mer Jul....

Börjat fundera på julklappar nu, usch, det är ett riktigt sjå tycker jag. Egentligen ganska roligt att handla julklappar, särskilt om man hittar nåt som man vet blir uppskattat, men allt kostar ju så mycket och man önskar plånboken var stor som en ocean.

Jag är ganska traditionsbunden när det gäller julen och minns mina jular som barn som otroligt mysiga och roliga. Vi träffades alla, mostrar, fastrar, mörbröder, farbröder, kusiner, momor, morfar och farfar. Åkte emellan farfar och mormor och morfar.
Morfar var en given tomte och trots att vi barn växte upp och blev "stora" så var tomten en självklarhet.
Bara glada och positiva minnen har jag och traditionerna var desamma varje år.
Nu är både farfar, mormor och morfar borta. Mycket annat har hänt, familjerna har utökats och traditionerna förändrats. Det är barn på olika håll, syskon och föräldrar utspridda över mellanSverige gör det svårt att ha samma traditioner varje år. Jag hoppas dock att barnen ändå i framtiden kan känna att deras jular var glada och positiva och ha fina minnen.

Förra året struntade vi i julstressen och tog en dygnskryssning på självaste julafton. Det var härligt att inte behöva bry sig om mat , disk osv. Bara koppla av och njuta tillsammans. Rekomenderas.

I år ska vi inte kryssa även om Gottfrid påpekat att tomten minsann bara finns på stora båten. Vi har dock inga färdiga planer för julen mer än att den ska firas och då helst tillsammans med nära och kära. Om det blir här hemma eller någon annan stans har vi inte bestämt än. 

Det löser sig sa hon som hade förstoppning!

Huset här bredvid håller på att ta form. Husleveransen kom i morse och jag hade fullt sjå att få med mig sonen till dagis. Hjullastaren körde skytteltrafik förbi köksfönstret så han hade verkligen första parkett. 

Jag har egentligen inte så mycket att förtälja idag. Har haft en ganska jobbig jobbdag och är tacksam över att ha en av mina bästa vänner som kollega. Har tagit en kopp glögg och planerar nu inget annat än att inta soffläge och titta på de desperata hemmafruarna på Wisteria Lane. snart så är det jul igen.....

Äntligen har värken släppt. Det slutade med en penicillinkur och nu är jag som en ny människa.

Igår åkte vi på en liten tur för att kolla in soffor. Vi skulle inte handla, bara titta. MEN vi gick in på PK:s möbler och där gjorde vi ett riktigt kap. Hade inte råd att låta bli. Fyndade en lagom stor soffa till allrummet till priset av en begagnad. Jag vet, vi har nyss köpt soffor till vardagsrummet så detta känns väldigt lyxigt. Man lever bara en gång så det är lika bra att låta pengarna rulla så länge man har några. Jag har aldrig lagt ner så här mycket pengar på inredning förut men det är så otroligt roligt när man har ett nytt fint hus att inreda. Jag hoppar gärna över klädinköp och köper hellre nåt fint till hemmet.
Ja nu har jag ursäktat helgens inköp tillräckligt. 80-tals soffan fick nu åka ut på riktigt och den finns på vår baksida om det är nån som är intresserad. Bara att hämta! Det står ett 70-tals bord där också som bara är att hämta.
 


Det blev jättemysigt i lilla allrummet och fina kistan som jag fått av mamma gjorde sig perfekt som soffbord:Ni kan ju försöka bortse från den mindre vackra tv-bänken i bakgrunden. Den ska bytas ut men det fattas dollar just nu.

Håller som bäst på att fixa lite julstämning i huset och fyndade även kanonfina julgardiner på Rusta, tro det eller ej. De ska få pryda köksfönstret tillsammans med röda längder.Veden har tagit slut och vi ska nu passa på att färdigställa kaminen. Tänk vad man vänjer sig, har svårt att tänka mig att vara utan den.
Micke spacklade den igår, nu ska vi akrylfoga och sen ska det målas två gånger innan den är klar. Sen kan vi elda igen.

Det händer saker i granngårdarna. Precis bredvid oss har de nu gjutit en grund och huset kommer nog när som helst. Där ska det bo en familj med två tonårsdöttrar vilket uppskattas av våra tonåringar. Så här såg det ut i veckan från vårt allrumsfönster:I början av December får vi nya grannar på den andra gaveln. och under resten av December fylls området på bakom vårt hus. Två nya familjer som flyttar in på kumminstigen. Gottfrid är förväntansfull då en jämnårig kompis ska bo i ett av de husen.

Det blir bra det här!

avslutar med en bild på lilla piraten och hans tomtiga systrar:


till helvetet och tillbaka

Alla planer jag hade för min lediga Fredag gick i stöpet. Hade tänkt fixa iordning gästrummet och sätta upp gardiner i allrummet. Pyssla lite helt enkelt.
Ett besök hos tandläkaren på Fredag morgon förstörde inte bara Fredagen utan hela helgen. Jag har haft tandvärk från helvetet i tanden som de tog bort. Fantomsmärtor med andra ord. Jag har aldrig tidigare haft rikitg tandvärk utan mer smågnol, det blev jag då varse när fan själv satte klorna i tandbenet.
Värken bröt omkull mig helt och det blev ett återbesök till jouren på Lördag morgon efter en sömnlös natt. Där grötades det runt i såret och de lade en tamponad med nån gegga på.
Jag skulle efter detta äventyr jobba kväll, vilket innebär ensamarbete med typ jourverksamhet. Vikarie finns inte att tillgå så kl 14 var jag på jobbet. Det kändes då lite bättre faktiskt men framåt kvällningen tog det omtag och min snälla granne M räddade min natt och förmodligen även mitt liv då jag tidigare bett hennes sambo P slå mig i huvet med en spade.

Är lite irriterad på tandläkarna jag besökt som inte velat skriva ut ordentlig smärtlindring utan jag var till slut tvungen att ordna detta på egen hand. Dom kan aldrig själva haft riktig tandvärk. Jag bad vid två tillfällen om  nåt starkare men de förespråkade panodil och Ipren som inte hjälpte ett smack. Jag måtte se ut som en knarkare eller nåt.

Nåväl, det känns lite bättre nu och jag börjar återhämta mig.

Vi hann i alla fall med ett rejält ryck på Torsdagen då vi röjde ur gästrummet. Det rummet har tjänat som förråd men nu har vi fått fram sängen och Micke har fått fram sina musikinstrument. Jag slipper därmed ha musikstudio i tvättstugan. Bra är också att våra andra barn som inte bor här kan komma och övernatta om de vill.
Det var med andra ord det rummet jag tänkt göra lite mysigt i Fredags. Skule ha inhandlat lite möbler också, ett skrivbord och en bokhylla, så att det blir lite mer gästvänligt och trivsamt.

Persienner har vi fått upp i alla sovrum. Det blev träpersienner från IKEA. De håller så länge de håller, funkar bra till ett bra pris. Dessutom tycker jag det är snyggt.

Mickw fixade med golvlister och suckade i besvikelse på kvällen att inget av det han gjort under dagen syntes. Han hade listat bakom sofffan, bakom tv:n och bakom byrån i hallen mot allrummet. Alltså otacksamt arbete men ytterst nödvändigt.

Jag har målat klossar och de ligger beredda inför fortsatt taklistning.

Det är ett himla arbete att lista. Många meter ska upp och mycket vinklar och vrår. Vi har dock bestämt oss för att det bara är att tugga på med denna ganska tråkiga syssla innan vi påbörjar nåt annat projekt. Börjar man med nåt annat och inte slutför listningen direkt så har detta moment en tendens att bli skjutet på framtiden.

Nu ska jag ta ett piller, njuta av kvällen och av brasan som sprakar i kaminen tillsammans med Micke som är en hårt prövad småbarnsfar så här på fars dag och allt.