Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

dagens ris....

Publicerad 2013-02-27 22:12:42 i

....går till min spis!

Städat och fint i köket, ihopplockat efter maten. Trodde jag......sen tände jag fläktlampan.bläää....

Feb. 24, 2013

Publicerad 2013-02-24 22:04:08 i

Har skaffat mig förmågan att använda helgledigheterna till att hämta energi och ladda batterierna.
Jag har så mycket att vara glad för.

Jag har ett jobb jag tycker är roligt numera. Minskad stress och press, ordning och reda, mycket självständigt arbete men med hjälpsamma och trevliga kollegor omkring mig. För första gången på ganska länge är det roligt att gå till jobbet, det är en skön känsla. Att slippa använda hela söndagen till att våndas över måndagsstressen är en befrielse.

Denna helg har bjudit på flera guldkantade aktiviteter. Gårdagen har jag redan redogjort för. Fortsatte helgen idag med att tillbringa några underbara timmar i vårsolen tillsammans med Gottfrid Julia och Micke vid plättbacken. fika i solen som värmde på kinderna.

God lunch efter det sen kaffe i soffan innan jag och Julia for och tränade. Indoor walking satte fartyg på må-bra-endorfinerna och jag kan nu sova gott.

Pricken över i:et....grädde på moset ....har varit att vi fått värdefull tid med älskade Julia som annars har fullt upp och hennes aktiviteter brukar krocka med våra. Men inte denna helg alltså.

Agnes var hem och vände. Från Amsberg till Djurmo och tjejkväll. Hon har också haft en bra helg tror jag..

härlig lördag

Publicerad 2013-02-23 22:25:04 i
I härliga Äppelbo.
Har haft en bra dag hos mor och far.
Lite mello efter det. Faktiskt ett riktigt bra bidrag ikväll. Robin....som dock bara gick till andra chansen. Vad är det med Sverige??

shopping

Publicerad 2013-02-22 22:42:46 i

Efter att ha tränat ett skivstångspass i spegelsalen på friskis så insåg jag raskt att nåt måste göras åt stilen.....eller rättare sagt den icke existerande stilen!

Att se sig själv i helfigur iklädd Julias 6-7 år gamla träningsbyxor med hål i grenen och på låret samt trasig dragkedja vid vristen som tillfälligt dragits ihop med en röd gummisnodd. Agnes avlagda fd vita träningströja som pimpats med ingrodda fläckar av handbolldklister. Lägg till det ett par strumpor med hål i och en förvirrad tant som aldrig tränat skivstång tidigare och var minst sagt bortkommen, Ja då har ni bilden av Moi framför er och förstår varför en makeover var nödvändig!

Träningsbyxor och två tröjor hjälpte till att tömma plånboken men sen ni jäklar gick det som en dans att träna.Jag skaffade mig även en mobilhållare att sätta på armen så jag kan lyssna på musik utan att behöva ha mobilen i byxlinningen. Där har den tidigare halkat omkring i svetten under passen.

Tillade goda Enchiladas till kvällen och Gottfrid fixade salladen helt själv. Skar alla grönsaker med vassa kniven utan att skära sig. Utbrast sen belåtet: " Oj vad jag var bra på det här."

Ha en fin helg alla.
Tjo ......

före och efter

Publicerad 2013-02-19 18:20:20 i

Jag är inte Morris idag för idag är jag glad.....sa Gottfrid morse. Och det har han varit också.

vi har fördrivit dagen med muffinsbak och frisörbesök. Jag har en duktig bagare dom måtte alla ingredienser och knäckte till och med äggen själv.
Sen fördiskade han verktygen.Sen var det frissan.
Mycket välbehövlig då pojken inte fått pappas kalas utan min. Det betyder tjockt och mycket hår.

före frissan
och efter frissanmed andra ord en bra dag. Imorgon blir det dagis och jobb.Morris har flyttat in...

Publicerad 2013-02-18 20:55:00 i

......och Gottfrid är allergisk så nån katt är det inte.... och ingen ödlan eller vandrande pinne...

Nä den Morris som flyttat in här är Dahlman jr i egen hög person.

Penicillinet har gjort verkan, desto fler doser han tar, ju mer får vi umgås med Morris. Kan hända har vi fått fel medicin eller så börjar den lugna infektionströtte pojken bli frisk. Han går runt här med sot i blicken, rynkad panna och ett bestämt stampade med armarna i kors.....och morrar och skäller som värsta bulldog.

Puh....nu har han i alla fall somnat. En dag till hemma sen har han återhämtat sig tillräckligt! Han verkar lika trött på att vabba som jag är.

Marie, jag har en lysande ide: nästa gång han blir sjuk slår jag en pling och överlåter jag vabben till dig :-) :-)

Nu tittar jag på familjen annorlunda och känner mig rätt tillfreds med att ha en liten ligist och att de andra är ganska självgående. Men sen slår det mig att för några år sedan hade vi 6 barn i huset halva månaden och trivdes rätt bra med det också <3sköna söndag

Publicerad 2013-02-17 14:25:11 i

har en skönt slö söndag. Sov skapligt länge. Blev väckt av Gottfrid vid 8 men kunde dra mig till framåt 9. Långfrukost med gröt macka och massor av kaffe.

Lite bläddrade i taxfree katalogen. Ska slå till med en ny parfym men är helt bakom flötet när det gäller dofter. Tips mottages tacksamt.
Går ju mest runt och luktar handsprit, ingen parfym tillåten på jobbet men kan väl kosta på mig att lukta nåt annat på fritiden.

Har ätit en god lunch, hel kotlett i lergrytan med potatis och egengjord gräddsås. Mumma.

nu hade jag tänkt ta mig iväg till friskis för lite träning med bra musik i lurarna. Julia och Louise har jagat igång farsgubben och ska på skivstång ikväll.

Kvällen igår tillbringades i soffan med stora godisskålen, mannen och Mello. Som vanligt en besvikelse. Gillade Fondell bäst och hon åkte ur så det visslade. Ugglas var okej men låten kändes som en ny version av Snälla,snälla...

Gottfrid har svarat bra på medicinen som har kickat in. Han är mycket piggare, hostar och snorar men ingen feber eller örvärk längre. Skönt, han var verkligen ynklig under veckan.....kraken.

Nää ..... om man skulle göra slag i saken. Ladda bästa spellistan och stjäla sig lite egen tid på gymmet.

Full pott....

Publicerad 2013-02-15 11:36:26 i

Ja, vi har ingen tur i lotteri men när jag tog Gottfrid till Doktorn idag blev det full pott!

Efter en natt med feber och galen örvärk som varken alvedon eller ipren bet på så blev det ett läkarbesök. Öroninflammation halsfluss och lätt lunginflammation löd diagnosen. Vila, rikligt med dryck och penicillin löd ordinationen.

Så vi fortsätter vabba såhär i "vabruari"

Här har vi blekfisen som får tillåtelse att äta det som går ner efter att ha ätit noll och inget i några dagar, även om det är nåt så onyttigt som chips. Jag tänker att då blir han törstig

och vill dricka ännu mer.

sköna söndag

Publicerad 2013-02-10 19:53:46 i

har intagit soffan efter en skön helg. Har varit hemma hela helgen och det var välbehövlig efter flera veckors helgresande (som för övrigt varit väldigt roligt). Har slappat, strosat runt härhemma, tränat och ätit gott. Gottfrids hosta börjar ge med sig efter en hastig febertopp som försvann lika snabbt som den kom.

Idag har han befunnit sig i ett lyckorus efter att ha varit på kalas hos bästa kompisen Lukas och lillebror Tim. Full rulle har det varit och nu kvittar han vidare i sängen och jag har förhoppningen att han ska sova inom kort.jag Micke och Julia var till gymmet när Gottfrid var på kalas. kul med sällskap och ett riktigt skönt träningspass blev det.

Träningen har för mig blivit något jag ser fram emot mycket. Jag är egentligen ingen träningsmänniska men det är härligt att använda kroppen och att känna sig frisk och stark. Träningen för mig är inte för att gå ner i vikt. Jag trivs rätt bra med mig själv som jag är. Däremot hjälper det mig att orka med vardagen, jag är gladare, får egen tid och lite andrum. Sen får man ju en mindre dallrig kropp på köpet. Bara fördelar alltså.

Nu väntar jag hem Agnes som varit till Hudiksvall på match.fredag.....

Publicerad 2013-02-08 22:10:51 i

jobbat idag och det är en härlig känsla när det är kul att gå till jobbet!

Gottfrid har hostat och hostat men verkar ganska pigg nu så det kanske vänt i alla fall.

Själv har jag jordens huvudvärk och känner mig fredagstrött å det grövsta. Väntar hem Micke och Julia sen blir det godnatt.

Gottfrid och jag har Fredagsmyst i vår ensamhet. Popcorn var det godset jag kunde hitta i detta godisfattiga hem. Dessutom blev chokladkakorna kvar i bilen som Micke har till jobbet. Jag får med andra ord ta med godissuget in i sömnen för en apelsin rådde inte bot på begäret!


sänder en hälsning till min vän Marie som är på lokal ikväll och svingar sina lurviga till tonerna av Stiftelsen. Ha så kul så ses vi på gymmet imorgon....pigga och alerta...hehe


Vab

Publicerad 2013-02-06 17:45:26 i

jo, så blev det idag. vårdat denna lilla teletubbi idag. Hosta och snuva men inget allvarligt .


passade då på att byta ut julgardinerna i köket mot något vårigarepassar på att bränna ner de sista juleljusensenaste tiden har varit händelserik och bjudit på mycket roligt.

Nytt jobb, bytt ut vårdcentralen mot ögonmottagningen och stortrivs. Så mycket nytt och ett helt annat sätt att jobba. Mycket eget arbete och mycket patientkontakt passar mig bra.

Mycket handboll har det blivit också och på köpet har vi fått lite egen tid jag och maken. En hotellweekend i Eskilstuna när Agnes spelade sverigecupen med distriktslaget satt som ett smäck. Gottfrid och Julia fick egentid med mormor och morfar fick egentid med vovvarna.....hehe

Förra helgen var det dags igen. Sm steg i Haninge och vi tog in på hotell norrgården i Vallentuna hos bror.
Tjejerna spelade sig till steg 4, riktigt roligt.Nu påkallar den sjuke min uppmärksamhet så det är bäst att ila......

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela