slitet nu när vi kommer på plats. De får lite nya möbler, TV-uttag och dimmers på rummen och de har fått välja tapet osv. Jag hoppas verkligen att de kan känna glädje trots den långa jobbiga period vi haft under byggtiden.

Senaste veckan har varit kaotisk. För precis en vecka sedan var huset belamrat av verktyg, golvpapp, damm, skräp. Det saknades golv i vardagsrummet, badrummen var inte klara osv.
Men efter en stenhård arbetsinsats och duktiga hantverkare så har det blivit beboeligt.
Micke klev upp halv två i går natt och kom hem från jobbet vid 09. Han bytte om och åkte till huset och kom inte hem därifrån förrän vid 20.

MEN, huset är ju inte riktigt klart. Det ska listas osv. På Måndag kommer snickarna och sätter in kaminen och på Måndag kommer leverans från IKEA till tvättstugan och tjejerna samt dushväggen till badrummet.
Vi fortsätter arbetet, men tillsammans!


Dan, före dan, före dan....

I morse släppte jag in fiberkillen vid 7.30 och sen dess har det varit full aktivitet.
Var med Gottfrid på provtagning på morgonen och han var så duktig. Han sa inte ett pip trots nål i armvecket. Det är INTE mammas gener. Jag har inget emot att hålla i nålen och stickas, det tycker jag till och med är roligt, men jag vill inte vara patienten som blir stucken. Usch!

Åter till huset där elektrikerna har jobbat på som 17! Vi känner oss väldigt nöjda med deras arbete. De har monterat och installerat i flera dagar och nu är belysningen och alla installationer klara. Jag har åkt som ett skållat troll fram och tillbaka och inhandlat ljuskällor och armaturer och resultatet blev ju helt lysande ;)

Fiberkillen, ja. Vi har fiber indraget och de lovade att tv:n ska fungera typ idag. Internet och telefon är också klart. Vi måste bara ordna med leverantör.

På förmiddagen kom mäklare K och gick husesyn. Han har gjort en värdering och vi känner os förväntansfulla inför resultatet va denna, han lovade att vi inte skulle bli besvikna.

Jag hann med en vända till tippen innan vår husförsäljare M från fiskarhedenvillan kom på besök tillsammans med köksarkitekten som ritat vårt kök. Trevligt!

Micke lägger nu golvet i vardagsrummet.

Idag, när vi fått undan lite skräp och börjar se hur huset egentligen ser ut så drar jag en stor suck av lättnad och känner ro i sinnet. Jag känner att allt slit vi lagt ner och det som fortfarande kvarstår ändå är värt det. Vilket fint hem vi får! Jo, man får faktiskt skryta och tycka det när man slitit och kämpat och dessutom ritat sitt hus som man vill ha det och känner sig nöjd! Så sakta börjar jag förstå att det verkligen är vi som har den stora förmånen att få bo i denna villa.
Helt fantastisk känsla.

Badrummen blev i stort sett klara igår och vi är supernöjda med resultatet. Inredningen blir perfekt till de färger och plattor vi valt.
A och I: Ni ska ha en stor eloge, kan inte säga det nog många gånger. Det första mäklaren sa var att det syntes att badrummen var noggrannt och riktigt gjorda. Sug i er av det!

Nu blir det lite pappersarbete innan jag ska återgå till flyttpack!

Tisdag

Huset är fullt av folk som arbetar. Härligt.
Elen är på G. eluttag och strömbrytare är på plats, utebelysningen ska snart monteras, maskinerna installeras osv. Imorgon får vi till och med fungerande toalett i stugan.

Torsdag morgon ska jag släppa in fiberkillarna som ska blåsa in fiber i huset.

Micke monterar badrumsinredning för brinnande livet och idag kom det en leverans med golv så vardagsrumsgolvet hinner förmodligen bli klart innan helgen.