Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Annandag jul

Publicerad 2010-12-26 12:50:33 i Allmänt,

Annandag jul och jag har lätt jobbångest. Imorgon är det dags efter en ganska lång ledighet. Började ledigheten med några dagars VAB så den blev längre än planerat. Nu har han astma igen så vi får just se hur det utvecklar sig. Vädret och de kyliga temperaturerna är inte gynnsamma för hans luftvägar.

Julen har varit väldigt bra. Vi åkte till Äppelbo på julafton. Det var meningen att vi skulle vara här men då termometern kröp nedanför 30 graders strecket i Äppelbo och bilen gjorde nån sorts strejk åkte vi istället som inte hade så kallt. Det blev jättebra i slutändan i alla fall.

Vi kom hem igår med bilen totalt fullpackad. Vi fyllde upp med ved först som vi fått av Britta och Johnne, guld värt och värmer gött i kylan!
Vi fyllde på med alla julklappar och annan packning. och fick knappt plats själva.
Vi fyllde upp tanken på Äppelbopumpen som nyss öppnat vid nybyggda Äppelbo Wärdshus. Kul med lite rörelse i byn.

Idag har jag en riktig slödag. Behövs ibland.
Micke monterar tv-apparater och högtalare och tjejerna ligger i Agnes rum och ser på film med nerdragana persienner mitt på blanka dagen. Vilodag!

Lite bilder.

Tomtens verkstad:Julgransklädning
Införskaffade en ny vedkorgLite suddig bild av vårt vardagsrum


Tomten hittade till Äppelbo

Temperaturen visade minus 31 på julaftonskväll

Nya fina kängor från London hade moster köpt

Nu stundar nyårshelgen som inleds med jobb på nyårsaftn, på dagen. Kvällen har vi inte planerat nåt särskilt, vi får se vad som händer.
God fortsättning och gott nytt år!

Agnes bloggar!

Publicerad 2010-12-19 13:46:55 i Allmänt,

Jag har hjälpt mamma att fixa en ny header som ni ser. Jag tycker den blev bra.
Medans jag ändå är här, kan jag ju lägga in bilder från idag när vi var ute.

Jag brukar redigera bilderna så dom blir lite ljusare men nu orkade jag inte de. Dom får duga som dom är! :)

(Hoppas mamma inte blir sur att jag la in ett inlägg på bloggen) ;)

Go kväll

Publicerad 2010-12-14 22:49:34 i Allmänt,

Jag har ögonen i behåll men ser ut som jag gått genom sju bedrövelser och grinat hela den senaste veckan. Jag sätter mitt hopp till Kloramfenikol.

Har haft en bra kväll på jobbet och varvar ner med en kopp te och ett litet inlägg.

Jag är glad att vi valde parkettgolv i hela huset, de borde tåla en del. Vi har ju som bekant en treåring som leker vilda lekar och inte minst har vi tonåringar som skulle kunna stampa igenom både trä och betong med sina ilskna fotisättningar. Ilskan är för övrigt mycket lättframkallad. Det kan räcka med endast ett felaktigt framfört ord och katastrofen är ett faktum. Suck, puck....

Igår var det Lucia och vi var och tittade på det allra sötaste luciatåget. Gottfrid var tomte och tog sin uppgift på fullaste allvar. Han tog det så allvarligt att han vaknade i morse sjungandes på "en sockerbagare".


Mysigt men kallt och vi fick varm glögg och pepparkaka efter föreställningen.

Här hemma har tjejerna börjat julstöket och i helgen blev det ett fin fint pepparkakshus.Julklapparna är i det närmaste färdiginköpta och inslagna. Ligger i en fin liten hög och väntar på att få ta plats under granen.

Nu jobbar jag imorgon och på Fredag och är sen ledig i 9 dagar. Det ska bli underbart skönt. Ska börja med lite julmat. Har beställt inlagd sill från mammas kök. Det är bara hon som kan lägga in den så att den blir så där fantastiskt god. Jag har försökt men får inte till det.

Micke har listat sig fram till allrummet nu. Det är mycket arbete då Den som ritat huset lyckats få till vinklar och hörn i alla möjliga konstellationer. Arkitekten ligger inte på plus alla dagar kan jag meddela. Men Micke är snart proffs i listningens konst och det blir skitbra. Älskar de fina allmogelisterna som är vitlaserade. Fint serru!

Efter att vi flyttat in i huset gick vi lite in i väggen faktiskt. kanske inte "smack" in i väggen men vi snuddade i alla fall husknuten och fick oss en liten törn. Allt slit med jobb, familj och husbygge tog ut sin rätt och frustrationen över att inte allt var klart fort nog blev lite för övermäktig. Vid närmare eftertanke så är faktist 4 månader ingen lång tid för att få ett hus inflyttningsklart när man dessutom jobbar som vanligt, har barn vars aktiviteter och liv för övrigt tuffar på utan dröjsmål, en treåring med allt vad det innebär av trotsålder. Frustration över att inte kunna vara båda på bygget och dåligt samvete över att inte räcka till för barnen i den utsträckning man skulle vilja.
Utöver detta kommer tvätt, städ, matlagning och handling i ett enda virrvarr.
Innan bygget körde igång så renoverade vi färdigt vårt gamla hus så att det skulle vara klart för försäljning. Vi har ju även genomfört två flyttar. När vi sansat oss lite så insåg vi att vi faktist kunde tillåta oss att vara lite trötta och ta liiite paus nån gång ibland från byggandet. Senaste året har varit ett riktigt slitår och det måste få ta ut sin rätt.

Ett bra utgångsläge innan man drar igång projekt husbygge är att se till att ha ett stabilt förhållande. För tro mig, det sliter enormt. Bygg aldrig ett hus med utgångspunkten att försöka rädda ett förhållande. Det fungerar inte!

MEN, nu sitter vi här i vårt fina hus och myser och trivs. Vi trivs så ofantligt mycket bättre här än i vårt hus i Nygårdsdalen. Det är en härlig känsla.

 Äntligen...

Publicerad 2010-12-14 09:19:29 i Allmänt,

.....är kaminen klar.

Före:efter:oj, det syntes inte så stor skillnad på bild men den blev jättefin.

Nu ska jag till farbror doktorn med mina ögon. Är rädd att misstas som en mört!

småglädjen

Publicerad 2010-12-07 21:39:51 i Allmänt,

Missade denna affär i Insjön och tur var väl det. Den heter småglädjen och verkar vara en affär som lätt skulle kunna göra mig luspank. Måste göra den ett besök inom kort.

www.småglädjen.blogspot.com

titta in får ni se!
Ledig dag

Publicerad 2010-12-06 12:30:40 i Allmänt,

Har haft en intensiv jobbhelg. Åtminstone Fredag kväll och Lördag, lite lugnare igår. Tycker väl ändå att det är bättre att det rullar på än att det är helt lugnt. Har haft trevligt sällskap på jobbet så jag har haft en bra helg trots mycket arbete.

Idag är vi lediga jag och loppan. Han var uppe inatt och hade hittat kråkor (i näsan), det var väldigt bekymmersamt. Han blev dock nöjd efter lite kråkrensning, välling och magmassage.
Själv vaknade jag i morse och såg ut som en boxare. Ögonen, framförallt vänster öga, hade svullnat upp och tårarna rann. Hittade lite ögonsalva i skåpet och det känns nu lite bättre. Gottfrid har ochså ett öga som är llite rött så vi får väl se om det utvecklar sig till en ögoninflammation.
Han vill mest mysa i soffan idag så han är nog inte helt kry.

Jag gör inte så mycket på min lediga dag. Har tvättat lite, plockat in ren tvätt, röjt i köket och såna där vanliga grejer man pysslar med på lediga dagar.

Nu sitter jag här och chillar (som tonåringarna säger, jag omges av sådana) med en kopp kaffe en lussebulle och pepparkakor. Har det rätt gött!Igår muntrade jag upp Micke genom att dra med honom på Dansshow. Han verkade först inte riktigt upplagd för evenemanget men dansarna var så hilma duktiga och showen var en riktigt proffsig tillställning så han var lite gladare när vi gick därifrån.  Julia var med och dansade och jag förnekar inte att jag var en MYCKET stolt mamma när hon svischade fram på scenen som om hon aldrig gjort annat. vad har hon fått den talangen ifrån?
 Ja, jag kan bara se ett alternativ och om jag säger att hennes pappa aldrig haft någon speciellt stor taktkänsla och aldrig varit särskilt graciös så kan ni ju få gissa ven hon då fått det ifrån. Haha......

Det lutar åt att Julia går över från konståkning till dans. hon är en jätteduktig konståkare också men det krävs massor av tid och energi och det sliter enormt. Huvudsaken att hon tycker det hon gör är roligt och att det ger henne glädje, och avkoppling från skolans alla måsten. Om det sen är konståkning, dans eller nåt annat spelar inte så stor roll bara hon har roligt. Hon är världens bästa Julia vad hon än gör :)

Agnes fick hoppa över matchen i Lördags. Hon har varit förkyld en vecka men är nu mycket bättre. Modevisningen de hade för att samla in pengar till spanienresan verkade ha gått bra i alla fall. Tänk vad roligt att få åka utomlands och spela handboll när man tycker att det är det roligaste som finns.


Ja det blev inte mycket "hussnack" idag.
Nu ska jag hämta påtår.
Tjo!

Fredag

Publicerad 2010-12-03 11:55:33 i Allmänt,


Lite julstämning börjar infinna sig på Pastorsgatan.
Lussebaket har klarats av, vi får se om det räcker. Jag brukar få baka saffransbröd i två omgångar då det har en förmåga att ta slut. Gottfrid tyckte inte att lussekatter var särskilt uppiggande att baka och satsade på lusse-gubbar i stället. Agnes försöker tappert instruera lillebror i bak-konsten. Lillebror själv tyckte dock att han kunde lattja till det och kasta lite mjöl när man ändå var i farten:
Vardagsrumssofforna som vi köpte för en månad sedan har stått utan klädsel då vi krånglade till det och ville ha en klädsel som inte ens var uppsydd. Igår kom dock den efterläntade avin och klädseln fanns att hämta på ICA. Ivrigt packade jag upp och skulle slänga på tyget på sofforna. På 3-sitsen passade det perfekt och blev så fint. MEN på 2-sitsen var det som att hänga på ett för stort lakan. Det visade sig att vi fått fel, de hade sytt upp en klädsel för bäddsoffa!!!! Buuuhuuhu.......

29/12 kommer den rätta klädslen. Aptråkigt. Men så här fint blev det på 3-sitsen.Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge.

Vi har varit ute på lite julklappshandel också. Hittade några klappar till barnen och sen såklart några till oss själva. Micke är en riktig julpyntare och han shoppade både vit lite julgran och ett jättefint hjärta som man hänger i fönstret och tände ljus i. Han har god smak emellanåt (jag tänker då på hjärtat eftersom jag inte är någon älskare av vita julgranar i plast).Kan rekomendera Hjultorget i Insjön. Där finns mysiga butiker med massor av fina inredningsprylar som man inte hittar överrallt, Iittala outlet finns, mat finns, kläder finns och sist men inte minst C Ohlssons. Ingen trängsel och en hel del julstämning. Roligare än tråkiga Kupolen.

Nu sitter jag här och laddar för jobbhelg. Tycker inte om att jobba helg. Vill hellre vara hemma med familjen. Barnen har massor med aktiviteter som jag missar. Blä! men jag slipper helgerna från och med Mars.

Ska fixa lite mat och det lutar åt chili con carne idag. Igår stod kålpudding på menyn och tillsammans med faster Brittas underbara, hemkokta lingonsylt så är det bland det godaste som finns.  lussebak

Publicerad 2010-12-01 08:07:47 i Allmänt,

Det har inte blivit så mycket husjobb på senaste tiden. Vi har jobat och jobbat, eller "vi" var väl synd att säga, Micke har jobbat som en galning. Jag har också jobbat men mer normalt.
På tal om jobb har jag betsämt mig för att gå tillbaka till mitt "gamla" jobb efter tjänstledigheten i Mars. Det känns som ett rätt val och hur skulle jag kunna tycka nåt annat när jag fått alla dessa fina kommentarer på min facebook:

har äntligen bestämt mig definitivt och det känns jättebra och helt rätt :)
Elisabeth Lundberg, Gertrud Dahlman och Carin Wåhlstrand gillar detta.
  •  

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela