Livet som Frida

Startade bloggen i samband med vårt husbygge 2010. Efter att huset stod klart har jag fortsatt skriva om livet i stort och smått. Just för tillfället har livet tagit mig med på en utmanande resa sedan jag drabbades av utmattningssyndrom. För att ta mig framåt använder jag därför bloggen som ett verktyg för att bearbeta mina egna känslor och tankar och för att om möjligt hjälpa någon i samma situation.

Sportlov

Publicerad 2017-02-28 18:26:56 i Allmänt,

Sportlovet firas några dagar i Orsa med kusinen. För mig började det med kortvasan 3 mil på skidor på fredagen. Jag och Agnes åkte hit och fick lite egentid. och sen har det fortsatt med skotertävling i Sveg, skidåkning i grönklitt och bowling en regnig dag som denna. 


Allt detta med en smärtande svanskota efter en riktig klantvurpa på Vasan. 

Barnen har skött sig bra, är för det mesta väldigt överens men är lite som syskon och gnabbas emellanåt. Gottfrid gillar action och Selma är av den lugnare sorten, det här kan krocka ibland och Gottfrid tycker det händer för lite och Selma tycker det händer för mycket, men Ofta kompletterar de varann på ett bra sätt. 

De hanterar frustrationer på lite olika sätt kan man säga. Gottfrid exploderar direkt och Selma kommer lite smygande och berättar. Jag vet inte vilket som är bäst😅 För Gottfrids skull vore det bättre om han var lite mindre explosiv. Han uppfattas ofta som en bråkstake och kallar sig själv ADHD barn. Det gör mig ledsen. Han är medveten om sina utbrott men har svårt att hantera dom. 

I morgon åker vi till Borlänge och sen är tanken att Gottfrid ska hänga med mormor och morfar när de skjutsar hem Selma. Jag hoppas verkligen att det går bra och att det funkar ned djur och humör. Men i mig gnager en oro att han "ska göra bort sig". Eller att han inte ska klara djuren. Det skulle vara så ledsamt för honom, Han ser verkligen fram emot att få åka med. 

Men vi kan lägga en bra sportlivssemester bakom oss, om än med ordentlig smärta i svansen. 


Alla hjärtan

Publicerad 2017-02-14 21:48:19 i Allmänt,

Valentines day! 


Tänker tillbaka sisådär 17 år! Då vi började lära känna varann och våra barn. 
Alla som sett bonusfamiljen på SVT har fått en liten inblick i hur det var.TV är TV och mycket är överdrivet men nog känns mycket igen. Och jag ställer mig frågan om och om igen.....hur orkade vi? 

Och då menar jag inte hur vi orkade med barnen, de var ju inte de som valde, utan hur orkade vi med situationen. 

Hur orkade vi med den ständiga följeslagaren som det dåliga samvetet alltid var. 
Dåligt samvete för att man aldrig räckte till riktigt. Dåligt samvete för att man faktiskt inte orkade alltid utan lackade ur på skitsaker av ren trötthet. Dåligt samvete för att man inte brydde sig tillräckligt, för att man ville mer än man faktiskt klarade av. 

Det var rätt kaotiska år i början, toppar och dalar, relationer som skulle byggas, alla skulle hitta sin plats. Fem barn som tvingades leva ihop helt plötsligt för att vi bestämt det, fem barn som behövde känna sig sedda och bekräftade och framförallt älskade och accepterade. 

Ja kära hjärtanes. 


Vi lyckades inte alltid men vi hade alltid viljan att få det att fungera. Vi försökte och jag hoppas att barnen kände det trots att det nog inte var enkelt för dom. 

Och nu då, sisådär 17 år senare. 

Vi har minnen att se tillbaka på, vi skrattar åt det som varit, förfasas, vi har insett att vissa saker jag och micke trodde att alla avskydde är sånt de ser som roliga minnen och vice versa. Mycket roligt har vi haft men såklart en del tråkigheter, precis som det är i alla familjer. Vår var bara extra stor. 

Jag kan ju förstås bara beskriva det från min synvinkel men jag har känslan av att vi ändå gav barnen nåt bra. Vi lyckades inte med allt, långt ifrån, men när man ser de fem tillsammans, att de umgås, bryr sig om varann, att de benämner sig som syskon och att jag inte hört någon av dom kalla Gottfrid för halvbror. Det är för mig ändå ett kvitto på att det ändå landade rätt väl. 

Jag ångrar inte en sekund att vi vågade ta steget, att vi slog ihop påsarna till en stor familj. 
Jag älskar dom allihop och det hoppas jag att de vet. 
6 hjärtan att älska....ja och så maken också såklart. Ja men det är väl nåt att fira en dag som denna. 


En helg i februari

Publicerad 2017-02-12 21:39:47 i Allmänt,

Helgen, ja den kom och den gick menhar varit en liten energikick så här mitt i februari.


Skoter har varit ett genomgående tema. Igår for vi till Mora på skotercross. Strålande solsken, spännande race. Det stämde inte riktigt för limpan men ibland är det ju så. Toppar och dalar och eftersom han nu haft en liten dal så kan det ju bara betyda en sak, att han är på väg upp igen👍🏼, jo så är det!! Så, på Lördag åker vi supporters till Sundsvall och hejar 🌟 vi kan inte låta bli, haha. 

Inga bilder blev det från gårdagen. Dagen och heaten bara rasslade på. 

Idag vaknade jag tidigt helt ofrivilligt. Hann med både en tvätt, morgonkaffe i sängen och långfrukost innan jag och Gottfrid åkte till Äppelbo. 
Det var flera månader sen sist och så när som på lite lättare nästäppa på hemvägen så klarade sig Gottfrid från allergisymtom. 
Tog det mest lugnt på förmiddagen, sen ställde mor fram godaste portersteken. 
Ellen och Tom kom och till Gottfrids stora förtjusning hade Tom skotern på släpvagnen. 

Jag och ellen drog ner på älven för lite skidor och skridskor och Tom fick vars barnvakt. Den bästa enligt Gottfrid som helt själv fick köra skoter. Och han tog sannerligen tillfället i akt. 
Tacos med Agnes och Linus avrundade denna helg och lite ny energi inhämtad och sparad inför jobbvecka.


Lite ledsamheter blev vi också varse men vi hoppas och tror på det bästa. Ja, det måste vi!! 💕

När det aldrig blir bra nog

Publicerad 2017-02-07 20:45:21 i Allmänt,

Jag har bestämt mig för att inte bry mig men ibland kan jag inte låta bli att känna en liten gnagande tagg.


Det spelar liksom ingen roll, det räcker inte riktigt till. Om jag så skulle lägga ner 2000 timmar och någon annan 3 så vore dom 3 timmarna en enorm bedrift. 

Om jag skulle genomföra nåt som för mig är en ganska stor grej så spelar det ingen roll hur bra jag skulle göra det så är det alltid någon annan som står för den största prestationen i betraktarens ögon. 

Det känns fånigt och egoistiskt men ibland, någon enstaka gång, skulle det vara skönt att höjas lite. Ibland kan jag inte låta bli att känna mig lite missmodig.....men bara lite. Tänker inte låta det ta över. Men ni vet att få höra rätt sak från rätt person/personer. 

Äsch, dagens dravvel! 

Hörs hej! 

Älska vintern

Publicerad 2017-02-06 20:43:44 i Allmänt,

Ja jag har vänt helt. Från att ha sett vintern som nåt man bara genomlever så har det blivit bästa årstiden. Så himla mycket roligt som händer hela tiden. 


Jag har svårt att hinna allt jag vill.
Skidor på längden och tvären, nu har jag också upptäckt skridskor. Köpte mig ett par begagnade och på sportfältet finns kanonfin is. 

Skotertävlingar, fjällturer, orsaturer.

Älskar att vara ute, känna kylan bita i kinderna, meditera i spåret eller på isen. Även en joggingtur är härlig på vintern. 

Att sticka ut en timme efter jobbet är rena ramahälsokuren och jag är så glad och lyckligt lottad som har en kropp som kan allt jag vill. 


Tralalalalalalaaaaaa

Publicerad 2017-02-03 15:17:55 i Allmänt,

Ja det är den känslan jag har den här fredagen. 


Jag har sagt det i nåt tidigare inlägg men det tål att sägas igen. Mina arbetskamrater på kvarnsvedens vårdcentral är världens bästa och det är från djupet av mitt hjärta. 

De jobbiga arbetsuppgifterna blir ju så mycket enklare med stöd från kamrater. 
Senaste veckorna har varit påfrestande jobbmässigt. Att avbryta en VFU för en student är inget man gör i en handvändning. Det har varit 2,5 veckor med samtal, diskussioner, samtal med skolan, samtal med student, tårar, ångest, funderingar, sömnlösa nätter.....ja, you name it. 

Jag har varit ensam handledare men aldrig känt mig ensam i situationen. Haft stöd från mina fina kollegor, men även från cheferna. 

Det jobbiga jobbet blir ju mindre jobbigt helt enkelt. 

Idag när jag skulle gå hem så dundrade alla mina fina systrar in på mitt rum och överlämnade detta 


Alltså, vad säger man?? DOM ÄR BÄST!! Helt enkelt! 


Jag är otroligt glad att jag kom till sans, gick tillbaka till den arbetsplats där guldstjärnorna finns. 

Det är med en go känsla i kroppen som jag är på väg till Orsa och ska njuta av den känslan hela helgen och ta den med mig på Måndag💕💕🌷🌷

Trevlig helg


Trevliga listan

Publicerad 2017-02-02 20:33:01 i Allmänt,

Mycket händer och det är mycket som är positivt just nu. 


Jag tog rätt beslut och har sovit gott inatt. Känns helt rätt! 

Marie, min bästa Marie ska bli min kollega på jobbet. 

Vi får ännu en bra kollega utöver Marie. 

Vi åker med jobbet till Idre en helg i mars/april 

Vi åker till Orsa i morgon

Nästa vecka ska jag träffa en kär fd kollega

Om en vecka är det skoter SM i Mora. 

På sportlovet får vi med oss Selman till Orsa

Tja....det var väl en del av allt trevligt som kommer ske framöver. 


Jag andas igen

Publicerad 2017-02-01 21:41:01 i Allmänt,

Tog beslutet inatt! Vaken från 03 och när jag gav upp, gick ut på tidig promenad i femsnåret för att överhuvudtaget överleva, så kom det.....beslutet! 


Det fick vara nog. Att påverkas på det sätt jag gjort är inte sunt alls. Ångesttryck över bröstet, sömnlösa nätter, timmar i samtal med Micke som tålmodigt stöttat mig och lyssnat och ältat. Ett ständigt malande utan att det ger någonting alls i retur. 

Jag fick se mig besegrad....

Eller så ser man det som att jag tog mitt ansvar. 
En människa så osorterad, så befriad från insikt, så helt utan basal kunskap, helt utan förmåga att se samband....

Nä det fick bli ett slut. 
Hon fick gå och kommer inte tillbaka. 
Det är nog det svåraste beslutet att ta i tollen som handledare till studenter. Svårt men som tur är ganska ovanligt. 

Jag gjorde rätt, noggrannt övervägt, genomtänkt och analyserat.....det var rätt beslut att ta. 

Jag fick livet tillbaka på köpet, trycket över bröstet lättade och jag kan plötsligt andas igen. 
Och sova hoppas jag.....god natt! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela